Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра
Страници:

Проф. Александър Маринов: Противопоставянето по линията „президент-премиер“ възниква от определени проблемни решения в управлението на държавата

"Както виждате, поведението на нашите политици по-скоро е от учебника „Какво никога не трябва да се прави в политиката“."
прочетено: 3385 пъти


Неда Антонова: "Чрез паролата „Левски” нашите бъдещи потомци, пръснати из гънките на света

 Неда Антонова e автор на романа „Любовта и смъртта на първия след Бога“
прочетено: 2384 пъти


Георги Марков: До вчера от сутрин до вечер лягахме със СССР, сега лягаме с Брюксел

Мартин Шулц – това е лапацалото, който най-много говори срещу Орбан, посочи депутатът от ГЕРБ
прочетено: 2116 пъти


Емил Радев, ГЕРБ/ЕНП: Европейският регламент за защита на личните данни значително ще ограничи киберпестъпленията към големи компании и злоупотребата с данни

От месец май тази година у нас започва да функционира Европейски регламент за защита на личните данни. Реформата се определя като изключително сериозна, засягаща близо 500 милиона души в Европейския съюз и предвиждаща изключително строги санкции за нарушителите. Кого ще обхване новият регламент и какво налага въвеждането му? Интервю севродепутата от ГЕРБ и ЕНП Емил Радев 
прочетено: 2660 пъти


23-годишният българин Орлин Велев – младши е част от екипа на „Спейс Екс" изстреляла в космоса най- мощната досега ракета

Неотдавна компанията „Спейс Екс" изстреля в космоса най- мощната досега ракета на име Falcon Heavy. Част от товара на супер ракетата е личният червен автомобил „Тесла" на Мъск, както и табела с гравираните имена на всички от екипа, работил по ракетата. Част от него е 23-годишният българин Орлин Велев – младши. Неговият баща е професор Орлин Велев, който работи в Департамента по химическо и биомолекулярно инженерство на North Carolina State University в САЩ. 
прочетено: 2607 пъти


Волен Сидеров: "Парламентарна комисия да изчисти името на Васил Левски"

Идеята за ревизия на съдебния процес срещу Левски не е нова и периодично се повдига от родни историци. Те дават за пример и сходни контрапроцеси в други държави, оневиняващи техни национални герои – Жана Д'Арк във Франция, Ян Хус в Чехия, Галилео Галилей в италия. Миналата година пък писателката Неда Антонова в своя нов роман „Първият след Бога - любовта и смъртта на Васил Левски" застъпи тезата, че Апостола не е извършил приписваното му убийство на ратая Стойчо Гергинов в къщата на ловешкия чорбаджия Денчо Халача. Тя се позова на изследване на документи и неизвестни до този момент свидетелски показания.
прочетено: 2765 пъти


Здравният фонд е на изкуствено дишане.

След избухналия скандал в сферата на здравеопазването, стана ясно, че управителят на НЗОК проф. Камен Плочев е поискал актуализация на бюджета на касата. Здравният министър Кирил Ананиев настоя за оставката му, защото Плочев действал без да информира здравното министерство. Той от своя страна отказва да я подаде. Как се стигна до този скандал, какво ще е неговото развитие и кои са най-големите проблеми на НЗОК коментира здравният икономист Аркади Шарков.
прочетено: 2720 пъти


Трудността на прошката. За голяма злина - голям лек.

Реми Браг е френски философ, специалист по средновековна арабска и еврейска философия. Почетен професор в Университета Пантеон-Сорбона. Автор на многобройни трудове, сред които “Европа, римският път” (Europe, la voie romaine, 1992), “Царството на човека: Произход и провал на модерния проект” ( Le Règne de l'homme: Genèse et échec du projet moderne, 2015) и “Накъде отива историята? Беседи с Джулио Броти” (Où va l'histoire? Entretiens avec Giulio Brotti, 2016).
прочетено: 3315 пъти


Калоян Методиев: От войната между президента и премиера, ще спечели Радев

За скандалите между премиера Бойко Борисов и президента Румен Радев, за гафовете на БСП, които наливат вода в мелницата на ГЕРБ и напрегнатата политическа обстановка у нас, разговаряме с политолога Калоян Методиев.
прочетено: 3744 пъти


Истинският човек е „опасен“ за системата, в която хората са се научили да живеят

Разговор с о. Харалампос Пападопулос, който участва в инициативата на Пирейската митрополия „Енория в действие“, където се канят за дискусия известни проповедници. Въпросите задава Илия Лиамис (гръцки писател).
прочетено: 2184 пъти


Страници:
АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Неработещите мигранти - основно предизвикателство пред ЕС

Ето какъв се оказа най-прочутият "Защитник на децата"...

Д-р Калоян Методиев: Европредседателството изигра лоша роля за приоритетите ни Шенген и еврозоната

Проф. Божидар Димитров: Македония да се казва Западна България

71-ви сме по корупция - при Вануату и Буркина Фасо

Тръмп направи първа стъпка към ограничаване на огнестрелните оръжия