Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра
ПОСЛЕДНО ПУБЛИКУВАНИ
Страници:

Проф. Куюмджиев и съпругата му заплашени с уволнение заради критики към Менда Стоянова

През 2017 година преподавателят в Пловдивската музикална академия проф. Юлиан Куюмджиев бе заплашен с уволнение от ректора на вуза заради публично изразено несъгласие с присъждането на званието "Почетен доктор" на г-жа Менда Стоянова. Тогава професорът бе наказан с "Предупреждение за уволнение". Година по-късно, натискът продължава. "Сега отново съм наказан с "Предупреждение за уволнение" (за втори път в рамките на по-малко от година).
прочетено: 2839 пъти


БНБ: "Спад на преките чуждестранни инвестиции с 427,5 млн. евро в началото на годината"

Положително салдо по януарската текуща сметка от 88,7 млн. евро
прочетено: 2741 пъти


Около четири хиляди души са от района на експлозията в химически завод в Китай, при която загинаха 47 души.

„Експлозията доведе до евакуация на около три хиляди служители на предприятия и около хиляда местни жители, се казва в публикувано изявление. Също така се съобщава, че часовете в училищата и детските градини в аварийната зона са преустановени. По последни данни 47 души са загинали, 640 души са постъпили в 16 болници, сред които 90 души с тежки наранявания. Както БЛИЦ писа взривът е отекнал около 14,50 ч. местно време в обект на компанията „Тянцзяи кемикъл”, намиращ се в град Янчън, на около 260 километра северно от Шанхай. На видео, разпространено в интернет от няколко китайски медии, се вижда огромно огнено кълбо, издигащо се на няколко десетки метра височина над завода и стълб от гъст сив дим. След взрива спасителните служби, пожарникари и медицински персонал са били изпратени на мястото на произшествието за участие в спасителни операции". Националният център по сеизмология на Китай е регистрирал в града в 14,48 ч. местно време земетресение с магнитуд 2,2. Това може да е потенциална индикация за мощността на взрива. Заводът работи от 2007 г. Шест пъти са му налагани глоби за замърсяване на въздуха и лошо управление на отпадъците. В близката околност има няколко химически завода. В Китай производствените аварии с жертви не са рядкост и хората настояват властите да засилят мерките за безопасност и контрола на спазването им. Най-голямата беше през 2015, когато при две експлозии в пристанище в северен Китай загинаха 160 души.  През ноември миналата година в град Чжанцзякоу на около 200 километра северозападно от Пекин при изтичане на газ в химически завод последва взрив и загинаха 23 души. Един от най-тежките инциденти в китайската промишленост стана през 2015 г. в Тянцзин, в северната част на страната. В огромна експлозия в склад за химически продукти тогава загинаха най-малко 165 души.
прочетено: 2131 пъти


Два тира се блъснаха на "Тракия"

Един човек е пострадал при пътен инцидент на АМ "Тракия".
прочетено: 2919 пъти


Медицински сестри от цялата страна протестират

Медицински сестри в цялата страна протестират за по-добри заплащане и условия на труд за втори път в рамките на месец.
прочетено: 2844 пъти


Шабленското езеро е затлачено от тиня, уверява Нено Димов

"Състоянието на Шабленското езеро не е добро. В момента е затлачено от тиня, а основният проблем е липсата на кислород." Това заяви пред Нова телевизия екоминистърът Нено Димов по повод ситуацията в защитена местност "Шабленско езеро".
прочетено: 2529 пъти


Избраха Радослав Миленков за подуправител на БНБ

Депутатите избраха за без дебати подуправител, ръководител на управление "Банков надзор" на Българската народна банка (БНБ) Радослав Миленков. Народните представители гласуваха с 115 гласа "за", 0 "против" и 0 въздържа ли се"
прочетено: 2597 пъти


Регистрациите в КАТ са възобновени

Възобновени в пълен обем са дейностите по регистрация в секторите Пътна полиция, съобщават от МВР.
прочетено: 3366 пъти


Кисьов за Лукарски: "Хора с наколенки и с его за власт днес пишат за подлоги!"

Аз съм откърмен със синята идея в семейството си и в общността, в която живея, заяви бъдещият кандидат за евродепутат от ГЕРБ
прочетено: 2276 пъти


Антикорупционният фонд опроверга Цачева с документи

"Майката на нацията"премълчава важни факти и обстоятелства около чисто новото жилище в блока на Цветан Цветанов
прочетено: 2266 пъти


Страници:
АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Важно ново решение за ТЕЛК-овете! Точките вече ще се дават според...

Шабленското езеро е затлачено от тиня, уверява Нено Димов

Тома Биков: "Има обществена нагласа да се правят отстъпки на политици"

Явор Божанков: "Г-н Борисов, не е светнала „синя“ лампа, а заря е гръмнала с апартамента на Цветанов!"

Кисьов за Лукарски: "Хора с наколенки и с его за власт днес пишат за подлоги!"

Небостъргачът на "Артекс", който можеше и да не изникне без помощта на ГЕРБ


НОВИНИТЕ
Около четири хиляди души са от района на експлозията в химически завод в Китай, при която загинаха 47 души. Около четири хиляди души са от района на експлозията в химически завод в Китай, при която загинаха 47 души.

Два тира се блъснаха на "Тракия" Два тира се блъснаха на "Тракия"

Избраха Радослав Миленков за подуправител на БНБ Избраха Радослав Миленков за подуправител на БНБ

Регистрациите в КАТ са възобновени Регистрациите в КАТ са възобновени

Апартаментите на властта: И кумицата на Цветанов с ново жилище в блока на зам.-шефа на ГЕРБ Апартаментите на властта: И кумицата на Цветанов с ново жилище в блока на зам.-шефа на ГЕРБ
ЕВРОПА
Александър Вучич: "Забавяне на диалога между Прищина и Белград може да подпали региона" Александър Вучич: "Забавяне на диалога между Прищина и Белград може да подпали региона"

Рязко влошаване на промишлената активност в еврозоната през март след брутален спад в Германия Рязко влошаване на промишлената активност в еврозоната през март след брутален спад в Германия

Три остават сигурните партии с евродепутати Три остават сигурните партии с евродепутати

Брюксел иска от Лондон до 12 април да одобри споразумението за Брекзит Брюксел иска от Лондон до 12 април да одобри споразумението за Брекзит

Вучич увери Европа, че Сърбия е стабилна Вучич увери Европа, че Сърбия е стабилна