Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра
Страници:

150 язовира в критично състояние

Язовирите в критично състояние в страната са 150 на брой. Това сочат данни на Държавна агенция по метрология и технически надзор (ДАМТН), цитирани от министъра на икономиката Емил Караниколов, който присъства на конференция за цифровата икономика.
прочетено: 3033 пъти


По-здрави през м.март с повече цветни храни

През зимата тялото ни се нуждае от повече витамини и минерали. Въпреки че по време на сезона консумираме повече консерви, можем да си набавим нужните микроелементи чрез разнообразие в менюто.
прочетено: 3581 пъти


Какво пречи на концентрацията ни?

Стрес, преумора, дълги разговори в социалните мрежи... всичко това ни пречи да се концентрираме
прочетено: 2650 пъти


Депресивно и обсесивно-компулсивно личностово разстройство

Редом със сърдечно-съдовите, онкологични и белодробни заболявания, сред най-големите убийци на съвременния човек е и едно психиатрично такова – а именно депресията.
прочетено: 3528 пъти


Международен ден на щастието

Днес ООН отбелязва Международния ден на щастието.
прочетено: 3272 пъти


Остеопороза при много хора е предвидима и сигурна.

Когато говорим за метаболитените заболявания на костите няма по-често срещано от остеопорозата. Тя има изключително голяма социална значимост първо поради големия брой болни, които засяга. Не по-опасно обаче е нейното „тихо“ започване и „подмолно“ протичане. Именно поради това, ако не бъде насочено търсена, остеопорозата би могла да бъде хваната в доста напреднала фаза.
прочетено: 2397 пъти


Гърция спря турска пратка с храни заради отровни пестициди

Властите в Гърция спряха доставка на храни в страната от Турция, опасни и дори отровни вещества. Към момента се проверяват всички магазини и открити пазари в северните части на Гърция, предимно в област Еврос, която се намира в близост до Турция и където вносът е предимно от Турция.
прочетено: 3597 пъти


Тайната на харизматичните хора

Харизмата е онова магическо излъчване, от което се възхищаваме и често бихме искали да притежаваме. Сигурно всеки от нас познава поне един такъв човек, който има тази притегателна сила, към която никой не остава безразличен. И която никой не може да обясни.
прочетено: 2183 пъти


Диагностика на заболяванията на щитовидната жлеза.

Днес все повече хора страдат от заболявания на щитовидната жлеза. Това прави диагностиката на тиреоидните заболявания от ежедневна необходимост във всяка сфера на медицинската практика – в педиатрията за неонатален скрининг на вроден хипотиреоидизъм, сред интернистите за изключване на тиреоидна дисфункция при пациент с неспецифични оплаквания или сред акушер-гинеколозите за изключване на евентуално заболяване на щитовидната жлеза като причина за инфертилитет.
прочетено: 2456 пъти


Подход при дете с фебрилитет без ясен фокус на инфекция

Повишената телесна температура без ясен фокус на инфекция представлява диагностично предизвикателство особено в кърмаческа и ранна детска възраст (от 1 до 3 години). Счита се, че при около 20% от децата с остро настъпил фебрилитет в тази възраст не се откриват данни за наличие на възпалителен процес.
прочетено: 2589 пъти


Страници:
АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Кметицата на Париж иска да направи целия градски транспорт безплатен заради смога

”Антикорупция”: Проф. Димитров е подписал договори с роднини

АФИС: Само 4% от българите искат ЧЕЗ да е на Гинка Върбакова

Зоран Заев отговори на Москва: Македония е твърдо решена да стане член на НАТО

Николина Ангелкова разкри подробности за отминаващия зимен туристически сезон и какво очаква за летния

ЕС подкрепи версията на Лондон за нападението срещу Скрипал