Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

ПК „Младежки дейности и спорт”


Сподели:
Подпомагат спортното училище с разходите за наем на зала за спортна гимнастика за срок от 2 години
04 Май 2015, Понеделник

Комисията по младежки дейности и спорт заседава с дневен ред от 5 точки.

В първа точка съветниците приеха предложение на кмета на община Варна, относно подпомагане на Спортно училище „Георги Бенковски", чрез поемане на разходите за наем на зала за спортна гимнастика, в размер на 46 656лв. годишно за срок от 2 години, с допълнение в решението да се изпише: „на база на сключен договор за този срок между Спортно училище „Георги Бенковски” и собственика на залата, тъй като залата за спортна гимнастика не е общинска собственост.“

Като следващо бе разгледано писмо на кмета на община Варна. относно изготвяне на Стратегия за развитието на спорта на територията на община Варна за периода 2014 г. - 2020 г.

Благомира Александрова, председател на комисията:
„Колеги, преди заседанието проведохме среща на групата по спорт. На тази среща обсъдихме анализа, който ни е предложен от администрацията и взехме решение този анализ да бъде качен на сайта на община Варна, за да може, всички заинтересовани лица да го видят и да изпратят своите предложения, относно Стратегията за развитието на спорта на територията на община Варна, в срок от 1 месец.”

Марица Гърдева:
„Колеги, аз направих предложението да се допитаме и до заинтересованите страни, тъй като администрацията ни е предложила един добър анализ, поздравления, за което, но нека спортните клубове също дадат своите предложения.”

Общинските съветници взеха решение изготвеният от администрацията „Анализ и приоритетна дейност в областта на спорта в Община Варна” да бъде качен на сайта на община Варна в срок до 3 работни дни. Всички заинтересовани страни ще могат да го разгледат и да дадат своите предложения във връзка с изготвяне на Стратегия за развитието на спорта на територията на община Варна за периода 2014 г. - 2020 г.  в едномесечен срок, след което ще бъде направено обществено обсъждане.

Разглеждане на писмо от Гроздьо Иванов, относно предложение за изграждане на храм-музей на „Цар Футбол" бе трета точка от дневния ред.

В предложението си Гроздьо Иванов представя желанието си във Варна да бъде изграден храм-музей на „Цар Футбол", в чийто олтар ще бъдат изложени футболните икони на световния футбол.

Благомира Александрова:
„Нямаме конкретно искане към Общински съвет, предлагам да изразим нашата подкрепа и вече да очакваме конкретни предложения.”

Светлана Такева:
„Аз ще се въздържа да подкрепя тази идея.”

Марина Карапетян:
„Каквото иска да си прави човекът. Аз съм смутена само от наименованието „храм-музей”.

Марица Гърдева:
„Ако има желание за частна инициатива, нека я осъществи, няма да го спрем. Ще го подкрепим морално.”

Марина Карапетян:
„Не, аз не съм морално зад някой, който иска да прави храм на футбола.”

Благомира Александрова:
„За съжаление господина не присъства, за да може да ни обясни подробно, но приветстваме идеята, нека да си я реализира, щом има желание.”

В следващата точка общинските съветници разгледаха за сведение писмо от Лилия Христова - директор на дирекция „ОМДС", относно отчет на програма „Спорт", „Социален туризъм" и „Младежки дейности" за м. януари и м. февруари.

Медиха Хамза:
„Аз само искам да попитам имаме ли някакви проблеми, затруднения?”

Кристиана Генчева, началник на отдел „Спорт” :
„Не няма проблеми и всичко е така, както е планирано и гласувано.”

Кристияна Генчева съобщи пред съветниците, че Община Варна е предвидила 35 000 лв. финансова помощ за организацията на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, като в тези средства обаче не влиза сумата за наем на залите:

„До момента изразходените средства са около 10 000 лв., като с тях за закупени винили и знамена и е платено за озвучаване и хореография. Ако трябва да платим наема на залата от бюджета, предвиден за Световната купа, ще прехвърлим лимита.”

Кристиана Генчева каза още, че огромните винили след приключване на състезанията от Световната купа, ще бъдат използвани за тенти за покриването на седящите места към басейн „Юлиян Русев” в плувен комплекс „Приморски”.

В точка Разни думата бе дадена на Марина Карапетян:

„Колеги, искам да ви запозная, че в петък се проведе заседание на комисията, която беше със заповед на кмета, за разглеждане на документите от спортните клубове за ползване на базата. Документите са разгледани, обработени, има протокол. За да може да влезем в сроковете, предлагам да се направи още една комисия, съвместно с ПК „Собственост и стопанство”, за да може да ги разгледаме и гласуваме преди сесия, защото срокът е до 31 май.”

Стана ясно, че документите от спортните клубове може да бъдат разгледани само от комисията по собственост и стопанство. Общинските съветници взеха решение да предложат допълнителна точка към дневния ред на комисията по собственост, където да бъдат разгледани и гласувани тези документи.


Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."

Пламен Георгиев забрави, че е назначен за консул във Валенсия

Депонирането на отпадъци не е най - доброто решение, смятат еколози

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС

Експерти: "Злоупотребата с болнични листове трябва да се криминализира"

И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия


НОВИНИТЕ
Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан

Проверяват храната в детските градини и училищата Проверяват храната в детските градини и училищата

Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност" Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември