Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

ПК ”Младежки дейности и спорт”именува покрития плувен басейн на „Д-р Любен Лазаров“


Сподели:
15 Април 2014, Вторник

Сравнително бързо и стегнато премина днешното заседание на комисията по младежки дейности и спорт. От дневния ред, по предложение на председателя на комисията Благомира Александрова, отпадна точка 2, в която трябваше да се разгледа писмо от Марин Митев – Изп. Директор на „Спортен комплекс – Варна”, относно реконструкцията на стадион „Юрий Гагарин”.

„По предложение на г-н Митковски преди две заседания, вие искахте да присъстват представители от фирмата, която реконструира стадион „Юрий Гагарин”, за да ни дадат подробна информация. Но когато ги потърсихме преди няколко дни, разбрахме, че са извън страната и  няма кой да присъства на нашето заседание. Аз ще продължа да ги търся и да настоявам, като се надявам в някое от следващите заседания да присъстват. Затова сега предлагам точката да отпадне.”

След като съветниците гласуваха предложения дневен ред с така направената промяна, те преминаха към първа точка.

В нея комисията разгледа предложение на Кмета на община Варна, относно именуване на покрит плувен басейн ПК „Приморски”.
Предложението е покритият плувен басейн ПК „Приморски”, находящ се в град Варна, район „Приморски” да се именува „Д-р Любен Лазаров”.

Мнението на общинските съветници е, че приносът на д-р Любен Лазаров -  безупречен професионалист, опитен психолог и специалист, създал нов стил, нова техника в плуването, която сега се използва в цял свят, е изключително голям.
По тази точка комисията даде своето положително становище, като препраща предложението към ПК”Култура и духовно развитие”.

Във втора точка от дневния ред, комисията гласува с положителен вот предложението на Илия Кафалийски – Председател на Наблюдателната комисия, във връзка с изпълнението на мероприятието „Футбол на малки вратички” в Затвор Варна, с предвидена сума 2 500 лв. Искането е наименованието на мероприятието да бъде заменено със „Силов трибой”.

В следващата точка комисията разгледа за сведение писмо от г-н Иван Стратиев – Председател на Автомобилен Ретро клуб Варна, относно финансова подкрепа и становище от г-жа Лилия Христова – Директор на Дирекция „ОМДС”.

Лилия Христова:
„Във връзка с писмото на г-н Стратиев, относно финансово подпомагане на ретро парад и конкурс за елегантност „Варненско лято” мога да информирам, че проявата е включена в програма „Спорт 2014”, като предвидената сума е в размер на 1000 лв.”

Отново за сведение бе разгледана и следващата точка от дневния ред: Заявление от г-н Анатоли Георгиев – Председател на СК „Сплит”, относно финансова подкрепа и становище от г-жа Лилия Христова – Директор на Дирекция „ОМДС”.

„Разгледали сме заявлението на г-н Анатоли Георгиев - Председател на СК „Сплит” за финансово подпомагане в размер на 19 000лв. И тъй като Община Варна има утвърдена инструкция от Общински съвет – Варна за финансово подпомагане на спортните клубове, смятаме, че средствата получени от спортния клуб по тази инструкция могат да бъдат използвани за участие в национални и международни състезания. Нямаме възможността да предоставим допълнителни такива.”

Точка 5 от дневния ред бе разглеждането на молба от г-н Станчо Велков – Зам. Председател на КПС „Варна”, относно възстановяване на неправомерно отнети средства на Клуб по плувни спортове „Варна” и становище от г-жа Лилия Христова – Директор на Дирекция „ОМДС”.

Благомира Александрова:
„Имаме решение от Административния съд, с което съдът намира, че производството е недопустимо и като такова следва да бъде прекратено. Предвид това, ние няма какво да коментираме, освен да приемем и изпълним решението на Административния съд.”

В следващата точка за информация на комисията бе представен отчет за периода януари – март на Програма „Спорт” и „Социален туризъм” за 2014 година.
Директорът на Дирекция „ОМДС” увери, че всички описани в отчета прояви са проведени. В отчета подробно са описани проявите, периода на тяхното провеждане, сума, брой участници и място.

В последната точка от дневния ред, комисията по младежки дейности и спорт разгледа писмо от г-жа Лилия Христова, относно съвместно заседание на представители на община Варна с Обществения съвет по спорт и ПК „Младежки дейности и спорт”.

В писмото се информира, че на 10 март 2014 година, от 16.00 часа в зала „Варна” на Община Варна се е провело съвместно заседание с участието на представители на община Варна с Обществения съвет по спорт и ПК „Младежки дейности и спорт”.
Заседанието е водено от г-жа Лилия Христова и е протекло в следния дневен ред:

1. Разглеждане на Програма за развитие на спортните клубове, утвърдена със Заповед на Министъра на младежта и спорта.
2. Набелязване на съвместни действия между общинската администрация и Обществения съвет по спорт за изготвяне на програма за работа до месец май.
3. Разни.

На съвместното заседание се е взело решение на отделно свое заседание Обществения съвет по спорт да излезе със становище дали да внесе или не възражения срещу Програмата на ММС.
Г-н П.Пейчев, зам.-кмет,  е уверил присъстващите на заседанието, че Община Варна и занапред ще отделя средства за провеждането на всички мероприятия от спортния календар, които са важни за общината.

По втора точка, Лилия Христова е предложила на заседание през месец април:
- Да бъде обсъден Правилник за дейността на новото спортно общинско предприятие;
- Да бъде разгледан спортния календар за м.април и май;
- Общественият съвет по спорт да даде предложения какви проблеми да бъдат разисквани до края на 2014-та година.


Автор: Надежда Георгиева
Източник: vlastta.com

В категории: Анализи и коментари, Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия

"Това сега за какво го уча?" Неизбежни ли са частните уроци и децата извън училище

Три минути:"И проблемът в радиото стигна до “Костов е виновен”

Ананиев: "Трансплантации няма и в други европейски страни, няма донори и специалисти"

ВМРО скочи: "Турция краде хиляди работни места и милиарди от София"

Арогантният език на политиците неизбежно опростачва обществото


НОВИНИТЕ
Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември

Оспорвани избори в Израел Оспорвани избори в Израел

Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли

Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон

Владимир Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава Владимир Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава