Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

ПК „Младежки дейности и спорт” актуализира бюджета за 2013


Сподели:
07 Декември 2013, Събота

Аврам Тодоров за отпуснатите средства за спорт в затвора:„Дайте да мислим, като потенциални клиенти! За това всички сме „за”.
Заседанието на комисията по „Младежки дейности и спорт” премина в дневен ред от шест точки, под не особено вещото ръководство на председателката Благомира Александрова- Джаки.

Съветничката от групата на „СДС-Демократичен алианс“ стана за смях с няколко нелепи изказвания, от които ясно си пролича, че шефката на комисията дори не се е запознала предварително с предложения лично от нея дневен ред.

При представянето на трета точка, която се отнасяше до актуализацията на общинския бюджет за 2013 г., г-жа Александрова започна така:
„Сега колеги, да не ви чета предложението на кмета, мисля че всички присъствахте на общественото обсъждане...”.
„Но общественото обсъждане бе за финансовата рамка за 2014 г., а тук става въпрос за актуализация на сегашния бюджет, за 2013 г.!”, репликира я Светлана Пасева, началник отдел „Младежки дейности” към общинската администрация.

При това, г-жа Александорва заби нос в документите и започна да чете…

„Кажете само сумите и да гласуваме”, подкани я колегата й Аврам Тодоров.

Така актуализацията на финансовата рамка за 2013 г. бе гласувана с единодушен вот в размер на 777 000 лв., като бе завишена с 125 хил. лв. предвидени за провеждането на регатата „Тол Шипс”.
По-рано, в първа точка от дневния ред, местните народни избраници разгледаха заявление от г-н Тодор Николов, председател на Управителния съвет на спортен клуб по водна топка „Тича”. В него спортистите желаят да ползват 22 часа седмично базата на Плувен комплекс „Приморски”.  От клуба подчертават, че искат да наемат базата с договор, такса и предварително определен график за тренировки на деца, но от общинското предприятие упорито им отказват.

Общинските съветници дадоха положително становище на молбата на СКВТ „Тича” и препратиха искането на г-н Николов към водещата комисия по „Собственост и стопанство”.

Във втора точка, членовете на спортната комисия одобриха още едно искане за ползването на басейн „Приморски“, но този път безвъзмездно. То бе депозирано от председателя на СК „Дръзки” г-н Венцислав Дражев и е на базата на постигнати спортни резултати. Г-н Дражев иска да ползва плувното съоръжение за 4 часа седмично. Всички съветници гласуваха „За” и изпратиха докладната за окончателно решение към водещата комисия по „Собственост и стопанство”.

В четвърта точка общинските съветници разгледаха предложение на своя колега Илия Кафалийски. В ролята си на председател на „Наблюдателната комисия” към Общински съвет – Варна той предлага в Бюджет 2014 г. да бъдат заложени средства за организирането на спортни мероприятия в местния затвор.

„Аз съм категорично за!”, заяви бившият шеф на „Наблюдателната комисия” Огнян Къчев от БСП.
„Ще направим един турнир по бокс или по борба. По този начин не само ще разнообразим ежедневието на затворниците, но ще им проведем и една свое го рода терапия за избиване на агресията…”, добави той.

„Дайте да мислим като потенциални клиенти! За това всички сме „За”, прекъсна го Аврам Тодоров.

В крайна сметка всички общински съветници подкрепиха предложението на председателя на „Наблюдателната комисия”, като заложиха сумата от 5 хил. лв. в бюджета за 2014 г., като с тази сума трябва да бъдат организирани две спортни прояви.

В следващата точка от дневния ред местните народни избраници трябваше да се запознаят с писмо от един от шефовете на ТИМ Марин Митев, в ролята му на изпълнителен директор на „Спортен комплекс – Варна”, относно реконструкцията на градския стадион.

„Какво да го гледаме това писмо, то е едно и също от 7 години насам. Имам чувството, че само му сменят датата”, коментира д-р Ивайло Митковски от ДСБ. От 2005 г. насам там нищо не се е променило, освен че сложиха един пазач”, добави той.

„Да дойдат тук и да ни кажат в очите ще има ли стадион и въобще какво ще се строи там”, заяви Аврам Тодоров.

„Ние имаме ли представител в това дружество?”, попита от своя страна Огнян Къчев.
Последва гробно мълчание от страна на колегите му!

"Валентина Софрониева е представителят на Общинския съвет в „Спортен комплекс- Варна”, подсказаха от залата.

„Тъй ли, че кой пък я е назначил нея?”, учуди се Къчев.

„Как кой, ние!”, подсказа му председателката Благомира Александрова.

В крайна сметка, общинските съветници се обединиха единодушно около решението да извикат представители на „Спортен комплекс – Варна”, които да дадат отчет за дейността си пред членовете на комисията по „Младежки дейности и спорт”.

В последната точка от дневния ред, местните народни избраници се запознаха за информация с писмо от г-н Златарски, председател на Детската академия по ръгби и г-н Иванов от Спортен клуб по ръгби “Варна“, относно промяна на инструкциите за финансово подпомагане на спортните клубове.
В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."

Пламен Георгиев забрави, че е назначен за консул във Валенсия

Депонирането на отпадъци не е най - доброто решение, смятат еколози

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС

Експерти: "Злоупотребата с болнични листове трябва да се криминализира"

И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия


НОВИНИТЕ
Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан

Проверяват храната в детските градини и училищата Проверяват храната в детските градини и училищата

Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност" Гласуват предложението на Андрей Новаков ЕК да изтегли целия пакет "Мобилност"

Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември