Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

ЕС: "Ратифицирането на споразумението за Брекзит до 31 октомври е невъзможно"


Сподели:
17 Октомври 2019, Четвъртък

Темата ще бъде една от основните на започващата днес двудневна среща на върха в Брюксел
Завършването на процеса по ратифицирането на споразумението за излизане на Великобритания от структурите на Общността в срок до 31 октомври няма да бъде възможно, дори ако сделката бъде постигната в рамките на започващата в Брюксел двудневна среща на върха на Европейския съюз. Това предупреди представител на Брюксел, предават TACC

"Дори ако сделката бъде сключена (на срещата на върха на ЕС), приключването на нейното ратифициране вероятно няма да бъде невъзможно до края на октомври", заяви говорител на ЕС, чиято самоличност не се уточнява.

Държавните и правителствените лидери на страните от Европейския съюз се събират на двудневна среща на върха в Брюксел, на която – въпреки разпространения дневен ред от няколко точки, вниманието ще бъде приковано към финалните усилия за постигане на споразумение за излизане на Обединеното кралство от структурите на Общността преди крайния срок – 31 октомври 2019 г.

В последните дни на интензивни преговори Брюксел и Лондон постигнаха значителен напредък в преговорите за споразумението за Брекзит, но такова към настоящия момент не е договорено. Все пак мнозина се надяват на щастлива развръзка в следващите два дни.

Разговорите „напредват, но все още не са достигнали целта“, подчерта канцлерът Ангела Меркел пред германските депутати в Бундестага в реч, изнесена часове преди срещата на върха в Брюксел, на която ще бъде направен пореден опит за постигане на споразумение за организиран Брекзит преди крайния срок на 31 октомври.

Споразумение за предстоящото излизане на Великобритания от Европейския съюз изглежда „близко, но не е гарантирано". Това обяви по-рано заместник-министърът на външните работи на Франция.

„Надяваме се на сделка и ако може да бъде обявена в следващите часове, това би било перфектно", заяви Жан-Батист Лемойн пред медии в Париж.


Източник: epicenter.bg

В категории: Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Цветан Василев: 575 милиона са повод да бъде пропуснат „ДП“ в делото КТБ

Симеон Радев – епохата прави своите личности

Цената на "Гражданската отговорност" ще се определя от нарушения в 7 категории

"Амнести интернешънъл": "Гугъл" и "Фейсбук" са заплаха за човешките права

Адв. Генади Дишев: Иван Гешев олицетворява репресивния апарат на тази държава

Симеон Николов: Какво ще поиска Тръмп от Борисов, какво ще му даде българският премиер...


НОВИНИТЕ
Гласуват новата Еврокомисия на 27 ноември Гласуват новата Еврокомисия на 27 ноември

Три златни отличия за България от международен боксов турнир! Три златни отличия за България от международен боксов турнир!

Google ограничава политическите реклами Google ограничава политическите реклами

БАБХ изтегля от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради наличие на листерия БАБХ изтегля от пазара пушена скумрия и домашен свински суджук заради наличие на листерия

Преизбраха проф. Атанас Герджиков за ректор на СУ „Св.Климент Охридски“ Преизбраха проф. Атанас Герджиков за ректор на СУ „Св.Климент Охридски“