Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Контраадмирал Кирил Михайлов: "Увеличават се желаещите за военна служба"


Сподели:
11 Октомври 2019, Петък

Службата във Военноморските сили дава на младите хора възможност за предвидимо кариерно развитие и добър социален статус. Морските специалисти са елитни военнослужещи и това им дава сигурност и стабилност.

Това заяви командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов по време на кампанията "Бъди войник" в град Добрич.

"При нас кандидатстват млади хора, които притежават различни умения и способности и не се страхуват от трудностите." - посочи той, като припомни, че ВМС са обявили конкурс за заемането на 100 вакантни матроски длъжности.

Срокът за подаване на документи изтича на 18 октомври 2019 г. До този момент в конкурса са кандидатствали 107 души.

Командирът на Военноморските сили посочи, че от началото на кампанията "Бъди войник", която започна през февруари тази година и вече гостува в над 20 града в страната, се забелязва положителна тенденция за увеличаване на кандидатите за военна служба.

"Паралелно с кампанията за привличане на кандидати за военна служба се предприемат и мерки за повишаване на социалния статус на военнослужещите", отбеляза контраадмирал Михайлов.

Стотици младежи от 8 общини на област Добрич посетиха днес информационната борса в рамките на кампанията "Бъди войник". Те разгледаха представените образци на военна техника, въоръжение и оборудване на Сухопътните войски, Военноморските сили, Специалните сили и служба "Военна полиция" и наблюдаваха с интерес демонстрациите на бойни умения, представени от военнослужещите от 68-а бригада "Специални сили" и курсантите от факултет "Артилерия, противовъздушна отбрана и комуникационни и информационни системи" на Националния военен университет в гр. Шумен.

Жителите и гостите на гр. Добрич имаха възможност да разгледат експозицията "Добруджа 1940 година - възвръщане на Южна Добруджа" на Регионалния исторически музей, както и образците на екипировка и въоръжение на българската войска през XIX и XX век, представени в "музея на открито" от регионалния клон на дружество "Традиция" - "46-и пехотен Добрички полк". В кампанията се включи и мажоретният състав при средно училище по изкуствата "Св. Климент Охридски", който заслужи аплодисментите на посетителите.

Кампанията "Бъди войник" в гр. Добрич завърши с традиционния концерт на представителния ансамбъл на Въоръжените сили, представителния духов оркестър на Военноморските сили и самодейни състави от града.


Източник: news.bg

В категории: Новините, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Румяна Ченалова: В Конституцията е заложено президентът да наруши закона...

Цветан Василев: ДП са задължения на фирмите на Пеевски, ДП1 - неговите лични

Член на ВСС: Гешев ме заплаши в коридора, че ще стана общински съветник

Климатичните промени и корупцията потопиха Венеция

Бюджет 2020: Колкото - толкова или колкото повече, толкова повече

Христо Генчев: Министър Петков, приемете подадената ръка на родителите!


НОВИНИТЕ
Президентските избори в Хърватия са на 22 декември Президентските избори в Хърватия са на 22 декември

Сенатът на САЩ не прие резолюцията за арменския геноцид Сенатът на САЩ не прие резолюцията за арменския геноцид

В Молдова избраха ново правителство В Молдова избраха ново правителство

Спецпрокуратурата: Гешев е невинен по сигнала на БОЕЦ Спецпрокуратурата: Гешев е невинен по сигнала на БОЕЦ

Пак сигнал за бомба във ВСС Пак сигнал за бомба във ВСС