Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Връзката на пресцентъра на МО и истерията сред ромите


Сподели:
09 Октомври 2019, Сряда

Военният министър Красимир Каракачанов е поел ангажимент служител от пресцентъра на Министерството на отбраната да бъде проверен покрай разпространяването на слухове за отнемане на деца от държавата.

Това стана ясно от отговора на вицепремиера Томислав Дончев. Дончев заяви, че е разговарял с Каракачанов за това и военният министър е поел ангажимент да вземе мерки.

Според Дончев имало и други такива случаи, които са недопустими.

В социалните мрежи и най-вече във фейсбук се завъртя първо "сигнала" по отношение на Александър Урумов, шеф на пресцентъра на военното ведомство и бивш кандидат за евродепутат на войводите.

Според сигнала Александър Урумов управлява еднолично фондацията "Българска организация на родителите и децата" (БОРД), която е сред най-дейните в кампанията срещу Стратегията за детето. В сигнала Урумов е обвързан с евангелски църкви, описан е като ревностен борец срещу джендър идеологията.

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, каза още Дончев. Според него това е кампания, която продължава с месеци, но вече е преминала всякакви граници.

По думите на вицепремиера без портфейл той бил свикнал да слуша всякакви глупости, но това, което се случва в последно време е безпрецедентно. "Да се стигне дотам - хора на публични служба да ме питат: "Вярно ли е, че могат да ми вземат детето, защото живея на семейни начала. Вярно ли е, че могат да ми вземат детето, защото пуша", - това минава всякакви граници", ядоса се Дончев.

Това не се е случило от само себе си и управляващите не са го проспали, защото следят разпространението на тези слухове от няколко месеца. Според Дончев това са умело режисирани мероприятия, като и друг път са били правени подобни опити.

Българската държава има интерес българските деца да живеят добре и да ходят на училище. Какво да им правим децата, ако ги вземем, запита Дончев, който също помоли медиите за съдействие, защото става въпрос преди всичко за емоции.

Вълчев е ядосан, че проблемите в училище се подменят

Вицепремиерът обърна внимание на всички политици, които имат склонност да се заиграват с тази тема. Той посочи, че има граници, които не бива да се минават. Утре в една кризисна ситуация кандидатите за кметове трябва да се грижат за хората, а не да ги плашат. Всички такива кампании със всяване на страх имат за цел да разбият хората и обществото, отбеляза Дончев.

Има външни и вътрешни фактори за напрежението, както и съпричастност от страна на пастори в проблемите райони, според вицепремиера. Дончев се надява, след като службите приключат работата, да бъде съобщено всичко.

Припомняме, на 7 октомври родители от няколко училища в Сливен и в Карнобат прибраха светкавично децата от класните стаи. Причината - някой пуснал слух в интернет, че социалните служби вземат деца.

Източник: news.bg

В категории: Други теми, Анализи и коментари

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
И Хърватия се нареди на опашката с желаещи за завода на Volkswagen

Ваканция на Луната – една реална мечта

"Костинброд" 2 е невъзможен, твърдят от ЦИК

Изолираха зона от 200 кв./км в Габровско заради намерено мъртво диво прасе

Теменужка Петкова: "Булгартрансгаз" е платила аванс от 250 млн. лв. за "Балкански поток"

Маринов: "Не приемам твърдението, че България е расистка държава. Това са 20-30 лица"


НОВИНИТЕ
Авария остави без вода Шумен, Търговище и Велики Преслав Авария остави без вода Шумен, Търговище и Велики Преслав

39 тела открити в български камион в Англия 39 тела открити в български камион в Англия

Обсъжда се проектобюджета на НЗОК за 2020 г., заложено увеличение с близо 395 милиона лева Обсъжда се проектобюджета на НЗОК за 2020 г., заложено увеличение с близо 395 милиона лева

80 000 деца-бежанци са прогонени от турската операция в Сирия 80 000 деца-бежанци са прогонени от турската операция в Сирия

Инж. Алекси Кесяков: "От 15 ноември автомобилите трябва да са оборудвани със зимни гуми" Инж. Алекси Кесяков: "От 15 ноември автомобилите трябва да са оборудвани със зимни гуми"
ЕВРОПА
Борисов призна: "Все още не сме идеални, нужни са още усилия" Борисов призна: "Все още не сме идеални, нужни са още усилия"

Студен душ за Борис Джонсън в британския парламент Студен душ за Борис Джонсън в британския парламент

След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък