Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Връзката на пресцентъра на МО и истерията сред ромите


Сподели:
09 Октомври 2019, Сряда

Военният министър Красимир Каракачанов е поел ангажимент служител от пресцентъра на Министерството на отбраната да бъде проверен покрай разпространяването на слухове за отнемане на деца от държавата.

Това стана ясно от отговора на вицепремиера Томислав Дончев. Дончев заяви, че е разговарял с Каракачанов за това и военният министър е поел ангажимент да вземе мерки.

Според Дончев имало и други такива случаи, които са недопустими.

В социалните мрежи и най-вече във фейсбук се завъртя първо "сигнала" по отношение на Александър Урумов, шеф на пресцентъра на военното ведомство и бивш кандидат за евродепутат на войводите.

Според сигнала Александър Урумов управлява еднолично фондацията "Българска организация на родителите и децата" (БОРД), която е сред най-дейните в кампанията срещу Стратегията за детето. В сигнала Урумов е обвързан с евангелски църкви, описан е като ревностен борец срещу джендър идеологията.

В организирането на истерията са участвали както външни фактори, така и български политици, чиновници и евангелски пастори, каза още Дончев. Според него това е кампания, която продължава с месеци, но вече е преминала всякакви граници.

По думите на вицепремиера без портфейл той бил свикнал да слуша всякакви глупости, но това, което се случва в последно време е безпрецедентно. "Да се стигне дотам - хора на публични служба да ме питат: "Вярно ли е, че могат да ми вземат детето, защото живея на семейни начала. Вярно ли е, че могат да ми вземат детето, защото пуша", - това минава всякакви граници", ядоса се Дончев.

Това не се е случило от само себе си и управляващите не са го проспали, защото следят разпространението на тези слухове от няколко месеца. Според Дончев това са умело режисирани мероприятия, като и друг път са били правени подобни опити.

Българската държава има интерес българските деца да живеят добре и да ходят на училище. Какво да им правим децата, ако ги вземем, запита Дончев, който също помоли медиите за съдействие, защото става въпрос преди всичко за емоции.

Вълчев е ядосан, че проблемите в училище се подменят

Вицепремиерът обърна внимание на всички политици, които имат склонност да се заиграват с тази тема. Той посочи, че има граници, които не бива да се минават. Утре в една кризисна ситуация кандидатите за кметове трябва да се грижат за хората, а не да ги плашат. Всички такива кампании със всяване на страх имат за цел да разбият хората и обществото, отбеляза Дончев.

Има външни и вътрешни фактори за напрежението, както и съпричастност от страна на пастори в проблемите райони, според вицепремиера. Дончев се надява, след като службите приключат работата, да бъде съобщено всичко.

Припомняме, на 7 октомври родители от няколко училища в Сливен и в Карнобат прибраха светкавично децата от класните стаи. Причината - някой пуснал слух в интернет, че социалните служби вземат деца.

Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Варненец обиколи всички 196 международно признати държави в света

Денят, който промени Америка: 56 г. от убийството на Джон Кенеди

Кисинджър: Конфликт САЩ-Китай може да е по-лош от Първата световна война

Номинацията на Цацаров е част от големия план

Цветан Василев: 575 милиона са повод да бъде пропуснат „ДП“ в делото КТБ

Симеон Радев – епохата прави своите личности


НОВИНИТЕ
Варна с награда от Държавната агенция за закрила на детето Варна с награда от Държавната агенция за закрила на детето

Радинела Чушева е новата „Мис България” Радинела Чушева е новата „Мис България”

Днес е Денят на Българската адвокатура! Днес е Денят на Българската адвокатура!

Във Варна организират фестивал, посветен на 150–та годишнина на периодичната таблица на Менделеев Във Варна организират фестивал, посветен на 150–та годишнина на периодичната таблица на Менделеев

„Системата ни убива“ на протест срещу избирането на Симеонов за зам.-шеф на НС „Системата ни убива“ на протест срещу избирането на Симеонов за зам.-шеф на НС
ЕВРОПА
ЕП ще призове всички държави в ЕС да приемат Истанбулската конвенция ЕП ще призове всички държави в ЕС да приемат Истанбулската конвенция

Македония на крачка от приемане в НАТО, Франция я подкрепи Македония на крачка от приемане в НАТО, Франция я подкрепи

Сърбия разследва операция на руски шпиони и офицери от сръбските въоръжени сили Сърбия разследва операция на руски шпиони и офицери от сръбските въоръжени сили

Избраха Мария Габриел за вицепрезидент на ЕНП Избраха Мария Габриел за вицепрезидент на ЕНП

Увеличение на заплатите на работниците чрез по-високи данъци за богатите британци, обеща Корбин Увеличение на заплатите на работниците чрез по-високи данъци за богатите британци, обеща Корбин