Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Борисов във Варна: "Ще си отида от политиката, когато магистрала "Хемус" е готова!"


Сподели:
04 Октомври 2019, Петък

"Някои ми казват - провалено правителство. Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха само молове? И не случайно всички кредитни агенции в света дават нарастващ рейтинг на България", обобщи той

Преди една година казах, че ще си отида от политиката, когато магистрала "Хемус" е готова. Това коментира във Варна премиерът Бойко Борисов

В града министър-председателят присъства на отварянето на компетентностен център и разкриването на няколкостотин работни места на KBC Груп.

"Това е група, която управлява над 400 млрд. евро. Тези, които са били в Брюксел, най-високите сгради са техни. Преди година някъде говорихме и аз казах, че ще си отивам от политиката, когато "Хемус" е готова. Магистралата се строи изключително активно, а Вие виждате и подходите на досегашните входни магистрали към Варна какъв вид придобиват", заяви премиерът.

Той посочи, че е обещал на жителите на града няколко неща и това е поредното - за високоплатени, висококвалифицирани, езиково подготвени млади хора. Борисов припомни, че не е случайно Световната банка е направила подобен център в София, както и че Китай е взел решение за това световният му мозъчен тръст да е в столицата.

"Не случайно те направиха първия си софтуерен офис за много държави в София. Ние казахме - "Хемус" ще я има, Варна е градът с най-голяма перспектива през следващите 5 години. Заради младите хора, заради, университетите, заради инфраструктурата, заради прекрасната локация", добави премиерът.

Той допълни, че много висококвалифицирани и добре платени хора в Европа започват да се връщат в България.

"Така че към учителите, към студентите, изключително важна е квалификацията. Това, което имаме като археология, Всички като инфраструктура, история, образованието сега, ги прави изключително впечатлени. КВС е тук, но в Провадия, солниците са на 6700 години. Светът не го знае, Европа не го знае. Знаят го определена група археолози и учени, които се занимават с това. Солта е била най- важната, най-богатите хора в Европа са били тук в Провадия. Страхотна история. Както археолозите ми казаха, стената на Провадия е на 6000 години. В сравнение с нея Китайската стена е един млад строеж", каза в обръщението си Борисов.

И добави, че най-вероятно догодина всички мениджъри на голямата група ще бъдат във Варна да си проведат годишното събрание. От Варна ще се ръководят много страни и офиси в Европа на световни компании.

"Така че нашето обещание с финансовия министър и не случайно сме сложили парите настрани, "Хемус" да е необратим проект. Строи се усилено, още по-усилено ще се строи и ще видите след 4-5 години Варна какъв център ще бъде, когато има тази връзка София - Велико Търново", каза премиерът.

Той пожела успех на групата за дейността й у нас, като припомни, че ще има конкуренция. Бойко Борисов посочи още, че не случайно ЕС е дал на страната ни най-модерния и умния ресор и не случайно отново българка, предложена от българското правителство, стана шеф на Международния валутен фонд, а кметът на Габрово пое управлението в Брюксел на общините.

"Някои ми казват - провалено правителство. Правите ли разлика между нашите инвестиции и тези, които правеха само молове. Добре, че са правили молове да има жените да пазаруват. Едното носи качества, защото с подобни огромни инвеститори, България печели и сега, когато вървим и сега по пътя за чакалнята на еврозоната и банковия съюз. И не случайно всички кредитни агенции в света дават нарастващия рейтинг на България. Не случайно икономиката държи няколко години ръст над 3.5 процента", обобщи премиерът.


Източник: epicenter.bg

В категории: Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит