Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Полицейският служител, убил колеги в Париж - неадекватен и чувал гласове


Сподели:
04 Октомври 2019, Петък

Съпругата на полицейския служител, убил четирима колеги обяснява, че е имал психологически момент на лудост, бил е неадекватен и е чувал гласове предната вечер, съобщава БиБиСи.

45-годишният Микаел Харпон е застрелян от полицията на местопроизшествието. Френски служители се опитват да установят мотив за убийствата. Съпругата на Харпон е задържана, въпреки че прокуратурата в Париж не е повдигнала обвинение. Служители на полицейския съюз предполагат, че Харпон може да е участвал в спор на работното място.

Съпругата му е казала в полицията, че е имал проблем с шефовете си и чувства, че работата му е недооценена. Харпон е описан и като 70% глух.

Според доклади той приема исляма преди 18 месеца и спира да говори с колеги жени в офиса. Но говорител на правителството заяви, че няма индикации да е бил радикализиран преди атаката.

Убийствата са ден, след като полицията стачкува в цяла Франция заради засилващото се насилие спрямо офицерите. Хиляди служители протестираха в Париж поради недостиг на ресурси и противоречиви пенсионни реформи.

Четирима полицаи убити при нападение в Париж

Вчера, около 13 часа местно време, нападателят влиза в сградата и в офиса си атакува колеги с нож. Той намушква трима души в два офиса и две жени на стълбище, преди да бъде застрелян от офицер в двора на сградата.

Трима мъже и една жена са убити, коментира прокурор Реми Хайц. Пети човек е критично ранен при нападението и е изпратен за операция. Сградата е в близост до основни туристически обекти, включително катедралата "Нотр Дам".

"Полицията тичаше в паника. Бях изненадан да чуя стрелба, защото това не е място, където чувате такова нещо. Първо си помислих, че е самоубийство, защото в момента има много такива", коментира пред "Паризиен" свидетел, който е бил в двора по време на нападението.

Президентът Еманюел Макрон, премиерът Едуар Филип и министърът на вътрешните работи Кристоф Кастанер са посетили мястото. Според вътрешния министър, Харпон е 45-годишен ИТ специалист, работил в полицията в Париж 16 години. Длъжностните лица коментира, че е работил в разузнавателен отдел на полицейските сили.

Харпон е бил със слухови и говорни увреждания. Полицията е претърсила дома му в северната част на града.

Според Кристоф Крепин, представител на полицейския съюз, е имало напрежение между нападателя и неговия ръководител. "Не мисля, че това е терористичен акт".

Лидерът на полицейския съюз Жан-Марк Байъл определи това като престъпно деяние: "Това е момент на лудост". Полицейските съюзи твърдят, че от началото на годината има повече от 50 самоубийства на полицейски служители.

Нападателят от Париж наскоро приел исляма


Източник: news.bg

В категории: Новините, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит