Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Мая Манолова: „Горубляне“ трябва да има свое управление!"


Сподели:
26 Септември 2019, Четвъртък

Нямам намерение да поемам ангажименти, които няма да изпълня. За всичко, за което се договорим, ще положа усилия и ще е извършено, категорична бе тя

„Ключ към решаването на проблемите в „Горубляне“, а и на всеки друг столичен квартал, е в децентрализацията на процеса на взимане на решения. Тук трябва да има кметски наместник, представител на голямата община и на кмета на район „Младост“, който да е на място тук с вас”.

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова по време на среща с жители на столичния квартал „Горубляне“.

Пред нея те очертаха основните си проблеми – липсата на канализация в част от квартала, липсата на местна власт в „Горубляне“, ограничен достъп до хидропарк „Искър“ поради непочистване, тесни тротоари заради загражденията на автокъщи, липса на джобове на спирките на градския транспорт.

„Нямам намерение да поемам ангажименти, които няма да изпълня. За всичко, за което се договорим, ще положа усилия и ще е извършено.“, категорична беше Манолова. 

Тя заяви, че всички искания на хората от „Горубляне“ са справедливи и основателни.

„Тези хора, които управляват Столична община, трябва да дойдат тук на място и всички решения да се взимат тук, заедно с вас“,
допълни Манолова визията й за решаване на един от проблемите в квартала.

Според нея е абсурдно квартал като „Горубляне“ да няма на място представител на властта. 

„Не мога да обещая „Горубляне“ да бъде обособено като отделно населено място, но мога да поема ангажимент да има кметски наместник. Този човек трябва да бъде избран от вас, за да има стимул да работи за вас“, допълни Манолова. 

Тя видя възможност изборът на кметски наместник на „Горубляне“ да бъде един от първите електронни референдуми, които тя очерта в своята предизборна програма за управление на столицата.

„Това, което е решение на хората в „Горубляне“, ще става мое решение като кмет на София“, заключи тя. 

Относно облагородаяването на хидропарк „Искър“, почистването му и изграждането на алеи в него, така че да е достъпен за столичани, Манолова заяви, че поема ангажимент да бъде направено това, което хората желаят – да се състави план-сметка, да се избере изпълнителят и да бъдат определени сроковете за изпълнение. 

Във връзка с това, Манолова припомни и състоянието на ремонтиращия се в момента „Западен парк“, който тя в сряда посети. 

„Дàли са 11 млн. лева, за да разкопаят алеята, и – дотам“, подчерта тя.

Според Манолова е правилно всеки месец кметът на Столична община да бъде на терен в различните райони, за да има поглед над проблемите на хората. 

Кандидатът за кмет на София заяви още, че бюджетът на столицата трябва да е децентрализиран. „Тоест, всеки столичен район да си има собствен бюджет и този бюджет да се разпределя на отделните квартали в района. Решение, как да се харчат парите на всеки район, трябва да се взима от хората, които живеят в него“, обясни Манолова и допълни, че би било правилно бюджетът на районите да е правопропорционален на хората, които живеят в него.
 
Относно проблема с недоизградената канализация тя категорично заяви, че „ще се търсят начини, средства и възможности за изграждане на канализация“.

„Всички проблеми като разширяване на кръстовище, на тротоари, изграждане на джобове на спирките, премахване на автокъщите от общинските земи, спортен парк, детска градина, пенсионерски клуб са осъществими за четири години, но за това как да се изградят, кога да се изградят, също смятам, че трябва да бъде обсъдено с хората от квартала“, обясни още Манолова.


Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит