Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Четири нови паркинга ще бъдат изградени на територията на община Варна


Сподели:
25 Септември 2019, Сряда

Средства за изграждане на четири извънуличини паркинги на територията на община Варна гласуваха на днешното си заседание съветниците от ПК „Финанси и бюджет“ към Общински съвет – Варна.

Терените, които ще бъдат изградени като паркинги са на ул. „Момина сълза“ и ул. „Люляк“ в район Приморски,  ул. „Струга“ зад бл. 39-49 и в кв. „Аспарухово“, ул. „Балкапан“.

Част от мотивите включени в предложението са, че след завършването на бул.“Левски“ в прилежащите участъци са останал необлагородени пространства, които нерегламентирано се използват за паркиране на автомобили. Освен това на тези места липсва трайна настилка, което силно затруднява предвижването на пешеходците и хората с увреждания предвид неосигурената достъпна среда.  Подобна е ситуацията и в кв. „Аспарухово“ след реконструкцията на бул.“Народни будители“. В този район недостигът на паркоместа ще бъде компенсиран чрез изграждането на паркинг при бл.51, ул.“Балкапан“. Целта е да бъдат изградени максимален брой паркоместа в близост до жилищни блокове и осигуряване на безопасно предвижване на живущите в тези райони. С изграждането ми ще бъде положена трайна настилка, ще бъдат изградени системи за отводняване на пътното платно и ще се подобри достъпността на средата за хората в неравностойно положение. Необходимите средства в размер на 939 336 лв. с ДДС ще бъдат осигурени от бюджета на Община Варна за 2019 г. като компенсирана промяна.

Съветниците дадоха също съгласието си Община Варна да кандидатства с проект по Програмата за морско дело и рибарство 2014-2020, при който обект на инвестицията е сградата на НЧ „Васил Левски“ в кв. „Галата“. Ако проектът бъде одобрен, в читалището ще бъде изграден морски образователен център за деца и ученици. Проектното предложение включва също цялостен ремонт на концертната зала, обновяване на санитарния възел, изграждане на рампа за хора в неравностойно положение в читалището.

Членовете на комисията одобриха и отпускането на 20 000 лева от общинския бюджет за обезпечаване на разходите на търговско дружество „Стадион Спартак“ ЕАД необходими за хонорар на независим одитор и режийни разходи.  С размера на отпуснатите средства ще бъде увеличен капитала на дружеството „Стадион Спартак“ ЕАД


Източник: epicenter.bg

В категории: Местна власт, Новините

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"