Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Каракачанов: БНР не е частно, журналистите да си държат убежденията вкъщи


Сподели:
23 Септември 2019, Понеделник

„Изпълнителната власт и политиците не трябва да се бъркат професионално и кадрово в ръководството на БНР. Не може и определени неправителствени организации и партийно пристрастни групички в Радиото да смятат, че то им е частна собственост и могат да си правят каквото си искат с държавните средства, които получават от бюджета на всички данъкоплатци“

Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов в предаването „Неделя 150“ на БНР по повод събитията в обществената медия.

Според него никой „под мантията на свободата на словото“ не може да защитава само „определени идеи или виждания за живота“. Той каза също, че би подкрепил формула, която да засили влиянието на гилдията при решаването на подобни казуси, но само при условието, че радиото не се влияе от НПО-та с „извратени разбирания за света и човешкото развитие“, визирайки позициите на екипа на БНР относно гей парадите и ромското население, които той окачестви като „плюене“.

„Да не вземат политическа страна и да ми глаголстват по теми, които дали ги разбират, или не ги разбират си е тяхна работа. Да си имат убежденията, да си ги държат вкъщи“, каза още Каракачанов.

Лидерът на ВМРО поиска и цялостен дебат около състоянието на медиите в България и заяви, че според него проблемите са много, подчертавайки, че някои частни медии са се превърнали в бухалки, в които собствениците „поръчват музиката“.

Министърът на отбраната коментира и случая със задържания фотограф Веселин Боришев. По думи на Каракачанов в случая е ставало въпрос за „един пиян човек“, който е „нападнал и обиждал полицаи“ и задържането му е съвсем нормално. Той изказа и неразбиране спрямо журналистическата гилдия, която се е обявила в подкрепа на Боришев, твърдейки че подобни случаи нямат общо със свободата на словото.


Източник: svobodnaevropa.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Камарата на архитектите: "Сградата на детската болница е невъзможна и незаконна"

"Репортери без граници": България е в медийна гражданска война, която изборът на Гешев може да влоши

Изпълнителната комисия на БФС решава кой да наследи Борислав Михайлов

НПО превземат държавата.

Захариева пред ТАСС: "България е готова за конструктивно сътрудничество с Русия"

Петр Келнер, най-богатият чех, купува Би Ти Ви?


НОВИНИТЕ
Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев

Удариха джамия в Афганистан, има над 30 убити Удариха джамия в Афганистан, има над 30 убити

Бързият влак София-Варна е блокиран до гара Левски Бързият влак София-Варна е блокиран до гара Левски

Генерална стачка в Каталуния, МВнР съветва да не пътувате натам Генерална стачка в Каталуния, МВнР съветва да не пътувате натам

Ангела Меркел: "Германското правителство няма да доставя оръжия на Турция" Ангела Меркел: "Германското правителство няма да доставя оръжия на Турция"