Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."


Сподели:
19 Септември 2019, Четвъртък

Проблемът не е дали човек е богат, а каква добавена стойност правят тези хора за държавата

Обикновено през малки фирми са изваждани някакво количество кеш пари, които да се изнесат. Но е трудно да се докаже произхода на тези пари и хората, които са режисирали тези сценарии, посочи Безлов.

При последните задържани ще видите много дълъг списък на хора, излезли от ареста по медицински причини. Спомням си Митьо Очите как един лекар го съветваше какво да направи, за да се приеме диагнозата му за сериозна.

Така експертът Тихомир Безлов коментира в ефира на Би Ти Ви решението на съда вчера да пусне под домашен арест съпругата на бизнесмена Ветко Арабаджиев – Маринела.

Семейството на Арабаджиев е с повдигнати обвинения за злоупотреби и пране на пари в особено големи размери.

Имаме няколко олигарси, които са с обвинение за ДДС измами – Ковачки, сина на Гриша Ганчев, но те трудно се доказват. Обикновено през малки фирми са изваждани някакво количество кеш пари, които да се изнесат. Но е трудно да се докаже произхода на тези пари и хората, които са режисирали тези сценарии, посочи Безлов.

Когато правите богатството си през политиците – това е дефиницията за олигарси. Това богатство не ставаше по мутренския начин. И Миньо Стайков, и Арабаджиев са минали през политическа протекция. Но проблемът не е дали човек е богат, а каква добавена стойност правят тези хора за държавата, подчерта Тихомир Безлов.


Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Съдебна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит