Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Иван Портних избран за „Кмет на годината“ в категория „Градска среда“


Сподели:
19 Септември 2019, Четвъртък

Призьорите в онлайн-допитването бяха наградени снощи

Варна, Дупница и Девня взеха първите места в категорията „Градска среда“ в тазгодишния национален вот „Кмет на годината за мандат 2015-2019“. Те събраха най-много гласове в националния онлайн конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg.

В раздел „Голяма община" отличник е градоначалникът на Варна Иван Портних; за „Малка община“ призът отиде при Свилен Шитов (Девня); „Средна община“ – инж. Методи Чимев (Дупница). 

Наградата за градска среда връчи Евгений Иванов – изпълнителен директор на най-голямата работодателска организация у нас – КРИБ. Те бяха аплодирани на крака в зала 6 на НДК в столицата.

Монтана (Златко Живков,), Горна Оряховица (инж. Добромир Добрев) и Сливница (Васко Стоилков) са носителите на голямата награда "Кмет на годината" за мандат 2015-2019 – съответно в категориите голяма, средна и малка община. Имената на победителите обяви министърът на регионалното развитие и благоустройство Петя Аврамова, която връчи и грамотите.

Златните медали в категория „Образование, спорт и младежки политики“ тази година отидоха при Велико Търново, Смолян и Долна Баня. Призът в раздел „Голяма община“ е за кмета на Велико Търново инж. Даниел Панов, за „Средна община“ - за управника на Смолян Николай Мелемов, а за „Малка община“ - за колегата им от Долна баня Владимир Джамбазов. Отличията бяха връчени от заместник-министъра на спорта Стоян Андонов и световната шампионка по бокс Станимира Петрова.

Казанлък, Поморие и Девин взеха първите места в категорията "Туризъм, култура, фестивали и традиции" в националното онлайн гласуване. В раздел "Малка община" призът отиде при градоначалника на Девин Красимир Даскалов, в раздел "Средна община" - при кмета на Поморие Иван Алексиев. В раздел "Голяма община" отличник е градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова. Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

Кметовете на Враца, Елин Пелин, Костинброд и Челопеч взеха първите места в категорията "Инвестиции и работни места". В раздел "Малка община" златото си поделиха градоначалникът на Костинброд Трайко Младенов и управникът на Челопеч инж. Алекси Кесяков. В раздел "Средна община" - при кмета на Елин Пелин инж. Ивайло Симеонов и в раздел "Голяма община" - при управника на Враца Калин Каменов. Призовете в категорията "Инвестиции и работни места" връчи Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

София и Перник спечелиха в категорията „Транспорт“.  В раздел „Голяма община“ златото си поделиха кметът на София Йорданка Фандъкова и управникът на Перник Вяра Церовска. Директорът на Народния театър "Иван Вазов" Мариус Донкин обяви победителите в транспорта и връчи наградите на отличените управници.


Източник: chernomore.bg

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит