Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Серия бомбени заплахи в цялата страна - заплашени са медии, сграда и редица летища


Сподели:
21 Август 2019, Сряда

Терористи пожелаха на журналистите "приятен полет"

Серия бомбени заплахи са били подадени в днешния ден към различни медии в София, както и към летища в цялата страна. Заплахи за поставени взривове са отправени към БНТ, летище София, редакциите на "24 часа" и Новинибг.

Първо сутринта е подаден сигнал към столичния аеропорт. Съобщено е, че е поставено взривно устройство на Терминал 1 на летище София.

"Сигналът за летището е подаден в 9,20 часа. Направена е проверка на място и не е открито нищо. Работата на Терминал 1 не е спирана или забавяна", казаха от полицията пред Dir.bg.

След това сигнал за бомба, заложена в сградата на БНТ, е подаден в полицията към 11,20 часа, съобщиха от МВР.

"В момента се извършва проверка от наши служители", допълниха от вътрешното министерство. Журналистите от националната телевизия са били евакуирани от сградата.

По-късно се разбра, че заплахата е изпратена с мейл до редакцията на "24 часа". В БНТ и на столичното летище също е получен мейл.

Сигналът за бомба в редакцията на "24 часа" е получен на електронните адреси на редакцията. Терористите заплашват, че ще взривят цялата сграда и пожелават на журналистите "Приятен полет". Съобщението бе изпратено и до други институции и медии.

Интересно е, че в текста пише, че бомбата е "засадена", което знак, че съобщението е преведено с гугъл транслейт.

Подателят е uran17@cock.li. Същият имейл доставчик - www.cock.li бе използван, за да се изпратят сигнали за бомби в училищата в Лос Анджелис през 2015 г. Съобщението се оказа фалшива новина.

Ето цялото съобщение:

"Ние сме терористичната група Orwell. Информираме ви, че сме засадили взривни устройства (тринитротолуен) на територията на сградата на медийната компания "24 chasa" Детонацията може да възникне по всяко време от момента, в който отворите това писмо.
Приятен полет"

Също така се разбра, че е подаден сигнал за бомба и на терминала на летище "Пловдив". Това съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Сигналът за поставено взривно устройство на летището е получен към 11.00 часа днес в дежурната част на Областната дирекция на МВР. Незабавно са предприети необходимите действия за обезопасяване на района.

Приключила е щателната проверка, при която е установено, че сигналът е фалшив.

Преди минути се разбра, че сигнал за бомба е подаде и за сграда на ул. "Николай Хайтов" в столицата. Тя се намира в кв. "Изток".

Летищата във Варна и Бургас са получили около 11.00 часа днес електронни съобщения със заплахи за сигурността, съобщиха за БТА от пресцентъра на варненския аеропорт.

Съобщението е получено на няколко електронни пощи на двете летища от един и същ изпращач. Веднага е задействана стандартната процедура и е сформиран кризисен щаб, с участието на всички държавни служби на летищата, информирани са всички органи.

След сигналите няма отменени полети, но работата на двете летища продължава при повишени мерки за сигурност, допълниха от варненското летище.


Източник: dir.bg

В категории: Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия

"Това сега за какво го уча?" Неизбежни ли са частните уроци и децата извън училище

Три минути:"И проблемът в радиото стигна до “Костов е виновен”

Ананиев: "Трансплантации няма и в други европейски страни, няма донори и специалисти"

ВМРО скочи: "Турция краде хиляди работни места и милиарди от София"

Арогантният език на политиците неизбежно опростачва обществото


НОВИНИТЕ
Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември

Оспорвани избори в Израел Оспорвани избори в Израел

Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли

Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон

Владимир Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава Владимир Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава