Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Предстои изготвянето на устройствен план за местността “Малка чайка”


Сподели:
09 Август 2019, Петък

Община Варна е в готовност да стартира процедурата за изработване на Подробен устройствен план за местността „Малка чайка“.

За тази цел в тазгодишния общински бюджет има заложени средства, стана ясно на днешното заседание на комисията по архитектура към местния парламент.

Темата бе извадена на дневен ред по повод искане на група граждани за именуване на улица в местността. Пред съветниците главният архитект Виктор Бузев каза, че част от имота попада в неурегулирана територията и теренът няма всички атрибути да се нарече улица.

„Има действащ устройствен план само за малка част от местността. Това означава, че въпросната „улица“ е с начало, но без край“, каза арх. Бузев и уточни, че искането не е законово издържано.

Комисията отложи вземането на решение до изработването и приемането на ПУП за „Малка чайка“.

Другото решение, което съветниците гласуваха, е да се промени ПУП на имот, който е част от парцела на Градска болница. Става дума за улица, която обаче няма такъв статут.

„Този терен физически е улица – с бордюри и тротоари. Административно съществува на картата, но го няма в регулационните планове. За да излезе от парцела на Градска болница и да стане улица отново, трябва да се направят корекции“, допълни арх. Бузев.


Източник: varnacouncil.bg

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
ЕС е по-опасен търговски враг за САЩ, отколкото Китай

Година след трагедията край Своге

ФТ: ЕС създава фонд на бъдещето от 100 млрд. евро

С премиер гей Сърбия е на път да забрани на еднополови двойки да имат деца

"Викат ми Нерон - подпалвачът на Амазония"

Потокът емигранти от Балканите към ЕС расте и не е само към Германия


НОВИНИТЕ
Русия пусна първата в света плаваща атомна централа Русия пусна първата в света плаваща атомна централа

С официална церемония край Крумовград откриха първия от 40 години новоразработен рудник за добив на злато С официална церемония край Крумовград откриха първия от 40 години новоразработен рудник за добив на злато

Британска жп линия ще се захранва директно от слънчева централа Британска жп линия ще се захранва директно от слънчева централа

ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза

САЩ потвърдиха за ликвидирането на един от синовете на Осама бин Ладен САЩ потвърдиха за ликвидирането на един от синовете на Осама бин Ладен