Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Д-р Милен Врабевски: "Да направим един по-добър и смислен свят за децата"


Сподели:
10 Юли 2019, Сряда

Той е роден във Варна. Там завършва Първа езикова гимназия и МУ. Собственик и изпълнителен директор е на една от най-големите научноизследователски организации в Централна и Източна Европа

Основател на Фондация "Българска Памет", която реализира инициативи за съхранение на българското културно-историческо наследство, иновации в образованието, кариерно развитие на младите хора в България, реинтеграцията на българската диаспора и борбата с демографската криза в страната.

Притежава две частни детски градини и иновативно училище, обявено за „Училище посланик на Европейския парламент“. В свободното си време създава музика и споделя, че има удоволствието да работи с едни от най-големите световни рок звезди по свои авторски музикални проекти.

Темата ви на TEDxStaraZagora е "Психология на успеха". Какво се крие зад това заглавие?

Защо смятате, че подобен тип събития са важни за развитието на общността в България?
Защото изваждат на показ добрите примери от различни сфери на обществения живот, които си струва да се следват, тъй като водят до прогрес не само в личен, но преди всичко в обществен план. Тези примери не се показват често в медийното пространство, но те съществуват, не са никак малко и трябва да се гордеем с тях, и най-вече – да ги мултиплицираме.

Завършете с послание към нашите читатели.
Много малко усилия трябват, за да се разбере, че дърво без корен не може и че сме призвани да бъдем заедно.

Ние, българите, сме сред създателите на европейската култура и цивилизация и трябва да се държим като такива. И само когато искрено обичаш средата, в която си роден и отрасъл, имаш желание да инвестираш таланта си в нея. Господ ни дава две неща – родителите и Родината. Оттам нататък е наша отговорност как ще допринесем за това страната ни, нацията ни, а и ние самите да се развиваме и усъвършенстваме. В нашите ръце е да направим така, че децата ни да живеят в един по-добър и смислен свят.

Зад това заглавие се крият много години упорита работа. Ще споделя с публиката на TEDxStaraZagora някои свои впечатления за това как би могло да изглежда успешното развитие, пречупено през моята призма. Без никакво теоретизиране, опирайки се само на личния ми опит и личната отговорност, която съм поемал. Ще разкажа с няколко думи през какво съм минал, откъде идват парите, какво може да направи бизнесът за младите хора в България и как участваме ние в този процес. Всички ние, защото сме важни и защото нашето участие в създаването на средата, която искаме да имаме, не е за подценяване.

На база на вашия опит кои бихте казали, че са основните качества, които са необходими на един човек, за да успее в България?
В днешно време шанс за успешна реализация имат хора с интердисциплинарни познания и умения, което значи, че от тях се изисква комбинацията от технически способности, нюх към бизнес тенденциите и предприемачески нагласи. Неслучайно именно на това залагаме в училището, което притежавам. Обучението по предприемачество заема важна част не само в образователната стратегия на ЧСУ „Цар Симеон Велики“, но то заема все по-приоритетно място сред целите на Европейския съюз в сферата на образованието.

Общата тема на TEDxStaraZagora е "Пробуждане". Какво пробуждане си пожелавате да видите в българското общество?
Пожелавам си повече българи да осъзнаят, че мисията в живота на всички нас е една и съща, а именно – да живеем за другите хора. Успеем ли да разберем тази простичка истина, то просперитетът на българското общество е гарантиран.

А с какво усещане си пожелавате да остане публиката на събитието след вашата лекция?
С мотивация и усещане за значимост. Бих искал хората наистина да разберат, че подобряването на средата ни за живот е само и единствено в наши ръце и трябва да имаме самочувствието и смелостта да го реализираме, защото успехът е степен на полезност. Вярвам, че постулатите, които ще споделя, ще помогнат на посетителите на TEDxStaraZagora да открият техния собствен път към успеха.


Източник: uspelite.bg

В категории: Интервюта, Интервюта- Зона здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Обезлюдяването на България е икономическа катастрофа. А се задава световна криза. Какво да очакваме?

С подпъхнат допълнително файл: "Кристиян ли е натопен за теча на данни?"

Проф. Румен Гечев: "Гласуваме да купим самолет, който е на чертожната дъска! Договорът е обиден!"

Ос-тав-ка!... И бели хакери

Евтим Костадинов за ареста на сина си в ДФ "Земеделие": " Калоян е наклеветен"

Нов удар: "Лични данни на съдия бяха публикувани от съдебния инспекторат"


НОВИНИТЕ
Правят нови експертизи по делото за Хитрино Правят нови експертизи по делото за Хитрино

Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация

БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps

6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет 6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет

Вулканът Етна изригна отново Вулканът Етна изригна отново
ЕВРОПА
Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен

Евролидерите поздравяват Фон дер Лайен за избирането й начело на ЕК Евролидерите поздравяват Фон дер Лайен за избирането й начело на ЕК

Какво ще стане, ако публична администрация не спази правилата за защита на данните? Какво ще стане, ако публична администрация не спази правилата за защита на данните?

Външните министри от ЕС одобриха санкции срещу Турция заради Кипър Външните министри от ЕС одобриха санкции срещу Турция заради Кипър

Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!" Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!"