Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

КНСБ: "настояваме за контрол над властелините на дигиталния свят"


Сподели:
03 Юли 2019, Сряда

До 2021 г. всички мобилни технологии ще имат геометрични данни, което предполага една голяма персонализация на целия процес. В края на настоящата година и началото на другата 85% от цялото бизнес обслужване ще се извършва от ботове.

Данните представи президентът на КНСБ Пламен Димитров при откриването на семинара на тема "ИКГ/Дигитализацията - прогнозиране и въздействие на нововъзникващи рискове".


По думите на Димитров дигитализацията и роботиката водят до огромна концентрация на власт и печалби. "Когато имаш контролна власт, няма как да отговаряш за безопасността при условията на труд", посочи той. Димитров допълни, че регулацията е крайно необходима, за да има прозрачност за обществено влияние над властелините на дигиталния свят.

Синдикалният лидер обясни, че трябва да се знае какво се променя, на какво трябва да бъдем готови и какво трябва да очакваме. Над 50% от децата, които започват 1 клас не знаят какво ще работят. След 10-20 години ще работят нещо, което го няма като професия, отчете Димитров.

Той припомни, че през последните три години КНСБ обръща внимание и ресурси в анализа, проследяването на процесите и тенденциите вътре в дигиталната ера и трансформация. На общо ниво и на ниво държава икономиката и индустрията КНСБ вече е част от процеса на проникване на дигитализацията в синдикалната организация.

За това за КНСБ е важно работниците и синдикалните членове да получат равен шанс за една постоянна квалификация, преквалификация и учене през целия живот.

Източник: epicenter.bg

В категории: Други теми, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Боян Чуков: „Извор на мира“ нямаше да се случи без зелена светлина от САЩ"

Оптимизъм след първия ден на търговските преговори между САЩ и Китай.

Конгресът призова и Фиона Хил да свидетелства по разследването за импийчмънт

Съветът за сигурност на ООН не можа да постигне съгласие за действията на Турция

Валерия Велева: "Томислав Дончев да каже коя леля му шепне в ухото"

Ангелкова: "Застраховка „Отговорност на туроператора” покрива единствено щетите за туристите"


НОВИНИТЕ
Петима ранени при нападение с нож в Манчестър Петима ранени при нападение с нож в Манчестър

Прокуратурата в Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев Прокуратурата в Бургас внесе обвинителен акт срещу Бенчо Бенчев

Украинският президент Зеленски постави рекорд - даде 14-часова пресконференция Украинският президент Зеленски постави рекорд - даде 14-часова пресконференция

Анкара потвърди за първа жертва на операция „Извор на мира“, кюрдите отвръщат с ракетни удари Анкара потвърди за първа жертва на операция „Извор на мира“, кюрдите отвръщат с ракетни удари

Контраадмирал Кирил Михайлов: "Увеличават се желаещите за военна служба" Контраадмирал Кирил Михайлов: "Увеличават се желаещите за военна служба"