Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

КНСБ: "настояваме за контрол над властелините на дигиталния свят"


Сподели:
03 Юли 2019, Сряда

До 2021 г. всички мобилни технологии ще имат геометрични данни, което предполага една голяма персонализация на целия процес. В края на настоящата година и началото на другата 85% от цялото бизнес обслужване ще се извършва от ботове.

Данните представи президентът на КНСБ Пламен Димитров при откриването на семинара на тема "ИКГ/Дигитализацията - прогнозиране и въздействие на нововъзникващи рискове".


По думите на Димитров дигитализацията и роботиката водят до огромна концентрация на власт и печалби. "Когато имаш контролна власт, няма как да отговаряш за безопасността при условията на труд", посочи той. Димитров допълни, че регулацията е крайно необходима, за да има прозрачност за обществено влияние над властелините на дигиталния свят.

Синдикалният лидер обясни, че трябва да се знае какво се променя, на какво трябва да бъдем готови и какво трябва да очакваме. Над 50% от децата, които започват 1 клас не знаят какво ще работят. След 10-20 години ще работят нещо, което го няма като професия, отчете Димитров.

Той припомни, че през последните три години КНСБ обръща внимание и ресурси в анализа, проследяването на процесите и тенденциите вътре в дигиталната ера и трансформация. На общо ниво и на ниво държава икономиката и индустрията КНСБ вече е част от процеса на проникване на дигитализацията в синдикалната организация.

За това за КНСБ е важно работниците и синдикалните членове да получат равен шанс за една постоянна квалификация, преквалификация и учене през целия живот.

Източник: epicenter.bg

В категории: Други теми, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Обезлюдяването на България е икономическа катастрофа. А се задава световна криза. Какво да очакваме?

С подпъхнат допълнително файл: "Кристиян ли е натопен за теча на данни?"

Проф. Румен Гечев: "Гласуваме да купим самолет, който е на чертожната дъска! Договорът е обиден!"

Ос-тав-ка!... И бели хакери

Евтим Костадинов за ареста на сина си в ДФ "Земеделие": " Калоян е наклеветен"

Нов удар: "Лични данни на съдия бяха публикувани от съдебния инспекторат"


НОВИНИТЕ
Правят нови експертизи по делото за Хитрино Правят нови експертизи по делото за Хитрино

Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация

БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps

6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет 6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет

Вулканът Етна изригна отново Вулканът Етна изригна отново