Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за посланик в България


Сподели:
19 Юни 2019, Сряда

Американският президент Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за извънреден и пълномощен посланик в Република България.

В момента тя е заместник-началник на мисията на посолството на САЩ в Лисабон, Португалия.

Преди това е била съветник в посолството на САЩ в Ню Делхи, Индия.

Във Вашингтон Мустафа е съветник в кабинета на вицепрезидента в Белия дом, заместник-директор на службата за Афганистан в Държавния департамент и началник на кабинета/специален помощник на зам.-държавния секретар по политическите въпроси. Била е също директор на Съвета за национална сигурност.

Херо Мустафа има бакалавърска степен от Университета в Джорджтаун и магистърска степен от Принстънския университет. Тя е носител на наградата „Матилда У. Синклер“ за отлични постижения в чуждите езици. Говори девет езика, включително арабски, руски, хинди и фарси.

Обявените от Белия дом поредица номинации за ключови позиции, сред които е и г-жа Мустафа, трябва да получат одобрението на Сената.

Тя ще замени на поста Н. Пр. Ерик Рубин, който пристигна в България през февруари 2017 година. За него това бе първо посланическо назначение в кариерата му.

Рубин е дипломат от кариерата. Преди да поеме поста в България, в периода 2011 - 2015 г. е бил зам. помощник-секретар в Бюрото за европейски и евразийски отношения на Държавния департамент. Преди това, между 2008 и 2011 г. е бил заместник-ръководител на посолството на САЩ в Москва.


Източник: svobodnaevropa.bg

В категории: Други теми, Новините

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит