Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

В Брюксел започва 13-ото издание на Европейските дни на развитието


Сподели:
18 Юни 2019, Вторник

13-ото издание на Европейските дни на развитието се открива днес в Брюксел. Във форума ще участват 8 хиляди делегати от 150 страни. Тази година мотото на глобалния форум, организиран от Европейската комисия, е "Изграждането на свят, който не изоставя никого".

Сред основните задачи на форума е набелязването на мерки за борба с неравенствата в света, бедността и постигането на устойчиво развитие.

Пред БНР един от младите лидери Карло Анхело от Перу, който работи в правителството за повишаване на жизнения стандарт в страната, равенството между половете и опазването на околната среда определи финансирането като основно предизвикателство за постигането на целите.

"Необходими са около три трилиона долара за внедряване на целите за устойчиво развитие в света. В развиващите се държави всяко правителство може да си позволи финансиране на стойност не повече от 25% от БВП", каза той.


Източник: bnr.bg

В категории: Европа, Новините

Сподели:





Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"




ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит