Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

От обещаните за възстановяване на Нотр Дам 850 млн. евро са внесени едва 9%


Сподели:
14 Юни 2019, Петък

Големите дарители ще отпускат парите в хода на реконструкцията

Някои фирми и физически лица вече обявиха, че ще се откажат от намеренията си за дарения

Два месеца след опустошителния пожар в катедралата Нотр Дам са направени едва 9% от обещаните дарения, или около 80 от общо 850 млн. евро, внесени по сметки на четири фонда и държавата, предава руската информационна агенция TACC, като се позовава на доклад от Franceinfo.

Съгласно разпространената информация, средствата се депозират главно от физически лица чрез банкови преводи и чекове. 200 милиона евро от семейство Арно и групата LVMH - Louis Vuitton Moet Hennessy и 100 милиона евро от семейството на френските бизнесмени милиардери Pino, който притежава Artemis и Kering, ще бъдат прехвърлени постепенно при конкретни етапи на реконструкцията на катедралата.

Някои фирми и физически лица вече обявиха, че ще се откажат от намеренията си за дарения, защото кампанията за набиране на средства върви успешно и без тяхна помощ. Според радиостанцията това решение няма да промени ситуацията, тъй като става дума за дарения, не по-големи от един милион евро.


Източник: epicenter.bg

В категории: Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Д-р Неделчо Тотев:" Кризата в болниците ще се задълбочи, ако... "

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Лавров пред "Взгляд": Разпадът на СССР даде суров урок на руската дипломация

ООН:" До 2050 година България ще загуби една четвърт от населението си"

Проф. Илчев: "Комисията по исторически въпроси със Северна Македония зацикли"


НОВИНИТЕ
28 октомври - неучебен, но присъствен 28 октомври - неучебен, но присъствен

Напрежение в Егейско море! Напрежение в Егейско море!

Няма опасност от епидемия от листериоза в България Няма опасност от епидемия от листериоза в България

Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества Близо 1/5 от работниците в Европа са изложени на опасни вещества

САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен" САЩ: "Срокът за спиране на турската офанзива в Сирия може да бъде удължен"
ЕВРОПА
След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства След "последния доклад" за България се задава механизъм за спиране на евросредства

Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!" Ивайло Пенчев: " За Фолксваген да ви кажа. Не, не е добро за България!"

Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък Препоръките в Евродокладите създадоха повече рискове, отколкото напредък

Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад" Даниел Смилов: "Има индикации България да получи последния мониторингов доклад"

Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит Британският парламент блокира гласуване на сделката на Борис Джонсън за Брекзит