Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Едно от най-емблематичните училища в България за първи път няма да има абитуриенти


Сподели:
11 Юни 2019, Вторник

Средното училище по каменообработване в село Кунино е създадено през 1921 г. Това е училище с богата история, "раждащо" големи таланти, които са гордост за страната ни.

До наши дни то е уникално и единствено по рода си в рамките на Балканския полуостров. В Европа училищата от този тип са само три: най-старо е училището в Хоржице, Чехия, което е на 127 години. След него е създадено училището в Кунино, което е на 92 години, и най-младо е училището в Хърватска. За съжаление, това емблематично училището попадна в полезрението на медиите, във връзка с изненадващото освобождаване на досегашния му директор Стефан Стефанов и назначаването от Министерството на културата за шеф, дъщерята на поета Орлин Орлинов. В отговор на това ученици, учители, родители и общественици подготвиха петиция за връщането на Стефанов. Проведоха се и протести в защита на дългогодишния директор, направил много за училището и неговите възпитаници. Много хора изразиха мнението, че се води война срещу директора и срещу хора, като него, по принцип. Хора, които градят, които имат кауза и се борят сами. Скулпторът, който заемаше длъжността повече от 14 години, бе обвинен с мотив, че проверка е установила прием на ученици без изпит. През януари тази година Стефан Стефанов спечели делото срещу него на първа инстанция. Решението, обаче се обжалва и второто дело е насрочено за края на месец юни.

В ПАМЕТ НА КАМЕНОДЕЛНОТО УЧИЛИЩЕ   Милата поругана България...насилена, продадена, предадена, изхвърлена на чуждите псета за разтерзаване....остана ли нещо свястно в нея......всичко отнеха...своите си унищожители.... В Каменоделното училище - Кунино, тази година НЯМА ДА ИМА ЗАВЪРШИЛИ И ДИПЛОМИРАЛИ СЕ УЧЕНИЦИ ОТ ВИПУСК 2019 - ти!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН СЛУЧАЙ за вече почти 100 - годишната история на училището!!!!!! Липсата на грижа за обучението и бъдещето на учениците, слабите оценки, получени на матурите и квалификационните изпити са резултат от: Безпосочната, хаотична и безпринципна политика на ръководството на училището..... Вредителската по отношение на училището, тесногръда политика на министерството на културата... Вредителската намеса в делата на училището на така нареченото училищно настоятелство и Обществения съвет при него, който дори незаконно започва вече да придобива части от собствеността.... Това е планираният път за ликвидиране в пълен ход!!!!!!! Плачете...или се борете българи!!!!.....липсата на градивна борба, означава смърт..."

Източник: actualno.com

В категории: Анализи и коментари, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Арнаудова: "Над 10,5 млн. лева са нанесените щети от кабелни оператори в Югозападна България"

Борисов протягал ръка към Слави Трифонов с партийната субсидия от 1 лв

Иран обясни, че те отговарят за сигурността в протока, а САЩ лъжат и подклаждат война

Росен Желязков: "Oчакваме над 2 млрд. лв. от концесията на летище София"

Румяна Коларова: "Проблемът не е в размера на партийните субсидии, а и в начина на отчитане"

Проф. Кирил Топалов: "Гоце Делчев винаги ясно е заявявал, че е българин"


НОВИНИТЕ
Змии плъзнаха из парковете в столицата Змии плъзнаха из парковете в столицата

Във ВМА преглеждат безплатно за Лаймска болест Във ВМА преглеждат безплатно за Лаймска болест

САЩ обвиниха Иран за нападението над двата танкера САЩ обвиниха Иран за нападението над двата танкера

Два петролни танкера атакувани в Оманския залив Два петролни танкера атакувани в Оманския залив

Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести