Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Русия и Германия с първа сделка от години за поощряване на икономиката


Сподели:
07 Юни 2019, Петък

Правителствата на Русия и Германия подписаха инициатива за поощряване на икономическата активност - първото подобно споразумение между двете държави от години, информира ДПА.

Докато политическите отношения между двете страни за конфликта в Украйна остават обтегнати, Русия и Германия подсилиха икономическите връзки през изминалата година, включително разширяват големия газов проект "Северен поток".

"Нормално е неразрешените въпроси да са като слон в стаята", обяви германският икономически министър Петер Алтамйер след подписването на документа с руския си колега Максим Орешкин.

Документът, подписан на Петербургския международен икономически форум в Санкт Петербург, има за цел да създаде благоприятна среда за резултатни икономически дейности между двете държави.

Алтмайер, първият икономически министър на Германия, който присъства на форума от възникването на конфликта в Украйна преди пет години, отбеляза, че санкциите на ЕС срещу Русия ще останат, докато конфликтът продължава.

"Конфликтите доведоха до огромен спад на развитието на европейско-руските отношения. Искаме да засилим сътрудничеството колкото е възможно повече", обяви германският министър.

Той припомни, че наскоро "Даймлер" е открил завод до Москва.

"Има големи инвеститорски проекти на други германски компании", отбеляза Алтмайер, но не даде подробности. Той иска германските инвестиции в Русия да получат необходимите гаранции.


Източник: news.bg

В категории: Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
ЕС е по-опасен търговски враг за САЩ, отколкото Китай

Година след трагедията край Своге

ФТ: ЕС създава фонд на бъдещето от 100 млрд. евро

С премиер гей Сърбия е на път да забрани на еднополови двойки да имат деца

"Викат ми Нерон - подпалвачът на Амазония"

Потокът емигранти от Балканите към ЕС расте и не е само към Германия


НОВИНИТЕ
Русия пусна първата в света плаваща атомна централа Русия пусна първата в света плаваща атомна централа

С официална церемония край Крумовград откриха първия от 40 години новоразработен рудник за добив на злато С официална церемония край Крумовград откриха първия от 40 години новоразработен рудник за добив на злато

Британска жп линия ще се захранва директно от слънчева централа Британска жп линия ще се захранва директно от слънчева централа

ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза

САЩ потвърдиха за ликвидирането на един от синовете на Осама бин Ладен САЩ потвърдиха за ликвидирането на един от синовете на Осама бин Ладен