Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Българка спечели конкурс за проект на най-големия развлекателен детски център в света


Сподели:
24 Май 2019, Петък

Бившата италианска фабрика за керамика в град Лавено Момбело, която се намира на брега на езерото „Маджоре“, е замислена от своите настоящи собственици като бъдещ най-голям детски център в света. Площта на една от най-впечатляващите индустриални архитектури на Европа е 27 000 кв. м.

Застрахователният колос Unipol, чието притежание е сградата, поверява на Young Architects Competitions откриването на проект, който да вдъхне нов живот на величествен архитектурен комплекс от детството.

В конкурса, организиран от Young Architects Competitions, са oтличeни 30 финaлиcти, 10 пoчeтни, 4 злaтни и 3 ocнoвни нaгpaди. Проектите са оценени от aвтopитeтнo жypи, в ĸoeтo yчacтвaт apxитeĸтитe Веn vаn Веrkеl, Ѕtеfаnо Воеrі, Маrіо Сuсіnеllа, Еmmаnuеllе Моurеаuх, Кеіісhіrо Ѕаkо Аrnе Еmеrѕоn и дp. 

Сред участниците е и 24-годишната студентка Симона Хаджиева. Тя печели вниманието на журито измежду 401 международни архитектурни проекта, класира се на първо място и получава награда от 10 000 евро.

Как се стига дотук? За своето дипломиране в УАСГ – София, катедра "Интериорен дизайн", Хаджиева търси тема, която да разработи като дипломен проект, и попада на този международен конкурс, който грабва интереса ѝ. Така започва всичко и няколко месеца по-късно вече е и победител между заявили участие 1200 отбора и предадени цели 401 проекта.

Към момента все още не е окончателно сигурно дали точно нейната разработка ще приведат в изпълнение, но е факт, че точно тя е класирана на първо място!

Успех на Симона Хаджиева във всичките ѝ архитектурни проекти и, надявам се, един ден да проектира и за България нещо с подобен мащаб.


Източник: http://uspelite.bg

В категории: Други теми, Новините

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Одитът установи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

"Отмъщение за победата". 10 години затвор за лидерката на опозицията в Истанбул заради туит

Българският мед е третият най - евтин в ЕС

Политолози: "Манолова и Фандъкова отиват на балотаж на кметските избори"

Бизнесът е недоволен от негативните новини в българските медии

Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."


НОВИНИТЕ
Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан

Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера

Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души

Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан