Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Борисов за навеса, зайчарника и за едни женици


Сподели:
23 Май 2019, Четвъртък

Премиерът Бойко Борисов даде разяснения  по извадените документи от Елена Йончева и Корнелия Нинова за недекларирана и нова къща в Банкя от 138 кв. м.
Абсолютен компромат е това според Борисов, но и той не очаква нищо друго, тъй като наблюдава как систематично се използват методите на КГБ.

Борисов обясни, че въпросния нов и недеклаиран имот всъщност е един и същ имот, където се е родил, където живее и където ще умре. Там, заяви Борисов, сочейки снимката на имота, беше "прасето, кокошките, зайчарникът", а "от едната страна е на първия братовчед на татко, от другата страна - нашето. Двете стени на въпросната къща са самият дувар - имат покрив на 0 кота". 

Премиерът настоява веднъж аз винаги да се приключи и показа всички документи - за платени данъци на въпросната пристройка, удостоверение за въвеждане в експлоатация и нотариалният акт. Борисов припомни и че телевизия ТВ7 (телевизията на Елена Йончева, Бареков и Цветан Василев по думите му) е снимала с дрон именно тази къща, а репортери са били завардили двора и са тормозели семейството му.

"Аз заменки нямам, офшорни компании нямам, сметки нямам и всичко това е проверявано, проверявано, проверявано...", заяви Борисов, спомняйки си как данъчните са го проверявали за 15 години назад и са ровичкали пода за махагон и са търсели медни улуци, но са ударили на камък с под от най-евтиния материал - чам за пода и метал на улука.

Борисов обобщи отношението си към подателите на сигнала Нинова и Йончева: "Падението на тези женици вече е голямо!"

Опитите на журналистите да му зададат въпроси и за компромата за къщата в Барселона, Борисов пресече с: "Ще слушате и вие - няма само да ме питате глупости.

По думите на Борисов, когато се захваща с нещо, винаги е "на гола поляна" - от карате школата, която бие и барети, и УБО, и полицаи, през охранителната фирма ИПОН до партията ГЕРБ и всички по думите му "с тези две ръце" стават най-добрите.

"Аз съм се родил на тая ливада! Когато ние сме дошли в Банкя, нямаше нито една къща - там пасяха животните." По думите му той няма заменка, няма офшорна компания, няма сметки. "Човекът, който спря заменките се казва Бойко Борисов", заяви премиерът за себе си в трето лице. За въпросния братовчед Радо, Борисов посочи, че той никога не е бил кмет, нито общински съветник, нито се е ползвал от обществени поръчки. Борисов потвърди, че го е пердашил много пъти, когато са били деца.

Той отново заяви, че е живял, живее и ще умре в тази къща в Банкя, а пък журналистите "ще дойдете и искам да ме заплювате, ако ме видите на друго място."

Борисов видимо беше ядосан на твърденията на социалистките за къщата му Банкя и на два пъти нарече Йончева и Нинова "женици", като ги определи и като злобни. Кампанията им обаче е напълно неадекватна, тъй като се развива в момента, в който цял свят ни хвали заради откриването на интерконектора... "А ние си говорим за един навес..."

Бойко Борисов отхвърли като несъстоятелни всички обвинения, че участва в предизборната кампания - "Аз на едно партийно събитие съм бил - в Арена Армеец" - и иронизира възможностите си, че е успял да доведе и "Фолксваген", и папата в подкрепа на кампанията на партията си. Сега го обвиняват, също напълно несъстоятелно, че вчерашната първа копка също е част от предизборната кампания. "Ние помагаме на ПЕС да спечели изборите в Гърция", попита с усмивка Борисов и припомни, че Ципрас е от ПЕС.

Борисов отхвърли всякаква възможност да подаде оставка при едни лоши резултати на ГЕРБ за изборите. За Цветанов той заяви, че го изтеглил назад, а бъдещето му зависи от това доколко хората могат да опростят. Има грешка, има и прошка, посочи Борисов но призна, че изпусната от Цветанов фраза, че него няма кой да го накаже, действително много е издразнила хората.

И при загуба, и при победа и в двата случая отговорността е моя, категоричен бе Борисов по отношение на предстоящите избори.

"За навеса доста време отделихме - много важен навес е тоя навес", каза иронично премиерът на водещите накрая на интервюто.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
5 години от трагедията в Аспарухово – споменът още горчи

400 млн.от 3,5 млрд.лв. нов дълг взе Горанов, защо при този излишък?

Антон Горчев - човекът с най-тежката роля в киното, става звезда за една нощ

Огнян Минчев: Намаляването на партийните субсидии води до все по-плътна олигархизация

"Излъгаха ли ги?": Защо Северна Македония не започна преговори за членство в ЕС

Траян Бъсеску: ЕС сякаш ни казва, че трябва да живеем с мюсюлманската инвазия


НОВИНИТЕ
Св. Синод награди посланик Бойко Коцев с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - I степен Св. Синод награди посланик Бойко Коцев с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - I степен

Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска

Кабинет за лечение на болката отваря врати във Варна Кабинет за лечение на болката отваря врати във Варна

Австралийски щат узакони доброволната евтаназия Австралийски щат узакони доброволната евтаназия

Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за посланик в България Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за посланик в България