Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Жителите на Варна: "Има или няма щети по инфраструктурата?"


Сподели:
22 Май 2019, Сряда

Часове след като премиерът Бойко Борисов посети Варна и специално попита как е новият бул. "Васил Левски", излелият се дъжд създаде известни трудности на варненци.

В социалната мрежа Фейсбук показаха снимки как е паднал стълб до шосето, водата се излива като водопад между стените на един от надлезите, а в постовете до снимките се описва, че има и свличане на земна маса, докато директното шосе е наводнено. "Всичко това се случва по буквално току-що открития булевард, гордост на кмета Иван Портних", пишат жителите на морската ни столица.

Малко след наводнението зам.-кметът на Варна Христо Иванов увери зрителите, че няма щети по инфраструктурата от падналия дъжд.
Варненци, свидетели на щетите от дъжда, припомнят, че булевардът е струвал на държавата и общината над 120 милиона лева.

"Случилото се е напълно неприемливо! Нова инфраструктура за над 120 милиона, трябва да ни служи безпроблемно в следващите десетилетия, а не да се срутва при първия дъжд. Тя трябва да е изчислена да поема далеч по-обилни валежи и бури от разразилата се днес в морската ни столица", пишат варненци.

Припомняме, вчера кметът Иван Портних заедно с общински служители провери последиците от дъжда. В местната преса пише, че на кръговото с бул. "Владислав Варненчик", в близост до недовършено укрепване на канал за подземни комуникации, е подкопан стълб от уличното осветление. Очаква се кабелното трасе да бъде бетонирано след като спре дъжда, така е наредил кметът на Варна.

Водосбор е станал на около 150 м от кръговото на бул. "Цар Освободител малко след дъжда и градушката. Водата самоволно е решила да направи езеро, след като шахтите са били запушени, а изоставените от строителството земни маси са се свлекли.

Това не е първият случай, когато дъждът наводнява морската ни столица. Местните се шегуват, че след първите капки градът им става "аквапарк".

"Докога ще позволяваме гавра с нашите пари, време и интелект е въпрос, който не търпи отлагане! Независимо дали е в София, Варна, Видин или Свиленград и независимо от партията на власт, питат гражданите в социалната мрежа.

Междувременно от Гражданска защита и пожарната съобщиха пред bTVза девет сигнала и изтегляне на закъсал автомобил.

Седем от сигналите са подадени едновременно, което е създало известно напрежение. Едно от обаждането е било за паднал клон, друго - за наклонен стълб, а останалите за наводнени домове. Един сигнал е подаден и за свлачище в село Михале.

Според зам.-кмета Христо Иванов причина за наклонения стълб на моста на бул. "Васил Левски" не било некачествено строителство, а паралелна комуникация, която минавала успоредно на моста. Стълбът е отстранен и ще бъде укрепен допълнително, увери зам.-кметът.

"На бул. Цар Освободител" не е правено ново изграждане на дъждовна канализация. Монтирани са допълнителни дъждоотводнителни решетки, но вчера са се затлачили, което предизвика акция по тяхното почистване", допълни Христо Иванов.

Според директора на варненската пожарна Тихомир Тотев: "като цяло няма нанесени материални щети".
Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Одитът установи пропуски в сигурността на електронните системи на НАП

"Отмъщение за победата". 10 години затвор за лидерката на опозицията в Истанбул заради туит

Българският мед е третият най - евтин в ЕС

Политолози: "Манолова и Фандъкова отиват на балотаж на кметските избори"

Бизнесът е недоволен от негативните новини в българските медии

Тихомир Безлов: "И Миньо Стайков, и Арабаджиев са направили богатсвото си през политическа протекция."


НОВИНИТЕ
Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан Американски дрон уби по погрешка 30 цивилни в Афганистан

Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера Димитър Бербатов прекратява футболната си кариера

Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души Светът не е готов за пандемии, за 36 часа могат да загинат 80 милиона души

Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада Снимка на Трюдо с тюрбан и боядисано кафяво лице предизвика скандал в Канада

Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан Десетки жертви при бомбен атентат в Афганистан
ЕВРОПА
България стана пълноправен член на Европейска мрежа за литература и книги България стана пълноправен член на Европейска мрежа за литература и книги

Следващите седмици - решаващи за пакет "Мобилност" според превозвачи Следващите седмици - решаващи за пакет "Мобилност" според превозвачи

Кьовеши почти със сигурност е новият европейски главен прокурор Кьовеши почти със сигурност е новият европейски главен прокурор

Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС Лидерите на Италия и Франция предлагат нова система за разпределение на мигрантите в ЕС

"Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС "Важен сигнал за всички магистрати под натиск." Кьовеши се доближава до поста главен прокурор на ЕС