Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Борисов: "Няма за какво да подавам оставка"


Сподели:
20 Май 2019, Понеделник

Премиерът Бойко Борисов тачи българските фамилии. Това сподели той пред Би Ти Ви. Повод станаха фамилиите на двете кандидати за евродепутати Мария Габриел и Ева Майдел. От първата си среща с Габриел той спомен няма

Няма да подавам оставка, няма за какво, подчерта Бойко Борисов. Ние сме от трите държави инициатори да има общ европейски главен прокурор, похвали се той. Опонентите му искали да си припишат този позитив.

Не било редно президентът Румен Радев да прави разговори за нов главен прокурор. Все едно и аз да почна да ги викам при мен, недоволен е премиерът, като по думите му това е намеса в независимата съдебна система.

Престрелка няма, има Конституция, отговори Борисов за войната с президентската институция. Президентът не е равноотдалечен.

Премиерът е доволен от проверката на имоти в чужбина и на офшорните сметки на властта. Показвали къщата на негов познат в Барселона и приписвали, че е негова. Не мога да му кажа продай си къщата, защити се премиерът.

За бизнеса на братовчедите той каза:" Ние сме сложна рода". С едните братовчеди не си говорели 30 години, само си махали. С другите не се виждали 40 години. Двама братовчеди съм ги бил, затова не си говорим, разказа Бойко Борисов. Двете баби се караха за една помпа и аз набих двамата братовчеди, изтъкна той. Роднините му не приватизирали външно търговски дружества. Имам къща в Банкя, там съм живял, там живея и там ще умра, увери министър-председателят.

Заради държави егоисти не сме в Шенген, според него. Общоевропейска армия не е възможна, по мнението на Борисов. Общоевропейска отбрана е паралелна структура на НАТО. За критиките на Корнелия Нинова, че еднолично изхарчил 6 милиарда лева, Борисов обясни, че дал за водоснабдяване там, "където ханъмата ходи километър за вода". Дал за пенсии, за медицински сестри.
Ще има оставки, колкото трябва, закани се премиерът. Моята битка не е да си връщам партията, защото аз съм я създал, изтъкна той. Грижата му е как партията да е същата без Борисов. Вече виждал свой наследник в партията. Име няма да посочи, за да не се избият, както се изрази.

Това е като футболен тим, днес си звезда, утре си резерва, анализира премиерът. Омразата изяжда първо отвътре, това послание отправи Бойко Борисов към опонентите си.

Не се притеснявам от мръсна игра, сподели Мария Габриел. Тя се надява скандалите с програмите да не сложат печат върху кохезионната политика на ЕС. Злоупотреби и измами може да има навсякъде, но важно е да има отговорност, изтъкна Габриел. В сравнение с останалите държави стоим добре, по мнението й. Според нея няма защо да се притесняваме от двоен стандарт за влизането ни в Еврозоната. Санкциите срещу Русия вредят и на двете страни, по мнението на Мария Габриел.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
И разследващият журналист Марин Николов вече е извън Нова телевизия

"Това сега за какво го уча?" Неизбежни ли са частните уроци и децата извън училище

Три минути:"И проблемът в радиото стигна до “Костов е виновен”

Ананиев: "Трансплантации няма и в други европейски страни, няма донори и специалисти"

ВМРО скочи: "Турция краде хиляди работни места и милиарди от София"

Арогантният език на политиците неизбежно опростачва обществото


НОВИНИТЕ
Предсрочни избори в Испания на 10 ноември Предсрочни избори в Испания на 10 ноември

Оспорвани избори в Израел Оспорвани избори в Израел

Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли Молбите за убежище в ЕС са се увеличили с 26% през юли

Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон Семейството от Борован, в чиято къща се вряза тир, ще живее във фургон

Владимир Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава Владимир Путин заяви, че счита Израел за рускоезична държава