Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Валери Симеонов: Превратно тълкувани европейски директиви съсипват българския бизнес


Сподели:
17 Май 2019, Петък

Днес лидерът на НФСБ проведе среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България

Превратно тълкувани и изкривени европейски директиви, директиви, несъобразени с българския бизнес, и прилагани у нас съсипват дребния и среден бизнес, и това не се контролира от евродепутатите досега. Това обсъди на среща с представители на Асоциацията на индустриалния капитал в България водачът на листата на „Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа) - Валери Симеонов днес. В разговорите се включиха и заместник-председателите на НФСБ Валентин Касабов и Борис Ячев.

Верен на слогана „Вместо думи – действия“, Валери Симеонов беше категоричен, че едно от първите неща, с които ще се заеме конкретно е контролът и прецизното прилагане на тези директиви. Той даде конкретни примери с директивата, която засяга производителите на спиртни напитки и производството на 60, а не 30 литра ракия при намален акциз. С прилагането на директивата за фалшивите лекарства, която в този си вид обрича на фалит малките собственици на аптеки. Директивата, която засяга правата на българския потребител при плащането на сградна инсталационна такса на „Топлофикация“ в случаите, дори когато не се ползва парно – нещо, абсолютно забранено от европейските разпоредби.

Тази среща е важна за нас, защото е важно за нас да има български представители в Европейския парламент, които да представляват нашите интереси, заяви Никола Зикатанов, член на УС на Асоциацията на индустриалния капитал в България. В същото време бе подчертано, че НФСБ е партия, която има за своя кауза защитата на дребния и среден бизнес у нас.

От работодателската организация подчертаха добрата си работа и взаимодействие с Валери Симеонов като вицепремиер и като народен представител сега. Те представиха План от 10 точки за конкурентноспособна индустрия за социална Европа. В разговора за това Никола Зикатанов изтъкна работата на Валери Симеонов по това да се реши проблема с нелегитимната държавна подкрепа за американските централи у нас ТЕЦ „Марица – Изток“ 1 и 3.  По думите им това подпомагане от страна на държавата е в противоречие със законите на конкурентноспособността, а и защо българският национален доход да отива на други места.

Валери Симеонов се съгласи, подчертавайки, че въпросът с американските централи е въпрос, поставен от НФСБ още в 43-то Народно събрание. „Внесохме законопроект – в резултат на обстойната дейност, която извърши временната комисия за оценка и контрол на енергетиката, която ръководех. Този закон не беше разгледан. От страх пред американското посолство.  Две писма сме изпратили до европейската комисия. Разговарях с комисаря по енергетика. Дори той призна в този разговор, че има безспорна държавна помощ. Но отговор от Европейската комисия няма. А тези две централи източват българската енергетика и българския бюджет“, каза Валери Симеонов. Той беше категоричен, че няма да остави въпросът с тези две централи нерешен и ще продължи работата си за това договорите с двете централи да бъдат прекратени.

Като човек на действието Валери Симеонов припомни пред работодателската организация част от нещата, които е свършил като вицепремиер в подкрепа на бизнеса. Той посочи облекчаването на процедурата за сезонна работа, в резултат на което през 2017 г., основно в туристическия бранш се включиха 3 600 души, а през 2018 – 7 800. Което е спасило туристическия сезон у нас. Основните попълнения тогава бяха от наши сънародници от Украйна и Молдова. Неслучайно, в резултат на сериозната работа с българската общност в Украйна Валери Симеонов бе отличен с наградата „Човек на годината“ за 2018-а.

На второ място той посочи сериозните промени в облекчаване на условията за придобиване на т.н синя карта, засягащи основно наши сънародници.

Валери Симеонов има подкрепата на Асоциацията на индустриалния капитал като човек на действието и водач на коалиция, която е доказала, че работи за защита интересите на българския бизнес, стана ясно в края на срещата.

„Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ и Средна Европейска класа)“ се явява на предстоящите избори за български представители в Европейския парламент с № 1 в бюлетината.


Източник: faktor.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Ген. Атанас Атанасов: КОНПИ е един спънат кон

Васил Велев: Наглост и безочие в енергетиката

Бъдещето на Брекзит - отлагането е поражение или "да погледнем реално на нещата"

Ще ни трябва “Комисия за противодействие на Комисията за противодействие на корупцията”

Изводът на КПКОНПИ, че няма „Апартаментгейт“, е направен без проверка на пазарните цени на имотите

Защо тогава бе пожертван Цветанов?


НОВИНИТЕ
Математиците ни с нови успехи! Спечелиха 6 медала на Младежката балканска олимпиада! Математиците ни с нови успехи! Спечелиха 6 медала на Младежката балканска олимпиада!

Чешкият премиер Бабиш оцеля след вота на недоверие Чешкият премиер Бабиш оцеля след вота на недоверие

Избраха хърватка за генерален секретар на Съвета на Европа Избраха хърватка за генерален секретар на Съвета на Европа

Николай Банев остава в ареста Николай Банев остава в ареста

Котел обяви бедствено положение Котел обяви бедствено положение
ЕВРОПА
Тереза Мей се оттегля от премиерския пост Тереза Мей се оттегля от премиерския пост

Чешкият премиер Бабиш оцеля след вота на недоверие Чешкият премиер Бабиш оцеля след вота на недоверие

Бъдещето на Брекзит - отлагането е поражение или "да погледнем реално на нещата" Бъдещето на Брекзит - отлагането е поражение или "да погледнем реално на нещата"

Избраха хърватка за генерален секретар на Съвета на Европа Избраха хърватка за генерален секретар на Съвета на Европа

Съветът на Европа потвърди пълномощията на Русия, украинската делегация напусна Съветът на Европа потвърди пълномощията на Русия, украинската делегация напусна