Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Обявиха претендентите за награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата


Сподели:
08 Май 2019, Сряда

Варненският фотограф Гаро Кешишян и Хорът на варненските момчета и младежи при Хорова школа „проф. Марин Чонев“ са номинираните за голямата награда „Варна“.

В категория „Литература“ претендент е литературният критик Ангел Дюлгеров. Школата по изкуства за деца и младежи в неравностойно положение „Дедал“ е с признание в своето направление - „Изкуства“.

Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ е номиниран в категория „Театър“ за постановъчен екип, изпълнители и актьорски състав в постановката „Драконът“от Евгений Шварц. Още двама актьори са претенденти за престижната варненска награда – Веселина Михалкова и Пламен Георгиев.

Старши преподавателят по цигулка в НУИ „Добри Христов“ Евгения Паскова е с отличие в категория „Музика“.

Екипът на Държавна опера към ТМПЦ е отличен за спектакъла „Да пееш под дъжда“ в категория „Опера“. Режисьорът Александър Мутафчийски е с признание за режисура и участие в спектакъла „Царицата на Чардаша“.

В категория „Танци“ е избран Ансамбъл за народни песни и танци „Одесос“ при МВР-Варна с художествен ръководител Радослав Иванов. Повод за отличието е 65-годишнината на ансамбъла. Балетистът Любомир Кацаров също е сред номинираните в същата категория. За принос в танцовото изкуство и работата й с младите хора е отличена Димитричка Кателиева.

Двама души са сред творците в категория „Кино“ тази година – творческият ръководител Мирослава Арнаудова – Евстатиева за куклената анимация „Вълшебното копче“ и филма „Тайната на Пипин“, и Вилиана Кръстева за документалната продукция „Репетиция“ по БНТ2.

Архитект Тодор Даскалов е с номинация в неговата сфера - "Архитектура" за особен принос в проектирането и реализацията на сгради паметници на културата във Варна.

Композиторът Доно Цветков е отличен в категория „Журналистика“ за 25 -годишнината на авторското му предаване „Може би Да“, което се излъчва по Радио Варна и БНР. Експертът по „Връзки с обществеността“ към ТМПЦ-Варна Виолета Тончева е също сред номинираните в тази категория за постижения в журналистиката.

Имената на изявените личности ще бъдат обявени официално, след като решението на журито бъде гласувано от общинските съветници от ПК "Култура" в петък и прието на следващото заседание на Общински съвет - Варна.


Източник: moreto.net

В категории: Новините, Местна власт, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Арнаудова: "Над 10,5 млн. лева са нанесените щети от кабелни оператори в Югозападна България"

Борисов протягал ръка към Слави Трифонов с партийната субсидия от 1 лв

Иран обясни, че те отговарят за сигурността в протока, а САЩ лъжат и подклаждат война

Росен Желязков: "Oчакваме над 2 млрд. лв. от концесията на летище София"

Румяна Коларова: "Проблемът не е в размера на партийните субсидии, а и в начина на отчитане"

Проф. Кирил Топалов: "Гоце Делчев винаги ясно е заявявал, че е българин"


НОВИНИТЕ
Змии плъзнаха из парковете в столицата Змии плъзнаха из парковете в столицата

Във ВМА преглеждат безплатно за Лаймска болест Във ВМА преглеждат безплатно за Лаймска болест

САЩ обвиниха Иран за нападението над двата танкера САЩ обвиниха Иран за нападението над двата танкера

Два петролни танкера атакувани в Оманския залив Два петролни танкера атакувани в Оманския залив

Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести
ЕВРОПА
ЕС: „Руски източници“ са се месили с дезинформация в европейските избори ЕС: „Руски източници“ са се месили с дезинформация в европейските избори

Радев: "Една малка България са изградили сънародниците ни в Унгария" Радев: "Една малка България са изградили сънародниците ни в Унгария"

От обещаните за възстановяване на Нотр Дам 850 млн. евро са внесени едва 9% От обещаните за възстановяване на Нотр Дам 850 млн. евро са внесени едва 9%

Зоран Заев след срещата с Меркел: "Македония няма да получи дата за преговори през това лято" Зоран Заев след срещата с Меркел: "Македония няма да получи дата за преговори през това лято"

Холандия отхвърли европреговори с Албания, но не и с Македония Холандия отхвърли европреговори с Албания, но не и с Македония