Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Обявиха претендентите за награда „Варна“ за ярки постижения в областта на културата


Сподели:
08 Май 2019, Сряда

Варненският фотограф Гаро Кешишян и Хорът на варненските момчета и младежи при Хорова школа „проф. Марин Чонев“ са номинираните за голямата награда „Варна“.

В категория „Литература“ претендент е литературният критик Ангел Дюлгеров. Школата по изкуства за деца и младежи в неравностойно положение „Дедал“ е с признание в своето направление - „Изкуства“.

Екипът на Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ е номиниран в категория „Театър“ за постановъчен екип, изпълнители и актьорски състав в постановката „Драконът“от Евгений Шварц. Още двама актьори са претенденти за престижната варненска награда – Веселина Михалкова и Пламен Георгиев.

Старши преподавателят по цигулка в НУИ „Добри Христов“ Евгения Паскова е с отличие в категория „Музика“.

Екипът на Държавна опера към ТМПЦ е отличен за спектакъла „Да пееш под дъжда“ в категория „Опера“. Режисьорът Александър Мутафчийски е с признание за режисура и участие в спектакъла „Царицата на Чардаша“.

В категория „Танци“ е избран Ансамбъл за народни песни и танци „Одесос“ при МВР-Варна с художествен ръководител Радослав Иванов. Повод за отличието е 65-годишнината на ансамбъла. Балетистът Любомир Кацаров също е сред номинираните в същата категория. За принос в танцовото изкуство и работата й с младите хора е отличена Димитричка Кателиева.

Двама души са сред творците в категория „Кино“ тази година – творческият ръководител Мирослава Арнаудова – Евстатиева за куклената анимация „Вълшебното копче“ и филма „Тайната на Пипин“, и Вилиана Кръстева за документалната продукция „Репетиция“ по БНТ2.

Архитект Тодор Даскалов е с номинация в неговата сфера - "Архитектура" за особен принос в проектирането и реализацията на сгради паметници на културата във Варна.

Композиторът Доно Цветков е отличен в категория „Журналистика“ за 25 -годишнината на авторското му предаване „Може би Да“, което се излъчва по Радио Варна и БНР. Експертът по „Връзки с обществеността“ към ТМПЦ-Варна Виолета Тончева е също сред номинираните в тази категория за постижения в журналистиката.

Имената на изявените личности ще бъдат обявени официално, след като решението на журито бъде гласувано от общинските съветници от ПК "Култура" в петък и прието на следващото заседание на Общински съвет - Варна.


Източник: moreto.net

В категории: Новините, Местна власт, Зона арт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Джордж Фридман: 1989-1992 – глобален поврат

Георгиев, Гешев и още безобразия: вече не им пука какво ще кажат хората

Politico: Планът на Макрон за Тръмп, Вселената и всичко останало

Как се преодоляват 45 години комунизъм?

Компютри и компоти. Плановете на Марияна Николова за киберсигурността

Експерти за бомбените заплахи до летища и медии: "Не става въпрос за нещо сериозно"


НОВИНИТЕ
„Любовта е лудост“ за 27-и път „Любовта е лудост“ за 27-и път

Къртилият "перки" на Графа: Едни ми ръкопляскаха, други ме псуваха Къртилият "перки" на Графа: Едни ми ръкопляскаха, други ме псуваха

Ръководителката на спецпрокуратурата на Северна Македония е арестувана Ръководителката на спецпрокуратурата на Северна Македония е арестувана

Ловеч отбелязва днес 142 години от Освобождението си от османско иго Ловеч отбелязва днес 142 години от Освобождението си от османско иго

Всички "домашни" прасета във Варненско трябва да бъдат ликвидирани Всички "домашни" прасета във Варненско трябва да бъдат ликвидирани