Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!"


Сподели:
25 Април 2019, Четвъртък

Не може ние, българите, да сме белите роби на Европа, заяви водачът на червената евролиста

Пред България има два пътя - или ще живеем в този авторитарен режим, или ще въстанем с бюлетина №18. Ние ще събудим България, защото 12 години сме членове на ЕС, а сме на дъното на всички класации, изтъкна тя

На 26 май трябва да извикаме към цяла България: "Стани, стани юнанак балкански, от сън дълбок се събуди!"

С тези думи водачът на листата на БСП Елена Йончева възпламени зала №3 на НДК, където червените кандидати за Европейския парламент бяха представени пред актива на БСП-София. Пред столичните социалисти излязоха всичките 17 кандидат евродепутати от листата.

Мащабното събитие беше организирано от БСП - София и на него присъстваха над 800 членове и симпатизанти на партията.

"Пред България има два пътя - или ще живеем в този авторитарен режим и криминална система, или ще въстанем с бюлетина №18", заяви пред червения актив Елена Йончева.

"Ние ще събудим България, защото 12 години сме членове на ЕС, 12 години вървим към Европа, а сме на дъното на всички класации", заяви пред социалистите Йончева. "Ние вървим към тази Европа, в която винаги сме вярвали, на социалното достойнство, на справедливостта, на свободата. Сега ние тази Европа не я доближавамe", продължи Йончева.

"Не може ние, българите, да сме белите роби на Европа", каза тя под аплодисментите на залата. "Минаваш пред селата, а те сякаш са след война - обезлюдени и обезверени", продължи Йончева.

Елена Йончева подчерта, че социалистите ще се преборят за младежката гаранция, детска гаранция, за образователните програми „Еразъм+. "Ние ще се борим за това Европа да има силна външна политика и отбрана, защото това е важно. Важно е, защото в момента гласът на Европа не се чува“, допълни още Йончева. По думите й гласът на Европа не е чут, в резултат на което тръгват тези бежански вълни. Според нея Европа трябва да заеме своето място в световната карта.

Три неща са необходими на левицата, за да спечели, заяви президентът на ПЕС Сергей Станишев, който говори преди Йончева.

"Левицата е силна, когато има кауза. Сега нашата кауза е промяната, а можем да я постигнем с победа. Но за целта ни е нужно: Първо, единство - в нашата партия и в нашата листа; Второ, непримиримост със статуквото, маскирано като стабилност, което всъщност е застой. Трето, ние да бъдем алтернативата, която отваря равни шансове за всеки", заяви Станишев.

"ЕС е в криза. И ние, социалистите, сме призвани да обърнем посоката, да променим статуквото. Имаме обща кауза и в България, и в Европа. В Европа десницата е готова на всичко за оставане във властта, дори на брак по сметка с националистите. У нас - ГЕРБ и националистите отдавна са в управлението.
Ще се борим срещу вскяка форма на дискриминация за България, ние сме страна със самочувствие и достойнство. Няма дя допуснем Европа на скорости, защото това искат десните - да ни изтласкат в периферията на ЕС.", заяви Станишев и призова за победата всеки да даде максимума от себе си.

Събрание откри лидерът на БСП-София Калоян Паргов, който заяви: " Нова, справедлива и социална Европа е нашата цел!"

"Нашата цел е изграждане на нова справедлива и социална Европа, която поставя в центъра си нуждите и стремежите на всеки гражданин, защитава демокрацията, създава равни възможности, постига социална сигурност, гарантира устойчиво развитие и инвестира в бъдещето. Това е модерният социализъм на 21-ви век", заяви Паргов в речта си пред столичния червен актив.

"Дошло е време разделно, ако позволите да цитирам академик Антон Дончев. Дошло е време всеки да се определи дали е за "Справедливост сега" или е за запазването на днешното статукво, каза в словото си Калоян Паргов. - Борбата няма да е нито лесна, нито лека. Да си го знаем от сега".

Лидерът на БСП - София заръча на бъдещите евродепутати да не забравят, че политиката, която ще водят в Европейския парламент, трябва да е близо до проблемите и тревогите на обикновените хора. "България е сред държавите-членки с най-остро изразено социално неравенство и е изоставаща в развитието си икономика. А това трябва да се промени час по-скоро, заяви Калоян Паргов. - Нашият изборен успех ще бъде победа за всички, които искат достоен живот в България. Държава със солидарно общество в социален и справедлив Европейски съюз. Без двойни стандарти. Без две скорости".

Той заяви пред актива на БСП в София, че всички трябва да си дадат сметка за важността на изборите на 26-и май. "Те са не просто важни, те са жизнено важни! Има смисъл да се гласува на тези избори, защото имат значение не само за Европа. Те ще дадат проекция и на бъдещето управление на България, каза Калоян Паргов. - В Европейския парламент трябва да изпратим достойни българи и професионалисти. Българи, които знаят какъв е националният интерес. Българи, които могат да върнат достойнството на народа ни. Да покажат и докажат, че е равен на другите европейски народи. Ако победим на Европейските избори, това ще постави началото на промяната в България. А защо не и в София? Да променим модела, който десетилетия действа срещу интересите на хората. Това трябва да постигнем!".


Източник: epicenter.bg

В категории: Европа, Държавна власт

Сподели:





Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
БНБ: "Безкасовите плащания рязко нарастват"

Борисов за навеса, зайчарника и за едни женици

Фандъкова: "10 големи ремонта запушват София през лятото"

Нека кажем истината. Кой създаде българската азбука? Велик е Цар Борис I ! Велик, велик, велик!

БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС срещу Сотир Цацаров за неговото отстраняване!

ООН анализира: "Рискът от ядрена война е най-висок от времето на Втората световна война насам"


НОВИНИТЕ
Съдът постанови Deutsche Bank да предаде на Конгреса документи за финансите на Тръмп Съдът постанови Deutsche Bank да предаде на Конгреса документи за финансите на Тръмп

Авария блокира над 1000 души в метрото на Москва Авария блокира над 1000 души в метрото на Москва

Училище с разширено изучаване на български език създават в Украйна Училище с разширено изучаване на български език създават в Украйна

Днес посрещаме гръцкия премиер Ципрас, за да стартираме интерконектора с Гърция заяви премиера  Борисов Днес посрещаме гръцкия премиер Ципрас, за да стартираме интерконектора с Гърция заяви премиера Борисов

Граждани възмутени от спешни медици, отказали помощ на пострадал Граждани възмутени от спешни медици, отказали помощ на пострадал




ЕВРОПА
Медиана: "Не може да се прогнозира гласуването - резултатите са в стохастична грешка* " Медиана: "Не може да се прогнозира гласуването - резултатите са в стохастична грешка* "

Европейските избори започнаха официално с отварянето на изборните секции в Холандия Европейските избори започнаха официално с отварянето на изборните секции в Холандия

Още една оставка на върха във Великобритания заради кризата с Брекзит Още една оставка на върха във Великобритания заради кризата с Брекзит

Правителството одобри споразумение с Гърция за данъчно-правните аспекти на интерконектора Правителството одобри споразумение с Гърция за данъчно-правните аспекти на интерконектора

Корнелия Нинова: "Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши" Корнелия Нинова: "Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши"