Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Избраха консултант за строителен надзор на газовата връзка с Гърция


Сподели:
24 Април 2019, Сряда

Проектната компания "Ай Си Джи Би" финализира обществената поръчка с предмет "Избор на консултант за осъществяване на строителен надзор с предмет "Строеж на "Междусистемна газова връзка Гърция-България". Общо три оферти са били подадени в посочения за целта срок, като прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 300 000 лева без ДДС.

Строителният надзор ще бъде осъществяван от обединението ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", което включва три юридически лица - "ЕКОИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД, "БУЛ СТРОЙ КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ" АД и "КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ" АД. Изборът на изпълнител по тази процедура е осъществен на база на критерия най-добро съотношение качество/цена. Общата цена за изпълнение на дейностите по строителен надзор на газопровода, предложена от спечелилия участник ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", е 766 000 лева без ДДС.

По думи на изпълнителните директори на "Ай Си Джи Би" Теодора Георгиева и Константинос Караянакос търгът за изпълнител на надзора е един от ключовите за обезпечаване управлението на строителството.

Обществената поръчка за избор на консултант за строителен надзор е един от основните търгове, свързани с изграждането на газопровода. Изпълнителят за дейностите по упражняване на строителен надзор е един от ключовите участници в строителния процес и е задължителен съгласно Закона за устройство на територията за законосъобразно започване и провеждане на строителните работи на територията на България. Консултантът ще следи за спазване на основните изисквания към строежите и действащото законодателство на територията на страната.

Извън обхвата на консултанта остават управлението на проекта и инвеститорският контрол, които са обект на услугите на инженер-консултанта на територията на България и Гърция, който беше избран през март - това е консорциумът "ТИБЕИ".

Гръцка компания с най-ниската ценова оферта за газовата връзка България-Гърция


Източник: news.bg

В категории: Бизнесът, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Да знаем и да помним

Достойни наследници ли сме на онези, чието дело празнуваме днес?

САЩ обмислят мита за страни, които подценяват валутите си спрямо долара

Езиковед: Българският език е най-големият символ на националната ни идентичност

Китай извади „ядрения арсенал“ срещу САЩ

Адв. П. Николов: "Родителите с незаконно отнети деца в България не са фалшива новина, те са реалността"


НОВИНИТЕ
Българка спечели конкурс за проект на най-големия развлекателен детски център в света Българка спечели конкурс за проект на най-големия развлекателен детски център в света

Цацаров обяви дежурни звена от прокурори за евроизборите Цацаров обяви дежурни звена от прокурори за евроизборите

САЩ повдигнаха 17 нови обвинения срещу Асандж САЩ повдигнаха 17 нови обвинения срещу Асандж

Андре Рийо с музикален поздрав за българите за 24 май Андре Рийо с музикален поздрав за българите за 24 май

Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно, каза в изявление пред медиите кметът на Варна Иван Портних. Не може стотици хиляди да сме заложници на едно такова безумие. Влизаме и събаряме незабавно, каза в изявление пред медиите кметът на Варна Иван Портних.