Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Избраха консултант за строителен надзор на газовата връзка с Гърция


Сподели:
24 Април 2019, Сряда

Проектната компания "Ай Си Джи Би" финализира обществената поръчка с предмет "Избор на консултант за осъществяване на строителен надзор с предмет "Строеж на "Междусистемна газова връзка Гърция-България". Общо три оферти са били подадени в посочения за целта срок, като прогнозната стойност на обществената поръчка е 1 300 000 лева без ДДС.

Строителният надзор ще бъде осъществяван от обединението ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", което включва три юридически лица - "ЕКОИНЖЕНЕРИНГ" ЕООД, "БУЛ СТРОЙ КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ" АД и "КОНТРОЛ ИНЖЕНЕРИНГ" АД. Изборът на изпълнител по тази процедура е осъществен на база на критерия най-добро съотношение качество/цена. Общата цена за изпълнение на дейностите по строителен надзор на газопровода, предложена от спечелилия участник ДЗЗД "ЕКО БУЛ КОНТРОЛ", е 766 000 лева без ДДС.

По думи на изпълнителните директори на "Ай Си Джи Би" Теодора Георгиева и Константинос Караянакос търгът за изпълнител на надзора е един от ключовите за обезпечаване управлението на строителството.

Обществената поръчка за избор на консултант за строителен надзор е един от основните търгове, свързани с изграждането на газопровода. Изпълнителят за дейностите по упражняване на строителен надзор е един от ключовите участници в строителния процес и е задължителен съгласно Закона за устройство на територията за законосъобразно започване и провеждане на строителните работи на територията на България. Консултантът ще следи за спазване на основните изисквания към строежите и действащото законодателство на територията на страната.

Извън обхвата на консултанта остават управлението на проекта и инвеститорският контрол, които са обект на услугите на инженер-консултанта на територията на България и Гърция, който беше избран през март - това е консорциумът "ТИБЕИ".

Гръцка компания с най-ниската ценова оферта за газовата връзка България-Гърция


Източник: news.bg

В категории: Други теми, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Ген. Константин Попов: "Поздравявам премиера Борисов за смелостта да стигнем до сделка за F-16"

Обезлюдяването на България е икономическа катастрофа. А се задава световна криза. Какво да очакваме?

С подпъхнат допълнително файл: "Кристиян ли е натопен за теча на данни?"

Проф. Румен Гечев: "Гласуваме да купим самолет, който е на чертожната дъска! Договорът е обиден!"

Ос-тав-ка!... И бели хакери

Евтим Костадинов за ареста на сина си в ДФ "Земеделие": " Калоян е наклеветен"


НОВИНИТЕ
Правят нови експертизи по делото за Хитрино Правят нови експертизи по делото за Хитрино

Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация

БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps

6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет 6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет

Вулканът Етна изригна отново Вулканът Етна изригна отново