Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Facebook блокира профилите на британски крайнодесни групи


Сподели:
19 Април 2019, Петък

Facebook премахна страниците на няколко крайнодесни политически организации във Великобритания, изтри профилите на лидерите им и забрани присъствието им занапред в социалната мрежа, съобщиха британски медии. Става дума за организации като „Британска национална партия“ (БНП) и „Британия на първо място“.

Освен това американският техналагичен гигант ще премахва публикации, които изразяват подкрепа за тези организации, и ще блокира профилите на потребители, които набират последователи за групите.

„Индивиди и организации, които разпространяват омраза или призовават към атаки и изключване на други хора заради това, което са, нямат място във Facebook. В изпълнение на политиката ни спрямо опасни лица и организации блокираме тези, които прокламират цели, свързани с насилие и омраза, или тези, които са замесени в актове на насилие“, написаха от компанията.

Новината идва на фона на подготвяния от британското правителство закон, който ще търси отговорност от платформи като Facebook, Instagram и Twitter не само за премахването на съдържание, което нарушава законите, но и за изтриването на постове, които не са незаконни, но „нанасят вреди“ като дезинформация и реч на омразата.

Решението на американския гигант да блокира достъпа на петте британски организации и лидерите им до платформите си отбелязва промяна в позицията на компанията, която през 2016 г. обяви, че допуска всяка форма на политическа агитация, която не нарушава законите в страните, към които е насочена, и стандартите на социалната мрежа.


Източник: svobodnaevropa.bg

В категории: Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
БНБ: "Безкасовите плащания рязко нарастват"

Борисов за навеса, зайчарника и за едни женици

Фандъкова: "10 големи ремонта запушват София през лятото"

Нека кажем истината. Кой създаде българската азбука? Велик е Цар Борис I ! Велик, велик, велик!

БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС срещу Сотир Цацаров за неговото отстраняване!

ООН анализира: "Рискът от ядрена война е най-висок от времето на Втората световна война насам"


НОВИНИТЕ
Авария блокира над 1000 души в метрото на Москва Авария блокира над 1000 души в метрото на Москва

Училище с разширено изучаване на български език създават в Украйна Училище с разширено изучаване на български език създават в Украйна

Днес посрещаме гръцкия премиер Ципрас, за да стартираме интерконектора с Гърция заяви премиера  Борисов Днес посрещаме гръцкия премиер Ципрас, за да стартираме интерконектора с Гърция заяви премиера Борисов

Граждани възмутени от спешни медици, отказали помощ на пострадал Граждани възмутени от спешни медици, отказали помощ на пострадал

12-ти ден без следа от издирвания Стоян Зайков в Костенец 12-ти ден без следа от издирвания Стоян Зайков в Костенец