Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Ремонтът на СУ „Димчо Дебелянов“ ще приключи в срок


Сподели:
18 Април 2019, Четвъртък

Ремонтните дейности в СУ „Димчо Дебелянов“, които се осъществяват  по европейски проект „Модернизация на образователната инфраструктура“ , ще приключат до 19-ти юни тази година. 

Това стана ясно на заседание на ПК“Европейски въпроси и международно сътрудничество“ към Общински съвет-Варна.

По думите на Ани Николова, директор на Дирекция “Европейски и национални оперативни програми”,   реконструкцията, основният ремонт и прилагането на енергоефективните мероприятия ще завършват в срока на проекта и няма да има необходимост от удължаването му.
В хода на заседанието бе дадено също положително становище за доклада за изпълнение на Общински план за развити 2014-2020 г. на Община Варна за изминалата година. От него става ясно, че най-голям принос   за развитието имат дейностите по изграждане   на бул.“Левски“, реализирането на проекти за енергийна ефективност, естетизация на градската среда, втората фаза на „Интегриран градски транспорт“ и проектите, свързани с образователната инфраструктура.

Комисията одобри и предложението  за кандидатстване на Община Варна по проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“   на стойност 1 110 000 лв. , който има за цел   да обхване 495 лица на възраст над 65 години. „Това е социално-здравна, интегрирана услуга, която включва обслужване на възрастни хора със специфични потребности. Обслужването ще се осъществява от медицинска сестра и двама специалисти по социални дейности“, заяви Таня Василева, директор на Дирекция „Социални дейности“

В точка разни съветниците дадоха своето съгласие и за проект,  свързан с „Ремонт, реконструкция и модернизация на сграда филиал към   ТМПЦ-Варна“.  Предвидената безвъзмездната помощ е в размер на 7 163 248 лв., а участието на Община Варна възлиза на 1 432 000 лв. „Ремонт на филиала не е правен от 50 години“, заяви Даниела Димова, председател на ПК“Култура и духовно развитие“ и директор на ТМПЦ-Варна, и добави, че проектът се изготвя в продължение на 3 години. Финансовият инструмент, с който ще участва Община Варна, ще бъде възстановен от ТМПЦ-Варна под различни форми в срок от 10 години.


Източник: varnacouncil.bg

В категории: Местна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Камарата на архитектите: "Сградата на детската болница е невъзможна и незаконна"

"Репортери без граници": България е в медийна гражданска война, която изборът на Гешев може да влоши

Изпълнителната комисия на БФС решава кой да наследи Борислав Михайлов

НПО превземат държавата.

Захариева пред ТАСС: "България е готова за конструктивно сътрудничество с Русия"

Петр Келнер, най-богатият чех, купува Би Ти Ви?


НОВИНИТЕ
Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев

Удариха джамия в Афганистан, има над 30 убити Удариха джамия в Афганистан, има над 30 убити

Бързият влак София-Варна е блокиран до гара Левски Бързият влак София-Варна е блокиран до гара Левски

Генерална стачка в Каталуния, МВнР съветва да не пътувате натам Генерална стачка в Каталуния, МВнР съветва да не пътувате натам

Ангела Меркел: "Германското правителство няма да доставя оръжия на Турция" Ангела Меркел: "Германското правителство няма да доставя оръжия на Турция"