Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Росен Желязков: "Не сме загубили битката за пакета "Мобилност"


Сподели:
18 Април 2019, Четвъртък

Властта не принадлежи само на управляващите, а и на тези, които искат да управляват

Триалозите, които се провеждат от страна на ЕК, ЕС и ЕП, се очаква да се случат по време на финландското председателство. Очаква се да има нова комисия към ЕП, която няма да функционира до есента

България няма отношение към разследването на самолетната катастрофа в Македония, защото то се води от страната, в която е станало произшествието. Ние предложихме подкрепа и експертиза, но на този етап те извършват разследването от свое име. Когато има по-висока степен на достоверност, ще има изнесена информация"

Това обяви в ефир транспортният министър Росен Желязков.

По думите му България не е загубила битката с пакета "Макрон".

Битката за пакета "Мобилност" не сме загубили, защото реално в рамките на този парламент няма да има законодателни промени. Триалозите, които се провеждат от страна на ЕК, ЕС и ЕП, се очаква да се случат по време на финландското председателство. Очаква се да има нова комисия към ЕП, която няма да функционира до есента. Това означава, че пакетът няма да се разглежда в сегашиния му вариант, посочи Желязков.

Той коментира и скандала с апартаментите.

Властта не принадлежи само на управляващите, а и на тези, които искат да управляват. Те също трябва да отговарят на същото поведение и същите морални норми. Когато говорим за правова държава, трябва да бъдем равни пред закона. В момента има проверка по темата с апартаментите.

Не бих могъл да коментирам и  казусите с  Цветанов и Цачева, защото те са много различин. Цялата тема се поднася на публиката по начин, по който да създаде настроения сред избирателите. Начина по който се задава стандарта, това е гориво.

Но мисля, че публиката разбира, че принципните положения са важни както тези, които са на власт, така и онези, които искат да са на власт, аргументира позицията си Росен Желязков.

"В България има ясно законодателството относно имуществото на политици. Всичко е явно и видно, а всеки може да направи проверка, кой как влиза във властта и как излиза", каза още министърът.

"Пряко или косвено темата за апартаментите има връзка с предстоящите избори. Избирателите разбират, че принципното отражение и поведение, е онова, което има отражение. Партията се бори за доверието на избиратели си, докато други партии се опитват да го разрушат", допълни Желязков.


Източник: epicenter.bg

В категории: Европа, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
БНБ: "Безкасовите плащания рязко нарастват"

Борисов за навеса, зайчарника и за едни женици

Фандъкова: "10 големи ремонта запушват София през лятото"

Нека кажем истината. Кой създаде българската азбука? Велик е Цар Борис I ! Велик, велик, велик!

БОЕЦ внесе сигнал до ИВСС срещу Сотир Цацаров за неговото отстраняване!

ООН анализира: "Рискът от ядрена война е най-висок от времето на Втората световна война насам"


НОВИНИТЕ
Концернът British Steel обяви фалит Концернът British Steel обяви фалит

Вариант 1 беше изтеглен на втората задължителна матура Вариант 1 беше изтеглен на втората задължителна матура

Съдът постанови Deutsche Bank да предаде на Конгреса документи за финансите на Тръмп Съдът постанови Deutsche Bank да предаде на Конгреса документи за финансите на Тръмп

Авария блокира над 1000 души в метрото на Москва Авария блокира над 1000 души в метрото на Москва

Училище с разширено изучаване на български език създават в Украйна Училище с разширено изучаване на български език създават в Украйна
ЕВРОПА
Медиана: "Не може да се прогнозира гласуването - резултатите са в стохастична грешка* " Медиана: "Не може да се прогнозира гласуването - резултатите са в стохастична грешка* "

Европейските избори започнаха официално с отварянето на изборните секции в Холандия Европейските избори започнаха официално с отварянето на изборните секции в Холандия

Още една оставка на върха във Великобритания заради кризата с Брекзит Още една оставка на върха във Великобритания заради кризата с Брекзит

Правителството одобри споразумение с Гърция за данъчно-правните аспекти на интерконектора Правителството одобри споразумение с Гърция за данъчно-правните аспекти на интерконектора

Корнелия Нинова: "Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши" Корнелия Нинова: "Не вярвам на КПКОНПИ, вярвам на г-жа Кьовеши"