Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Безотговорното пръскане с глифозат (продукт най-широко използван от химическите концерни Bayer/Monsanto) избива пчелите в хиляди села


Сподели:
26 Март 2019, Вторник

И тази година се очертава с негативни тенденции за смъртността при пчелните семейства, тъй като още на старта пчелари от цяла България алармират, че след първите пръскания от страна на зърнопроизводители са налице и първите измирания на пчели - в ранна пролет, когато няма нито болести, нито други причини за изтребването им.

Липсата на отговорност и самосъзнание сред земеделските производители и мисълта им за лесни печалби, без да приложат нови и налични методи в стопанствата, които са доказано работещи алтернативи и заместители на опасните хербициди, продължава да е основната причина за измирането на милиони пчелни семейства всяка година.

Ето какво каза по този повод Борислав Борисов от Асоциация на българските села:

" По повод хилядите сигнали за измрели пчелни семейства от началото на пръскане'2019 и липсата на елементарна образованост и отговорност от страна на много от зърнопроизводителите ще кажа:
⚡️
Ще бъдете поразени всички, без изключение! Някои вече умряха от рак, други ги споходиха катастрофи и лични драми. В Живата Природа има закони, които действат безотказно и никой няма да ви пита дали одобрявате или не. Днес можете да планувате какво ли не, но вие нямате думата. Един разумен план се подготвя и той е безпощаден, строг и основан на Правдата. И когато следващия път излезете да пръскате с глифозат, знайте, че злото вече ви дебне. То се подготвя, и винаги намира начини да коригира безумието, алчността, лъжата... Затова е и допуснато в света - злото е едно много дълбоко скрито добро, което поразява невежите и безотговорните."

По този повод споделяме с вас и един текст от жена-пчелар, който е показателен и изпълнен с послание:

"Така умират отровените пчели-с изплезени езичета.Отровени са,защото,докато летят по цветовете на растенията(в случая по овощни дръвчета) и изпълняват мисията си,хората в собствената си арогантност и безумие пръскат с всякакви отрови,устремени и водени от магията на собствените си портмонета.

ХербиЦИДИ,ПестиЦИДИ,унищожаваме,от глупост,от мързел и още купища оправдания,консултирани от армия аграрни"специалисти",консултанти и търговци.....
А всъщност всички пръскат с ЧОВЕКОЦИДИ!
От големия производител до двора на село-факт!!!!!!

По конкретно за пчелите-отравянето им е огромен проблем, не само и единствено на хората, посветили време и усилия за отглеждането им, предполагам всеки е наясно защо....?!!!!
А Закон и наредби как да се пръска, като часове от денонощието и със предварително предизвестие от поне ден, за да се затворят пчелите или да не са в полет - има!
И тук,както за почти всичко в родината ни-на никой не му пука за закони или правила,особено пък за ближния.......
А Проблема е колосален,защото никой не уважава нищо,в това число и себе си -и е склонен да унищожава с лека ръка - земята,водата, природата,хората....
Предполагам всеки се досеща, че повсеместното отравяне на околната ни среда,касае всички,без изключения,дори да си мислите,че някакси "ама точно аз съм защитен",защото примерно си купувате само БИО,това или онова-съжалявам-в заблуда сте!!!!!Всички сме в общия казан и можем да изпълзим, единствено - дружно.
Когато се научим да се обичаме,уважаваме и си помагаме,когато не ни води само личния дребен интерес и его.Когато сме ЧОВЕЦИ.
За справка,една скорошна новина е,че съда в Щатите, призна,че Раундъп - предизвиква рак у хората. Раундъп вече е забранен, но не и съставките му! Така,че напред със...следващото име.
Източник: edrehi.com

В категории: Анализи и коментари, Здраве, ЗДРАВЕ ОТ ПРИРОДАТА, Знаете ли че ...

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
За Каменаров, БНТ и двете гледни точки

Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Колев: "Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот"

Марин Марковски: "В България трябва да има доживотна присъда без замяна"

Десислава Иванчев очаква присъда и на втора инстанция

Главният прокурор разпореди:"Проверка на всички къщи на гости, финансирани от Европейския земеделски фонд нареди "


НОВИНИТЕ
Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции

Без камиони по магистралите днес Без камиони по магистралите днес

До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни

Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев

Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя
ЕВРОПА
Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости" Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!" Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!"

Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит

Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия

Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС