Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Здравко Здраков:"Дребните детайли компрометират цял проект"


Сподели:
21 Март 2019, Четвъртък

"Едно такова немарливо отношение към детайла ни поставя в ситуация, в която ние да носим отговорност към целия този продукт." Така главният архитект Здравко Здравков коментира не приетия от кмета Йорданка Фандъкова ремонт на градинката пред Софийсия университет "Свети Климент Охридски".

Припомняме, вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта с аргумент, че изпълнителите не са отстранили установените дефекти - разминаване на фугите, нивата, както и монтирани елементи не са подменени.

Здраков отбеляза, че дребните детайли компрометират целия проект, който е изключително скъп, сложен и се поставят един от най-скъпите материали. Той се надява те да бъдат изчистени в най-кратък срок, за да може гражданите да се гордеят с извършения ремонт и да не се прахосват европейски средства.

Здравков недоумява и защо след като строителният надзор е направил забележки в края на февруари, до ден днешен те не са изчистени, а се изисква подписване на Акт образец 15.

Той припомни, че ситуацията е била провокирана от желанието на строителя да се подпише така наречения Акт образец 15, с който възложителят приема свършената работа от страна на строителя.

Фандъкова не плаща и лев за некачествени ремонти

"Ние бяхме поставени в ситуация, в която трябва да приемем свършените дейности със или без забележки. Това се случи в петък и изпълнителите от "ПСТ Груп" поискаха служебно аз, като главен архитект да подпиша този акт, защото законодателят е предвидил такава хипотеза", обясни ахр. Здравков.

По думите на архитекта след разпоредената спешна проверка от столичния кмет Йорданка Фандъкова са установени редица нарушения в ремонта на градинката, като цялостната настилка не е добра, има не добре занулени фуги, плочките на места са повредени и репарирани с циментово лепило. Това отдалечава строителя в подписването на Акт образец 15.

"Имаме доста забележки и докато не бъдат отстранени, няма да бъде подписана документацията за обекта", обеща главният архитект, който се надява в най-кратки срокове строителите да се мобилизират и да извършат необходимите ремонтни дейности.

Припомняме, близо половин година продължи "ремонтът на ремонта" на столичната ул. "Граф Игнатиев", а кметът Фандъкова обяви и че изпълнителят ще бъде глобен. Проблем имаше и с плочките пред храма "Свети Седмочисленици".

Софиянци възроптаха и срещу ремонта в градинката "Кристал".


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Ген. Константин Попов: "Поздравявам премиера Борисов за смелостта да стигнем до сделка за F-16"

Обезлюдяването на България е икономическа катастрофа. А се задава световна криза. Какво да очакваме?

С подпъхнат допълнително файл: "Кристиян ли е натопен за теча на данни?"

Проф. Румен Гечев: "Гласуваме да купим самолет, който е на чертожната дъска! Договорът е обиден!"

Ос-тав-ка!... И бели хакери

Евтим Костадинов за ареста на сина си в ДФ "Земеделие": " Калоян е наклеветен"


НОВИНИТЕ
Правят нови експертизи по делото за Хитрино Правят нови експертизи по делото за Хитрино

Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация

БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps

6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет 6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет

Вулканът Етна изригна отново Вулканът Етна изригна отново
ЕВРОПА
Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен

Евролидерите поздравяват Фон дер Лайен за избирането й начело на ЕК Евролидерите поздравяват Фон дер Лайен за избирането й начело на ЕК

Какво ще стане, ако публична администрация не спази правилата за защита на данните? Какво ще стане, ако публична администрация не спази правилата за защита на данните?

Външните министри от ЕС одобриха санкции срещу Турция заради Кипър Външните министри от ЕС одобриха санкции срещу Турция заради Кипър

Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!" Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!"