Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Здравко Здраков:"Дребните детайли компрометират цял проект"


Сподели:
21 Март 2019, Четвъртък

"Едно такова немарливо отношение към детайла ни поставя в ситуация, в която ние да носим отговорност към целия този продукт." Така главният архитект Здравко Здравков коментира не приетия от кмета Йорданка Фандъкова ремонт на градинката пред Софийсия университет "Свети Климент Охридски".

Припомняме, вчера столичният кмет Йорданка Фандъкова отказа да приеме ремонта с аргумент, че изпълнителите не са отстранили установените дефекти - разминаване на фугите, нивата, както и монтирани елементи не са подменени.

Здраков отбеляза, че дребните детайли компрометират целия проект, който е изключително скъп, сложен и се поставят един от най-скъпите материали. Той се надява те да бъдат изчистени в най-кратък срок, за да може гражданите да се гордеят с извършения ремонт и да не се прахосват европейски средства.

Здравков недоумява и защо след като строителният надзор е направил забележки в края на февруари, до ден днешен те не са изчистени, а се изисква подписване на Акт образец 15.

Той припомни, че ситуацията е била провокирана от желанието на строителя да се подпише така наречения Акт образец 15, с който възложителят приема свършената работа от страна на строителя.

Фандъкова не плаща и лев за некачествени ремонти

"Ние бяхме поставени в ситуация, в която трябва да приемем свършените дейности със или без забележки. Това се случи в петък и изпълнителите от "ПСТ Груп" поискаха служебно аз, като главен архитект да подпиша този акт, защото законодателят е предвидил такава хипотеза", обясни ахр. Здравков.

По думите на архитекта след разпоредената спешна проверка от столичния кмет Йорданка Фандъкова са установени редица нарушения в ремонта на градинката, като цялостната настилка не е добра, има не добре занулени фуги, плочките на места са повредени и репарирани с циментово лепило. Това отдалечава строителя в подписването на Акт образец 15.

"Имаме доста забележки и докато не бъдат отстранени, няма да бъде подписана документацията за обекта", обеща главният архитект, който се надява в най-кратки срокове строителите да се мобилизират и да извършат необходимите ремонтни дейности.

Припомняме, близо половин година продължи "ремонтът на ремонта" на столичната ул. "Граф Игнатиев", а кметът Фандъкова обяви и че изпълнителят ще бъде глобен. Проблем имаше и с плочките пред храма "Свети Седмочисленици".

Софиянци възроптаха и срещу ремонта в градинката "Кристал".


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
За Каменаров, БНТ и двете гледни точки

Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Колев: "Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот"

Марин Марковски: "В България трябва да има доживотна присъда без замяна"

Десислава Иванчев очаква присъда и на втора инстанция

Главният прокурор разпореди:"Проверка на всички къщи на гости, финансирани от Европейския земеделски фонд нареди "


НОВИНИТЕ
Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции

Без камиони по магистралите днес Без камиони по магистралите днес

До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни

Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев

Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя
ЕВРОПА
Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости" Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!" Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!"

Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит

Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия

Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС