Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Явор Божанков: "Това управление се интересува само от апартаментите си"


Сподели:
21 Март 2019, Четвъртък

В следващите дни ще стане ясно, че и други фигури от ГЕРБ са си купили апартаементи на хубави цеви в този блок

Елена Йончева е всичко това, от което ГЕРБ се притеснява, защото темите, които повдига – инфраструктурата, как се строи оградата на границата, как се строят магистралите и как се харчат милиарди на данъкоплатците, ГЕРБ не искат да ги чуват.

„Това управление се интересува само от апартаментите си. Управляващите са си направили общежитие, в което Цветан Цветанов има ултралуксозен ВИП апартамент, купен четири пъти под пазарните цени. Цецка Цачева даде обяснения, че както се разхождала в кв. „Изток“, видяла един изкоп, попитала какво е това, отговорили й строеж – решила и купила и тя един апартамент, пак евтино, без да знае, че Цветанов й е съсед“. Това коментира депутатът от „БСП за България“ Явор Божанков 

Според него в следващите дни ще стане ясно, че и други фигури от ГЕРБ също в този блок, на едни много хубави цени, са си купили апартаменти. „Борисов многократно е казвал, че няма да търпи дори съмнения за корупция. Нека погледне около себе си заменките за милиони“, каза още той.

Явор Божанков припомни, че преди години Цветанов е станал известен с шестте си апартамента. „Един политик не може да обясни такова богатство, като го оправдава с пенсиите на тъста и тъщата. Днес се оправдава не с пенсиите на тъщата, а със заменки четири пъти под пазарната цена за закупуването на тези апартаменти“, коментира депутатът. По думите му, в резултат на всичко това е докладът от Европейската комиися, който твърди, че 2/3 от прането на пари в България е свързано с известни политици, но то не се разследва и над него е опънът политически чадър.

„Мисля, че този доклад говори точно за тези случаи“, коментира депутатът от левицата. Той припомни, че човекът от НАП, който е проверявал случая с шестте апартамента, е станал депутат от ГЕРБ. „Надявам, че този път органите ще си свършат работата качествено и докрай“, допълни Божанков.

„Елена Йончева е всичко това, от което ГЕРБ се притеснява, защото темите, които повдига – инфраструктурата, как се строи оградата на границата, как се строят магистралите и как се харчат милиарди на данъкоплатците, ГЕРБ не искат да ги чуват.

Най-вероятно и тези апартаменти не се появяват от нищото. Защо строителят се е ощетил с 1 млн. лв? Защо държавата е пропуснала това ДДС от 200 000 лв?“, попита Явор Божанков и обясни, че това са тези данъци, с които се поддържа социалната система.

„Елена Йончева постави тези теми в България. Убеден съм, че ще ги постави и на европейско ниво. Тази битка трябва да се води и там“, категоричен е той.

По повод внесената жалба от БСП до КС за Закона за личните данни, засягащи работата на журналистите, Божанков коментира: „Днешния ден показа колко прави сме били, защото свободата на словото и ролята на журналистите в нашето общество е точно това, което извади наяве аферата с апартаментите. Една власт не трябва да се намесва на друга власт. Очакваме да си свършат безпристрастно и професионално работата“.
Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Ген. Константин Попов: "Поздравявам премиера Борисов за смелостта да стигнем до сделка за F-16"

Обезлюдяването на България е икономическа катастрофа. А се задава световна криза. Какво да очакваме?

С подпъхнат допълнително файл: "Кристиян ли е натопен за теча на данни?"

Проф. Румен Гечев: "Гласуваме да купим самолет, който е на чертожната дъска! Договорът е обиден!"

Ос-тав-ка!... И бели хакери

Евтим Костадинов за ареста на сина си в ДФ "Земеделие": " Калоян е наклеветен"


НОВИНИТЕ
Правят нови експертизи по делото за Хитрино Правят нови експертизи по делото за Хитрино

Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация Токио и Сеул задълбочиха спора си за обезщетенията на корейци заради японската окупация

БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps БДЖ ни улеснява с разписание в Google maps

6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет 6 души загинаха, 27 са ранени след взрив до афганистански университет

Вулканът Етна изригна отново Вулканът Етна изригна отново
ЕВРОПА
Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен Радан Кънев за избора на Урсула фон дер Лайен

Евролидерите поздравяват Фон дер Лайен за избирането й начело на ЕК Евролидерите поздравяват Фон дер Лайен за избирането й начело на ЕК

Какво ще стане, ако публична администрация не спази правилата за защита на данните? Какво ще стане, ако публична администрация не спази правилата за защита на данните?

Външните министри от ЕС одобриха санкции срещу Турция заради Кипър Външните министри от ЕС одобриха санкции срещу Турция заради Кипър

Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!" Иво Христов: "Фон дер Лайен ще налага Истанбулската конвенция, аз ще гласувам против нея!"