Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

"Хонда" си тръгва, "Опел" остава. Още за хаоса на име Брекзит


Сподели:
22 Февруари 2019, Петък

В три хангара на стара въздушна база в Уелс, производителят на луксозни автомобили "Астон Мартин" напредва с изграждането на нов автомобилен завод.
Производството на новия спортен модел е от изключителна важност за компанията и ще започне още тази година – със или без сделка за Брекзит.

„Трябва да продължа да вярвам, че ще стигнем до правилното решение, защото Брекзит без сделка е откровена лудост“, казва Анди Палмър, изпълнителният директор на "Астон Мартин". Централата им се намира в град Гайдън, в централната част на Англия.

Някои производители предпочетоха да закрият заводите си на Острова. "Нисан", например, отмени плановете си да построи своя нов X-Trail SUV в страната, а "Хонда" ще затвори единствения си автомобилен завод в Обединеното кралство през 2021 г. Това ще доведе до загуба на почти 3 500 работни места. Но в "Хонда" отричат решението им да е свързано с Брекзит.

Всички автомобилни компании - независимо дали става дума за луксозния "Астон Мартин" или за по-достъпния "Опел", трябва да намерят начин да оцелеят след 29 март. "Опел" е от тези, които са решили да останат. Заводът на компанията е в Лутън, в покрайнините на Лондон. Тук изготвят нова серия от търговски ванове, след като собственикът на марката „Groupe PSA“ направи инвестиция, която би трябвало да поддържа над 1 000 работни места.

Шефът на "Опел" Стивън Норман смята, че излизането на Великобритания от Европейския съюз може да представлява възможност за увеличаване на техния пазарен дял, въпреки все още неясните пазарни условия след Брекзит. В момента той провежда маркетингова кампания, фокусирана върху по-евтините автомобили на марката. Норман вярва, че ако пазарът на нови автомобили пострада от Брекзит, ще се увеличи търсенето на функционалните и изгодни модели, които "Опел" предлага.

Всички производители на коли във Великобритания ще трябва да намерят начин да работят въпреки Брекзит, дори и само в краткосрочен план. "Нисан", например, произвежда почти 450 000 коли и множество различни модели, което затруднява скорошното изнасяне от страната. "Тойота" прави само един автомобил на Острова – Corolla, но пък едва наскоро е започнала неговото производство. В тази индустрия цикълът на производство е обикновено седемгодишен.

"Астон Мартин" и "Опел" са две много различни автомобилни компании. Но сега и двете са изправени пред едно и също предизвикателство – да сведат до минимум вредата, която един хаотичен Брекзит би имал върху техните фирми.


Източник: svobodnaevropa.bg

В категории: Европа, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Д-р Мирослав Ненков: "Проблемът е заложен тогава, когато болниците са били направени търговски дружества, като книжарниците и бакалиите"

Контролираният хаос на Западните Балкани и планът за излизане от него

Безотговорното пръскане с глифозат (продукт най-широко използван от химическите концерни Bayer/Monsanto) избива пчелите в хиляди села

Йотова мисли как ще изглежда България след 10 години

Очаква се през месец май да започнат преговорите за Ф-16

Слово на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит за Благовещение на Пресвета Богородица


НОВИНИТЕ
Германия евакуира кметствата на 6 града заради заплахи Германия евакуира кметствата на 6 града заради заплахи

И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент И зам.-министърът на енергетиката подаде оставка заради евтиния си апартамент

Тръмп официално призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения Тръмп официално призна суверенитета на Израел над Голанските възвишения

Розов пеликан е прострелян край Каспичан Розов пеликан е прострелян край Каспичан

Исторически ден. Френско-германският парламент заседава за първи път Исторически ден. Френско-германският парламент заседава за първи път