Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Липсва системен подход за намаляване на жертвите на пътя


Сподели:
22 Февруари 2019, Петък

"Ще започнем с комплексен и системен анализ за липсата на намаляване на жертвите на пътя и наистина да се стигне до намаляване на броя им. Това обяви Малина Крумова, председател на новосъздадената Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата".

Припомняме, че преди дни Министерският съвет определи за председател на новата агенция Крумова, която последно беше зам.-министър на регионалното развитие.

Новият председател обясни, че агенцията има няколко основни функции, като основната е да събира информацията от всички ведомства и да прави анализ.

По думите ѝ безопасността на движението по пътищата е системен проблем, който се влияе от много фактори - поведение на хората, качество на пътя, качество на колите.

Според нея липсва системен подход за решаване на проблема.

Крумова разясни още, че не става дума за "мегаагенция", а за звено, в което ще работят 39 души, заедно с председателя. Бюджетът на агенцията за тази година е 2,9 млн. лв.

На въпроса с какъв процент се ангажира да бъдат намалени жертвите на пътя Крумова заяви, че нито една институция не може да се справи самостоятелно проблема. Трябва всички да работят заедно за намаляване на жертвите на пътя.

Тя отбеляза, че друга важна функция на агенцията да бъде свързващото звено между всички институции и институциите и обществото.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
За Каменаров, БНТ и двете гледни точки

Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Колев: "Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот"

Марин Марковски: "В България трябва да има доживотна присъда без замяна"

Десислава Иванчев очаква присъда и на втора инстанция

Главният прокурор разпореди:"Проверка на всички къщи на гости, финансирани от Европейския земеделски фонд нареди "


НОВИНИТЕ
Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции

Без камиони по магистралите днес Без камиони по магистралите днес

До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни

Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев

Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя
ЕВРОПА
Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости" Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!" Елена Йончева пред столичния актив на БСП: "Да извикаме "Стани, стани, юнак балкански!"

Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит

Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия

Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС