Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Горанов: "Наредбата за касовите апарати се отлага, но не за всички"


Сподели:
19 Февруари 2019, Вторник

Прилагането на наредбата за касовите апарати ще бъде отменена, но това няма да важи всички икономически оператори. Това заяви министърът на финансите Владислав Горанов.
По думите на Горанов тези, които използват обикновен касов апарат, който не е свързан с компютърна система за управление на продажбите и са регистрирани по ДДС, срокът за нови касови апарати остава до 31 март.

"Има достатъчен брой одобрен тип касови апарати и голяма част от тези малки икономически оператори вече са изпълнили наредбата", посочи министърът.

"Срокът по отношение на тези икономически оператори, които използват компютърни системи за управление на продажбите - системи, за които се иска подмяна на софтуера, съобразен с наредбата, ще го удължим до края на септември, коментирахме го с колеги от НАП", заяви Горанов.

Той посочи, че наредбата, която толкова изведнъж изненадала българския бизнес всъщност била от месец август 2018 година. Бизнесът имал няколко месеца за дебати по темата.

Министърът си пожела отсрочката за бизнеса да бъде достатъчна. "Дано бизнесът успее да се справи, защото ние винаги в последния момент започваме да се опитваме да спазваме правилата и се оплакваме от държавата", отсече той.
Източник: news.bg

В категории: Държавна власт, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
За Каменаров, БНТ и двете гледни точки

Емил Радев: "Нова директива затвърди Европа на две скорости"

Колев: "Чудесното е, че партиите се избиват, постига се очистване на обществено-политическия живот"

Марин Марковски: "В България трябва да има доживотна присъда без замяна"

Десислава Иванчев очаква присъда и на втора инстанция

Главният прокурор разпореди:"Проверка на всички къщи на гости, финансирани от Европейския земеделски фонд нареди "


НОВИНИТЕ
Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции Булгартрансгаз“ ЕАД стартира процедура за изграждане на две компресорни станции

Без камиони по магистралите днес Без камиони по магистралите днес

До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни До 3 месеца доставят липсващия изотоп за диагностика на онкоболни

Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев Митко Полихронов се закле като депутат на мястото на Делян Добрев

Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя Патриарх Неофит отслужи архиерейска св. Василиева литургия в храм „Св. Неделя