Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Лавров: "Чуждата политика в Близкия изток доведе до срив на баланса"


Сподели:
19 Февруари 2019, Вторник

Опитите да се наложат на страните от Близкия изток чужди на тях модели на развитие доведоха до разпадането на многовековния баланс. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров на участниците в конференция за Близкия изток, съобщава ТАСС.

Текстът на съобщението е прочетен от специалния представител на президента на Руската федерация за Близкия изток и Африка, заместник-министър на външните работи Михаил Богданов.

"Близкият изток, преживявайки трудни времена, все още заема централно място в глобалния дневен ред. Не само бъдещето на неговите държави, но и международната сигурност и стабилност зависят от това как се развива ситуацията в региона", обяснява той.

"Методите на геополитическото инженерство, опитите за налагане на народите от Близкия изток и Северна Африка, включително със сила, чужди за тях модели на развитие и ценности, доведоха до отслабването или разпадането на държавите и в редица страни безпрецедентен прилив на международен тероризъм, мащабна миграционна криза, нарушение на баланса, който се поддържа от векове", заяви Лавров и добави, че ситуацията се усложнява от факта, че палестино-израелският конфликт не е преодолян.

Според руския външен министър, Русия последователно подкрепя преодоляването на проблемите в региона чрез политически и дипломатически средства при стриктно спазване на международното право.

Осмата конференция за Близкия изток на Валдайския международен дискусионен клуб започна във вторник в руската столица. По време на двудневните дискусии участниците обсъждат борбата с тероризма, възстановяването на Сирия, системата за колективна сигурност в Близкия изток, както и перспективите за световните пазари на въглеводороди.


Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Финансовата схема на Сорос и Истанбулската конвенция. Връзката е очевидна

Д-р Мирослав Ненков за здравната система: Може да бъде реформирана само с огън и меч

Владимир Шейтанов: "Очаквания за нередности и машинации на кампанията и в деня на вота"

След седем години Меркел инспектира отново войски на НАТО в Германия

Манолова иска по-добра защита срещу проблеми с Търговския регистър

Нинова и Йончева: "Мафията у нас удря жестоко! Борисов управлява чрез всяване на страх!"


НОВИНИТЕ
Граждани възмутени от спешни медици, отказали помощ на пострадал Граждани възмутени от спешни медици, отказали помощ на пострадал

12-ти ден без следа от издирвания Стоян Зайков в Костенец 12-ти ден без следа от издирвания Стоян Зайков в Костенец

ВАС: "Връща се  преписката на министъра на околната среда и водите." ВАС: "Връща се преписката на министъра на околната среда и водите."

Градушки и порои унищожиха посевите в десетки села в Свищовско и Левски Градушки и порои унищожиха посевите в десетки села в Свищовско и Левски

Конкурсът "Обичам те море" с голям успех Конкурсът "Обичам те море" с голям успех
ЕВРОПА
След седем години Меркел инспектира отново войски на НАТО в Германия След седем години Меркел инспектира отново войски на НАТО в Германия

Петър Ганев: "Единна европейска минимална заплата е невъзможна." Петър Ганев: "Единна европейска минимална заплата е невъзможна."

Скандалът увеличи подкрепата за партията на Курц Скандалът увеличи подкрепата за партията на Курц

Съветът на ЕС ще наказва извършителите на кибератаки Съветът на ЕС ще наказва извършителите на кибератаки

Преговорите за Брекзит са пред провал, може да има втори референдум Преговорите за Брекзит са пред провал, може да има втори референдум