Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Инж. Мирослав Мазнев: "Искаме строителните процеси да бъдат по-прозрачни и с по-добри резултати"


Сподели:
08 Февруари 2019, Петък

КСБ активно работи за прозрачността в сектора, като поддържа задължителен регистър на строителните фирми и извършва мониторинг, заяви изпълнителният директор на организацията

Искаме чрез законови промени да създадем възможността строителните процеси да бъдат по-прозрачни, по-регулирани и с по-добри резултати. Това каза инж. Мирослав Мазнев, изпълнителен директор на Камарата на строителите в България (КСБ), по време на кръгла маса на тема „Международни стратегии за високи постижения в строителството“.

Инж. Мазнев посочи, че над 5100 фирми членуват в КСБ.

„През годините КСБ се доказа не само като основен фактор в строителния сектор на национално ниво, но се утвърди и като стратегически партньор в международен аспект. В този смисъл КСБ се стреми да допринесе за внедряването на модерни методи в бранша. И за нас е удоволствие да посрещнем на кръглата маса директорът на Центъра за строително право в King’s College London Дейвид Моузи“, заяви той.

Инж. Мазнев посочи, че цифровизацията на строителството, подобряването на сътрудничеството в доставките, интегрираното управление на проектите и ранното включване на строителите в процеса на проектиране са сред ключовите за бранша теми.

„КСБ активно работи за прозрачността в сектора, като поддържа задължителен регистър на строителните фирми и извършва мониторинг. И заедно с Българското общество по строително право (БОСП) подпомагаме браншовите организации за ново строително законодателство“, каза още той.

По думите му БОСП ръководи работна група за предложение за изменение и допълнение на Закона за обществените поръчки.

„БОСП преведе и адаптира рамков договор, създаден от проф. Моузи, за да имаме модерна и стандартна форма за рамкови споразумения и да можем да интегрираме свързани проекти. За нас е важно да подобрим нашата дейност именно чрез законови промени. Затова КСБ си поставя за задача да бъде в основата за разработването на методи, документи и нормативи, които да не допускат грешки, които проявяваме в момента в процеса на строителство, да се случат в бъдеще. Така ще можем чрез законови промени да създадем възможността нашите процеси да бъдат по-прозрачни, по-регулирани и с по-добри резултати. Затова е важно за нас да стъпим на международния опит на изявени учени и стратези, които да ни помогнат да намерим по-правилната и по-бърза пътека за решаването на нашите проблеми“, посочи инж. Мазнев.


Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Бизнесът

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
КЗП: "Валидни са само договорите, разписани на хартия"

Първан Симеонов: "ГЕРБ си вкара куриозен автогол"

Проф. Славия Бърлиева: "В цяла Европа катедрите по българистика се закриват за сметка на русистиката "

Социолози предполагат намеса на Конституционния съд за Изборния кодекс

Депутат от ГЕРБ: Не съм вярвал, че ще прекарам празника на любовта с БСП

Правото на избор да станеш убиец


НОВИНИТЕ
Националният съвет на БСП реши: "Червените депутати напускат Народното събрание!" Националният съвет на БСП реши: "Червените депутати напускат Народното събрание!"

Венецуела изгони делегация на Европарламента Венецуела изгони делегация на Европарламента

И в Хасково протестират за по-висок жизнен стандарт И в Хасково протестират за по-висок жизнен стандарт

Петте деца с морбили от Разлог са стабилизирани Петте деца с морбили от Разлог са стабилизирани

Над 50 пожара обхванаха Северна Испания Над 50 пожара обхванаха Северна Испания
ЕВРОПА
Над 50 пожара обхванаха Северна Испания Над 50 пожара обхванаха Северна Испания

ЕС с крачка назад по "данъка върху линковете" и филтрите за качване в интернет ЕС с крачка назад по "данъка върху линковете" и филтрите за качване в интернет

Време е французите да свалят жълтите жилетки, призовава Макрон Време е французите да свалят жълтите жилетки, призовава Макрон

80% от европейците биха дали достъп до личните си данни 80% от европейците биха дали достъп до личните си данни

Майк Помпео: "САЩ правят всичко по силите си да блокират - Северен поток-2" Майк Помпео: "САЩ правят всичко по силите си да блокират - Северен поток-2"