Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Откриха модерен център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ”Св.Марина”


Сподели:
28 Януари 2019, Понеделник

Център по интервенционална рентгенология с обща инвестиция за над 2 000 000 лв. бе открит днес в УМБАЛ „Св.Марина“ – Варна.

В присъствието на  здравния министър Кирил Ананиев, министъра на образованието Красимир Вълчев, Тодор Балабанов – председател на Общински съвет-Варна, кмета на града Иван Портних и  областния управител  Стоян Пасев,  ректорът  на МУ-Варна проф. Красимир Иванов представи техниката и възможностите, с които разполага центъра. Това са последно поколение ангиографска апаратура в допъление със зала с анестезиологична машина, които дават възможност за хибридни операции в мултиекипна среда.

Апаратурата ще помогне за извършване на различни видове съдови и несъдови интервенции с високо качество, както и най-модерни процедури в областта на онкологията като трансартиална химиотерапия и радиофреквентна аблация на тумори на черния дроб. Центърът е оборудван и с високоскоростна видеовръзка, която позволява да се представят пред студенти най-новите методики в реално време, както и да се представят клинични случаи и процедури на различни научни медицински форуми в страната и чужбина, отново в реално време.

Малко по-рано здравният министър посети и Общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания “Д-р Марко А. Марков“, където бе бяха показани последно поколение ендоскопска и лапароскопска апаратура и нов апарат за ултразвуково изследване. Техниката е закупена с финансовата подкрепа на Община Варна, а с отпуснатите близо 500 000 лева в болница вече има изградена цялостна, интегрирана система от образни, документационни и комуникационни компоненти. „Винаги съм подкрепял инвестициите в общинските болници и когато съм се срещал с кметовете на общините съм ги стимулирал да правят всичко възможно да подобряват материалната база и техниката в общинските болници. Община Варна е за пример в това отношение и винаги е помагала на общинските болници“,  заяви Ананиев и  отправи благодарности към кмета на Варна за грижата на добър стопанин по отношение на общинските болнични заведения. „Убеден съм, че с новото оборудване, което имате в тази болницата ще повишите качеството на лечението и диагностиката на пациентите, които идват при вас.“, добави здравния министър.

Благодарение на модерния център за лъчетерапия, съвременното Отделение по образна диагностика и новата техника за отделенията по гастроентерология и хирургия болница “Д-р Марко А. Марков“ се утвърди като една от водещите в Североизточна България за диагностика и лечение на онкологични заболявания.


Източник: varnacouncil.bg

В категории: Други теми, Местна власт, Здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Камарата на архитектите: "Сградата на детската болница е невъзможна и незаконна"

"Репортери без граници": България е в медийна гражданска война, която изборът на Гешев може да влоши

Изпълнителната комисия на БФС решава кой да наследи Борислав Михайлов

НПО превземат държавата.

Захариева пред ТАСС: "България е готова за конструктивно сътрудничество с Русия"

Петр Келнер, най-богатият чех, купува Би Ти Ви?


НОВИНИТЕ
Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев Десетки приятели, близки и творци се сбогуваха с големия Милчо Левиев

Удариха джамия в Афганистан, има над 30 убити Удариха джамия в Афганистан, има над 30 убити

Бързият влак София-Варна е блокиран до гара Левски Бързият влак София-Варна е блокиран до гара Левски

Генерална стачка в Каталуния, МВнР съветва да не пътувате натам Генерална стачка в Каталуния, МВнР съветва да не пътувате натам

Ангела Меркел: "Германското правителство няма да доставя оръжия на Турция" Ангела Меркел: "Германското правителство няма да доставя оръжия на Турция"
ЕВРОПА
Европейските лидери не взеха решение за Северна Македония и Албания Европейските лидери не взеха решение за Северна Македония и Албания

Франция, Холандия и Дания спират Скопие и Тирана за ЕС Франция, Холандия и Дания спират Скопие и Тирана за ЕС

Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит Лидерите на страните от ЕС одобриха сделката за Брекзит

ЕС: "Ратифицирането на споразумението за Брекзит до 31 октомври е невъзможно" ЕС: "Ратифицирането на споразумението за Брекзит до 31 октомври е невъзможно"

Демократичната юнионистка партия блокира сделката за Брекзит Демократичната юнионистка партия блокира сделката за Брекзит