Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Откриха модерен център по интервенционална рентгенология в УМБАЛ”Св.Марина”


Сподели:
28 Януари 2019, Понеделник

Център по интервенционална рентгенология с обща инвестиция за над 2 000 000 лв. бе открит днес в УМБАЛ „Св.Марина“ – Варна.

В присъствието на  здравния министър Кирил Ананиев, министъра на образованието Красимир Вълчев, Тодор Балабанов – председател на Общински съвет-Варна, кмета на града Иван Портних и  областния управител  Стоян Пасев,  ректорът  на МУ-Варна проф. Красимир Иванов представи техниката и възможностите, с които разполага центъра. Това са последно поколение ангиографска апаратура в допъление със зала с анестезиологична машина, които дават възможност за хибридни операции в мултиекипна среда.

Апаратурата ще помогне за извършване на различни видове съдови и несъдови интервенции с високо качество, както и най-модерни процедури в областта на онкологията като трансартиална химиотерапия и радиофреквентна аблация на тумори на черния дроб. Центърът е оборудван и с високоскоростна видеовръзка, която позволява да се представят пред студенти най-новите методики в реално време, както и да се представят клинични случаи и процедури на различни научни медицински форуми в страната и чужбина, отново в реално време.

Малко по-рано здравният министър посети и Общинската Специализирана болница за активно лечение на онкологични заболявания “Д-р Марко А. Марков“, където бе бяха показани последно поколение ендоскопска и лапароскопска апаратура и нов апарат за ултразвуково изследване. Техниката е закупена с финансовата подкрепа на Община Варна, а с отпуснатите близо 500 000 лева в болница вече има изградена цялостна, интегрирана система от образни, документационни и комуникационни компоненти. „Винаги съм подкрепял инвестициите в общинските болници и когато съм се срещал с кметовете на общините съм ги стимулирал да правят всичко възможно да подобряват материалната база и техниката в общинските болници. Община Варна е за пример в това отношение и винаги е помагала на общинските болници“,  заяви Ананиев и  отправи благодарности към кмета на Варна за грижата на добър стопанин по отношение на общинските болнични заведения. „Убеден съм, че с новото оборудване, което имате в тази болницата ще повишите качеството на лечението и диагностиката на пациентите, които идват при вас.“, добави здравния министър.

Благодарение на модерния център за лъчетерапия, съвременното Отделение по образна диагностика и новата техника за отделенията по гастроентерология и хирургия болница “Д-р Марко А. Марков“ се утвърди като една от водещите в Североизточна България за диагностика и лечение на онкологични заболявания.


Източник: varnacouncil.bg

В категории: Други теми, Местна власт, Здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Арнаудова: "Над 10,5 млн. лева са нанесените щети от кабелни оператори в Югозападна България"

Борисов протягал ръка към Слави Трифонов с партийната субсидия от 1 лв

Иран обясни, че те отговарят за сигурността в протока, а САЩ лъжат и подклаждат война

Росен Желязков: "Oчакваме над 2 млрд. лв. от концесията на летище София"

Румяна Коларова: "Проблемът не е в размера на партийните субсидии, а и в начина на отчитане"

Проф. Кирил Топалов: "Гоце Делчев винаги ясно е заявявал, че е българин"


НОВИНИТЕ
Змии плъзнаха из парковете в столицата Змии плъзнаха из парковете в столицата

Във ВМА преглеждат безплатно за Лаймска болест Във ВМА преглеждат безплатно за Лаймска болест

САЩ обвиниха Иран за нападението над двата танкера САЩ обвиниха Иран за нападението над двата танкера

Два петролни танкера атакувани в Оманския залив Два петролни танкера атакувани в Оманския залив

Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести Медиците от видинската болница започват едночасови ефективни протести