Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Борисов иска пълна мобилизация и безкомпромисност, смята Цветанов.


Сподели:
21 Януари 2019, Понеделник

Пълна мобилизация и никакви компромиси. Това посочи зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, че означават думите на премиера Бойко Борисов, че ще светне синя лампичка на членовете на партията.
Цветанов заяви, че и той, и министър-председателят са доволни от работата на своите колеги от ГЕРБ. Отвреме навреме обаче е необходимо обновление както на народните представители, така и на общинските и областните ръководства, за да се избегне "изхабяването", което Борисов посочи във вчерашната си реч на Националната предизборна среща на партията, уточни той.

Зам.-председателят на ГЕРБ увери, че където има сигнали за нередности, се реагира бързо и адекватно.

Затова ГЕРБ има такава обществена подкрепа и продължава да е политическа сила, посочи той.
По отношение на случая със "Суджукгейт" Цветанов призна, че може би са допуснали грешка, включвайки Живко Мартинов в своята листа. Той обаче подчерта, че след това са действали безкомпромисно спрямо бившия партиен член.

Членството в ГЕРБ е отговорност, а не привилегия, посочи Цветанов и допълни, че когато се разбере за подобни случаи, въвлечените хора се отстраняват от партията.

Той изрази мнение, че заедно с премиера са вземали правилните управленски решения, за да си "прочистят къщичката" и заяви, че при близо 97 000 членове на ГЕРБ е очевидно, че някой от тях може да злоупотреби с гласуваното му доверие. Където обаче има такива сигнали, реагираме веднага адекватно, категоричен бе Цветанов.

На въпрос дали доверието в ГЕРБ е отслабнало, зам.-председателят на партията изтъкна, че от 2009 г. насам те значително са подобрили организацията на работата на структурите за сигурност и припомни случаите с Килърите или Наглите. Той не пропусна да подчертае и свършената работа по отношение на инфраструктурата.
По отношение на битовата престъпност той изтъкна, че най-важното е, че безработицата намалява. Това е предпоставка за създаването на работни места и ограничаването на евентуалната битова престъпност, посочи Цветанов. Той допълни, че за първи път партията поставя водещ акцент и върху образованието, за да се вкарат в образователната система децата от малцинствата.

Относно предстоящите евроизбори Цветанов бе категоричен, че ГЕРБ ще имат поне шестима евродепутати. Той обаче не изключва възможността и за седем.

Ние сме единствената проевропейска партия, която отстоява ценностите, които дават сила на обединена Европа, заяви той и съобщи, че партията ще представи своята платформа за евровота, когато представи и листата на евродепутатите - около 16 март.

Цветанов обаче отказа да посочи кой ще бъде водач на листата. Според него трябва да се даде предимство на тези, които биха намерили място в бъдещата листа за евродепутати, защото те трябва да познават добре европейските институции.

От настоящите евродепутати Цветанов изтъкна добрата работа на Мария Габриел и в качеството й на еврокомисар.
По отношение на избора на изтребител зам.-председателят на ГЕРБ отново подчерта, че решението е политическо и информационно осъзнато. Според него след изтичане на мандата за преговори със САЩ всички неясноти, които има до момента, ще бъдат изчистени, и прогнозната цена ще бъде намалена.

Ние заложихме на Ф-16, защото това е най-доброто, обясни той и напомни, че общо 10 държави членки на ЕС също са избрали този изтребител, както и съседите на България - Гърция, Румъния и Турция.

По този начин ставаме част от интегриран подход в НАТО за изграждането на оперативните способности, за да можем адекватно да защитаваме националната си сигурност, обясни Цветанов.

Той посочи, че до момента единственото ясно нещо за изтребителите е, че цената ще намалява по време на преговорния процес със САЩ.

Цветанов подчерта и че при сделката за Ф-16 няма скрити разходи, които може да се направят впоследствие, както е при останалите изтребители и най-вече при Грипен, за който въоръжението трябва да се купува от трета страна.

Зам.-председателят на ГЕРБ напомни, че за да няма спекулации, той е предложил заседанието на председателския съвет да бъде открито. По тази причина според него с твърдението, че процесът за избор на изтребител е опорочен, президентът Румен Радев е визирал своите действия.

В заключение Цветанов посочи, че при избора е била използвана не експертизата на Румен Радев, а тази на бившия му началник - ген. Попов. Той има повече способности за решаване на проблеми, категоричен бе Цветанов и допълни, че неслучайно именно ген. Попов е председател на Комисията по отбрана.
Източник: news.bg

В категории: Анализи и коментари, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Главният прокурор разпореди:"Проверка на всички къщи за гости, финансирани от Европейския земеделски фонд нареди "

Двама братя от богато семейство в основата на атаките в Шри Ланка

Данаил Кирилов иска да се прекратяват предсрочно мандатите на тримата големи

Проф. Димитър Иванов: "30 години сме последни по стандарт в ЕС, а стандартът на политиците ни се вдига!"

Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС

Емилия Милчева: "За властта - и за стандартите, които й позволяваме"


НОВИНИТЕ
Отчетоха първото марсотресение Отчетоха първото марсотресение

Над 60 души са задържани за терора в Шри Ланка, загиналите са 360 души Над 60 души са задържани за терора в Шри Ланка, загиналите са 360 души

18 загинали и стотици ранени при наводнения в Уганда 18 загинали и стотици ранени при наводнения в Уганда

Отстраниха окончателно шефа на НОИ-Силистра Отстраниха окончателно шефа на НОИ-Силистра

Голям пожар избухна в училище „Климент Охридкски” в Пловдив Голям пожар избухна в училище „Климент Охридкски” в Пловдив
ЕВРОПА
Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит Мей дава краен срок на лейбъристите за Брекзит

Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия Нов огнен ад в Париж! Гори Версай, пожарникарите се борят с огнената стихия

Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС Йотова критикува „лабораторното съчинение“ на Юнкер за ЕС

Новаков с жалба до европейския омбудсман заради санкции за български превозвачи Новаков с жалба до европейския омбудсман заради санкции за български превозвачи

Facebook блокира профилите на британски крайнодесни групи Facebook блокира профилите на британски крайнодесни групи