Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Вяра

Паси: "Британците са дрогирани и халюцинират за Брекзит"


17 Януари 2019, Четвъртък

На британците им беше даден наркотик, който предизвиква халюцинации. Британците халюцинират. Мислят си, че ще полетят. Но не могат. Има и трезви, но те вече са потънали в плен на Брекзит. Това заяви  бившият външен министър на страната Соломон Паси.

Брекзит и събитията във Великобритания от последните дни Паси определи като политически и икономически хаос, шекспирова трагикомедия.

"Трябва във Великобритания да си понесат политическата отговорност, но, за жалост, ще плащат следващите поколения", заяви Паси.

Според бившия първи дипломат на страната Брекзит е дете на популизма. Паси тълкува, че хората вече не помнят причините, довели до Втората световна война (ВСВ). Средната продължителност на живота в Европа в днешни дни е около 70 години, а точно толкова минаха от ВСВ.

Няма хора, които помнят какво стана тогава, причината и тогава беше популизъм, категоричен беше Паси и допълни, че "всички ще плащаме цената, ако не се осъзнаем навреме".

Паси каза и че България трябва да започне да се готви за Брекзит без сделка, така че да се гарантират правата на гражданите ни на Острова и бизнеса. В Белгия вече се предприемали такива мерки. Трябвало да се направи информационна кампания.

Припомняме, на 15 януари, вторник, премиерът на Великобритания Тереза Мей претърпя разгромна загуба на вота за споразумението за Брекзит. Загубата на Мей е най-голямата в демократичната история на Обединеното кралство.

Вчера, 16 януари, ръководеното от нея правителство обаче оцеля при вота на недоверие.
 Паси започна с кратка анимация, пресъздаваща легендата за Хан Кубрат и неговите синове - "Съединението прави силата".

Този завет бил актуален днес не само за България, но и за НАТО. Според него извеждането на САЩ от евроатлантическия съюз не е проста работа. "Не е като да излезеш от ЮНЕСКО или от Парижкото споразумение. САЩ са основатели на НАТО", посочи Паси.

Той добави и друга причина в подкрепа на тезата си - "НАТО е огромен бизнес за всички".
Относно избора на изтребител Паси беше категоричен, че новите ни самолети трябва да са Ф-16. Въпросът не бил какви самолети да купи България, а със коя страна иска да е партньор и да прави дългосрочна политика.

Паси не знаел за велики шведски генерали. Попита иронично и колко пъти самолетите им участвали в битка.

Коментарът си той завърши с цветна аналогия за разликата между Ф-16 и Грипен.

Представете си, че служба 112 обяви търг за многоцелева машина - хем линейка, хем пожарна, хем полицейски автомобил. Идват американците с предложение - дават всичко, 3 в 1 - и патрулка, и пожарна, и линейка. Това струва 100 единици.
Идват и шведите и предлагат цена от 70 единици, но казват: предлагаме ви автомобил, който е само линейка, но няма дефибрилатор, ще трябва да си го закупите от американците.
Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Европа

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
ЕС е по-опасен търговски враг за САЩ, отколкото Китай

Година след трагедията край Своге

ФТ: ЕС създава фонд на бъдещето от 100 млрд. евро

С премиер гей Сърбия е на път да забрани на еднополови двойки да имат деца

"Викат ми Нерон - подпалвачът на Амазония"

Потокът емигранти от Балканите към ЕС расте и не е само към Германия


НОВИНИТЕ
Русия пусна първата в света плаваща атомна централа Русия пусна първата в света плаваща атомна централа

С официална церемония край Крумовград откриха първия от 40 години новоразработен рудник за добив на злато С официална церемония край Крумовград откриха първия от 40 години новоразработен рудник за добив на злато

Британска жп линия ще се захранва директно от слънчева централа Британска жп линия ще се захранва директно от слънчева централа

ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза

САЩ потвърдиха за ликвидирането на един от синовете на Осама бин Ладен САЩ потвърдиха за ликвидирането на един от синовете на Осама бин Ладен
ЕВРОПА
ФТ: ЕС създава фонд на бъдещето от 100 млрд. евро ФТ: ЕС създава фонд на бъдещето от 100 млрд. евро

ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза ЕС ограничава свинското от Испания заради епидемия от листериоза

Потокът емигранти от Балканите към ЕС расте и не е само към Германия Потокът емигранти от Балканите към ЕС расте и не е само към Германия

Политико: България иска ключовия ресор “Земеделие” в новата ЕК Политико: България иска ключовия ресор “Земеделие” в новата ЕК

ЕС се обявява против връщане на Русия в Г-7 ЕС се обявява против връщане на Русия в Г-7