Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Психолог Павел Тодоров:" Паник атаките са съвременен бич, бъдете добри към себе си! "


Сподели:
16 Януари 2019, Сряда

Павел Тодоров е психолог. Занимава се с професионално психотерапевтично консултиране. Помага на хората да възстановят хармонията си 

Член е на Българската асоциация за развитие на енергийната психология и е сертифициран ТЕС специалист.

През 2018 година Павел Тодоров издаде книга. Съвети за щастие от неговата практика, които помагат на хората да се чувстват добре. Освен това организира различни интересни събития, на които пред публика кани известни личности, за да разказват те за своя живот и дело.

Павле, разкажи ни повече за себе си?

Определям себе си като човек, който изследва Живота, и човек, който работи със себе си, учейки се ежедневно от грешките – своите и на другите. Смятам, че никой от нас не е светец и има какво да променя в себе си, за да става все по-добра версия на себе си. Също така има много неща в нас, с които несъзнателно се ограничаваме и си вредим. Затова смятам, че работата със себе си е най-разумното нещо.

Определям себе си и като човек, който в някаква степен осъзнава и се радва на Красотата от Живота. Обичам да прекарвам време сред Природата, обичам да спортувам, приятно ми е да водя разговори, които ме развиват, да прекарвам време със семейството си.

Да помагаш на хората е твоето призвание, така ли?

Да, така го усещам и съм подкрепил тази част от мен преди 13 години, когато осъзнах, че с това искам да се занимавам и че това е дейност, която има смисъл.

В какво точно се състои твоята помощ, как работиш с хората, които те посещават?

Помощта е в това да се освети истинската причина за проблема и да се даде тласък на човек към промяна. В повечето случаи хората не осъзнаваме причинно-следствената връзка на това, което имаме като проблем, и неговата истинска причина. В много случаи разрешаването на конкретния проблем е нужният урок в израстването на човек.

Срещата протича под формата на разговор в чисто човешки план. Понякога случаят изисква прилагането на практики, в които съм обучаван.

Трудно ли е понякога да обясниш с какво точно се занимаваш? Лесно ли хората стигат до теб?

Не, не ми е трудно да обясня с какво се занимавам. В днешно време все повече хора осъзнават потребността и смисъла на тази услуга. Хората могат да стигнат до мен чрез интернет страница ми.

Освен работата ми като психолог участвам в развитието и на още два проекта, свързани с човешкото здраве. Единият от тях е заедно с инж. агроном Здравка Смиленова – специалист с повече от 40 години опит и пионер в областта на биоземеделието.

В България има много хора, които отглеждат плодове и зеленчуци в градините си. За щастие, в България вече имаме биологични препарати за растителна защита от водещите европейски производители. Създадохме www.biogradinar.bg с тази цел хората да имат възможността да произведат храната си, без да тровят себе си, близките си и Земята.

Другата дейност, която развивам, е свързана с националния проект на Китай за поддържане на здравето на хората. Там държавата се заела с това да добива и разпространява най-лечебните растения, известни в традиционната им медицина. Такова например е масленият бор, чийто прашец съдържа 268 хранителни вещества и това на практика го превръща в природно лекарство. В Китай тази храна е много разпространена и уважавана. Създадохме www.prashec.bg, чрез който продуктите на държавната китайска компания „Нова Ера“ да са достъпни и в България.

Кои са най-честите проблеми, които виждаш сред своите пациенти?

С мен се свързват хора най-често с проблеми във взаимоотношенията, натрупване на напрежение, причинено от различни фактори, поведенчески проблеми при деца и други. Но определено проблемът, с който най-често работя, са паник атаките.

Ти самият си баща на две деца, лесно ли прилагаш наученото в своето семейство и обкръжение?

В обкръжението си съм такъв, какъвто съм и когато разговарям с хората, потърсили помощта ми. Със същите ценности и мироглед. Най-силно е предизвикателството с хората, с които сме емоционално обвързани – най-близките хора в живота ни. Големите уроци са чрез най-близките ни. Често осъзнавам грешки, които съм допускал. Уча се всеки ден и се старая да съм с Мъдростта и Любовта във взаимоотношенията ни.

Дай ни някакви съвети, които можем да спазваме най-лесно, за да сме щастливи?

Едно от основните неща е да се научим да сме добри със себе си, вместо да се насилваме и да правим компромиси с нас самите. Да се научим да сме с Обичта – към себе си и към другите. Много хора ще кажат, че това е много трудно. Истината е, че с Обичта се живее по-лесно. Другото основно нещо е да се научим да сме благодарни за всичко в живота си!

Точно те – паник атаките – са май най-големият бич за обществото в последните години?

Да, така е. Важно е да се знае, че това не е болест, а състояние на претоварване на нервната система. Причината за паник атаките не е химична, а психо-емоционална.

Организираш срещи и дискусии с известни хора. Пред каква публика, как преминават тези събития?
Всъщност идеята за тази дейност се роди и благодарение на Uspelite.bg. Вярвам, че добрите примери трябва да се подкрепят и показват.

Каня успешни личности, които има с какво да са полезни на хората. Съответно разпространявам информация за събитието чрез контактите си и информационните канали в града. Публиката е съставена от хора, за които е интересна съответната тема и съответната личност. Присъстват представители на местната власт, ученици от гимназии и техникуми, хора, развиващи бизнес в града.

През 2018 година написа първата си книга - "Законите на живота". Към кого е адресирана тя, какво ще намери в нея читателят?

Книгата "Законите на живота" е естествен резултат на опита, който натрупах като психолог. В нея засягам темите от Живота. Голяма част от съдържанието на книгата съм отделил на това как да се научим да живеем в хармония със себе си и заобикалящия ни свят, как да поддържаме себе си в хармония и баланс, да осъзнаваме ценността на истинските неща в Живота.


Източник: uspelite.bg

В категории: Други теми, Здраве, ПСИХОЛОГИЯ, Интервюта- Зона здраве

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Солаковият хан където са живели Ботев и Левски се руши

Иван Ченчев, БСП: "След като всичко на ГЕРБ им е законно, защо подават оставки?"

Елена Йончева: "Големият проблем, свързан с насилието над жени, е бедността"

Полша и САЩ са близо до сделка за изграждане на "Форт Тръмп"

"ГAЗ" cĸopo мoжe дa фaлиpa зapaди caнĸциитe, пpeдyпpeди Дepипacĸa

Община Кочериново даде поръчки за 11 млн. лв. на жената на зам.-шефа на КПКОНПИ Антон Славчев - Зорница Атанасова


НОВИНИТЕ
Полицията в Ню Йорк арестува мъж, влязъл с бензин в катедралата "Свети Патрик" Полицията в Ню Йорк арестува мъж, влязъл с бензин в катедралата "Свети Патрик"

КНДР тества ново тактическо оръжие КНДР тества ново тактическо оръжие

Представят доклада на Мълър за руската афера Представят доклада на Мълър за руската афера

Европол: "Европа е най-силно заплашена от мафията, а не от тероризма" Европол: "Европа е най-силно заплашена от мафията, а не от тероризма"

Американски миноносец акостира във Варна Американски миноносец акостира във Варна