Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Вацев: "Борисов може да бъде спокоен - историята ще го измете, но заедно с Корнелия Нинова"


Сподели:
09 Януари 2019, Сряда

"Най-важното явление за 2018-а е колапсът на либералната идеология. Тя вече не тържествува, а се чуди как да закърпва кръпките си.

Теорията, че класовата борба се разгаря, не е невярна. Целият свят свидетелства за това и колкото е по-развит този свят, толкова повече свидетелства за наличие на класова борба". Това сподели  анализаторът Валентин Вацев. Той уточни, че днешните капиталисти са „тези капиталисти, за които и Маркс не би могъл да каже добра дума“ и ги нарече „неофеодали“. Класовите им противници пък не е пролетариатът а прекариатът – новите бедни. Новата класова борба може да доведе до взаимно унищожаване

„Изминалата година беше тежка, досадна, тягостна, но завършва добре поради две прости причини – стигна се до яснота и в България се появиха и успяха да се закрепят някакви, повече или по-малко, независими медии“.

Яснотата е че ГЕРБ вече се е превърнала в символ на системата в България:

„ГЕРБ е системата и тази система е лудо невиждана от повече от 90% от българите. Тоест, това е системата на малцинството, която няма нито общ език, нито общи морални установки с българското общество и предизвиква тотално ненавист“.

„Бойко Борисов е квинтесенцията на тъмната сянка на българина, а тя преобладава в момента.. Той е исторически естествен и органичен. Не може обкръжението на Тодор Живков да му организира преврат… Ако няколко души около предишния български авторитарен вожд  Живков му направят преврат и след това започнат да си играят на политика по най-инфантилен начин, градейки системи по метода на Менделеев, който рисуваше квадратчета и вътре слагаше разни реалности, накрая не може да не дойде на власт охраната. Тук има дълбока историческа правда! В разпадащата се Римска империя накрая охраната е дошла на власт и е търгувала с поста на императора. Борисов идва със закономерност. Друг е въпросът накъде ни води тази закономерност“.

Когато една партия е в криза, би трябвало опозицията ? да расте, но у нас опозицията е в същата криза:

„Ако приемем, че партията на Корнелия Нинова е опозиция, тя е в точно същата криза, точно същата деморализация, дезорганизация и дезидеализация. Ето една точка, по която Борисов може да бъде спокоен - историята ще го измете, но ще го измете заедно с Корнелия Нинова“.

Процесите в света са по-оптимистични от българските!

В Съединените щати Тръмп изгуби междинните избори. След тази загуба - не много болезнена, но видима все пак -  той не беше деморализиран, не беше дестабилизиран, а упорито, някак си по американо-бизнесменски, продължи да провежда линията си на борба срещу глобализма. Най-после начело на САЩ застана убеден антиглобалист – убеден, осъзнат, енергичен, който е готов да унищожи Световната търговска организация, да обезглави и Федералния резерв на САЩ - това е, което става в момента - да разруши НАТО, ако продължава да тежи на гърба на американския данъкоплатец".

Тръмп е на път да договори с Китай „по-важните въпроси“, сподели Вацев и призна, че в миналото е отричал подобна вероятност:

Особеността на Тръмп в геополитически план е, че той не е съгласен Русия да бъде неговият главен геополитически противник. Тръмп успя да извърши нещо невиждано и теоретически разрешено, но практиката много трудно го показва – да смениш стратегическия противник на една велика страна изисква огромни усилия и геополитическа мощ, енергия. Той го направи и въпреки това успява да се договаря с обявения от него главен геополитически противник или както те се наричат „конкурент“. Данни от последната седмица говорят, че там вече може да се предполага наличието на готовност за сговор между двете страни.

"Русия победи в Близкия изток. Това се потвърждава от изтеглянето на американските военни в рамките на 60 дни. Когато трябва да напуснеш базата за 60 дена, това се нарича с една друга грозна дума – „бягство“. По-бързо от това е само, когато чакаш на покрива на посолството хеликоптер, който да те отнесе. Путин обаче загуби с тази крайно нежелателна и катастрофична пенсионна система. Неговата политическа подкрепа намаля чувствително и той го знае. Престои да видим как ще противостои на това“.

През 2018-а година в ЕС се е разкрила „цялата тайна на процесите“:

„Жълтите жилетки изразяват невъзможността и нежеланието на французина да живее както досега. От друга страна, разбира се, има една умна ръка - на най-богатия френски бизнесмен Бернар Арно, който е собственик на много медии, който очевидно финансира процеса“.

„Истината за Европейския съюз, която сега предстои да лъсне пред очите на неподготвените, е, че през тази година ще бъдем свидетели на решителния сблъсък между националните елити, които вече имат самосъзнанието и свята отговорност пред обществата си и пред народите си, вещи и проамерикански ориентираната паразитична брюкселска евровърхушка. Този сблъсък ще се види най-добре на евроизборите през май“.

Китай пък е обезпокоен, тъй като икономическите му успехи „няма да продължат така бляскаво“.

България предстои да изобрети нова система, в която да живее пълноценно и достойно. Досегашната система колабира. Сега вече можем да кажем истината за 89-а година, все пак са минали 30 години. Можем да кажем, че това беше революция на високата държавно-партийна номенклатура, която имаше една-единствена цел - да прехвърли ресурсите, привилегиите, имотите, правата, позициите, статусите върху своите деца. Втората велика цел на тази революция беше да станем класа, да станем и ние като хората, да се върнем на трасето на общоевропейската цивилизация. Хора не станаха класа, не станаха и си останаха с куфарите с парите, които удивително бързо се пилеят, а когато не се пилеят, животът иска обяснението на техния произход. От тази задънена улица се излиза на заден ход, но с лице към истината“.


Източник: nakratko.bg

В категории: Други теми, Интервюта, Държавна власт

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
5 години от трагедията в Аспарухово – споменът още горчи

400 млн.от 3,5 млрд.лв. нов дълг взе Горанов, защо при този излишък?

Антон Горчев - човекът с най-тежката роля в киното, става звезда за една нощ

Огнян Минчев: Намаляването на партийните субсидии води до все по-плътна олигархизация

"Излъгаха ли ги?": Защо Северна Македония не започна преговори за членство в ЕС

Траян Бъсеску: ЕС сякаш ни казва, че трябва да живеем с мюсюлманската инвазия


НОВИНИТЕ
Св. Синод награди посланик Бойко Коцев с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - I степен Св. Синод награди посланик Бойко Коцев с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - I степен

Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска Кирил Домусчиев стана почетен гражданин на Небраска

Кабинет за лечение на болката отваря врати във Варна Кабинет за лечение на болката отваря врати във Варна

Австралийски щат узакони доброволната евтаназия Австралийски щат узакони доброволната евтаназия

Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за посланик в България Доналд Тръмп номинира Херо Мустафа за посланик в България
ЕВРОПА
"Излъгаха ли ги?": Защо Северна Македония не започна преговори за членство в ЕС "Излъгаха ли ги?": Защо Северна Македония не започна преговори за членство в ЕС

Румънското правителство оцеля при вот на недоверие Румънското правителство оцеля при вот на недоверие

Траян Бъсеску: ЕС сякаш ни казва, че трябва да живеем с мюсюлманската инвазия Траян Бъсеску: ЕС сякаш ни казва, че трябва да живеем с мюсюлманската инвазия

Отлагането на Brexit - основна тема в дебата за лидер на торите Отлагането на Brexit - основна тема в дебата за лидер на торите

Съдът на ЕС обяви за незаконна германската схема за пътни такси Съдът на ЕС обяви за незаконна германската схема за пътни такси