Конфликтни теми | Здраве | Други теми | Избрано от редактора | Проблясъци | Вяра

Владимир Береану: "Време е за закупуване на жълти жилетки"


Сподели:
11 Декември 2018, Вторник

Наскоро главният прокурор на републиката каза, че корупцията у нас е държавна политика. Трябва да му вярваме. Като пряк участник и информиран наблюдател, Цацаров е най-компетентен да стигне до това заключение.
Според последните социологически проучвания 70% от населението са съгласни с това заключение. Реалната, настояща корупция означава система за кражба от общите средства на държавата – националният бюджет, общинските бюджети и европейските средства. Какво означава това за нормалните хора: когато си купувате кафе за 1 лев, вие давате 20 стотинки на държавата, а от тях 7 стотинки се крадат от държавната корупционна система, която издържа в сравнително охолство 20% от населението. Срещу останалите 13 стотинки, населението получава некачествени услуги и придобивки /пътища, регистри, саниране, Граф Игнатиев, медицински услуги и т.н./. Корупционната система усеща, че е в опасност и реагира чрез широко рекламираната, в подчинените и „централни“ медии, борба с корупцията. За какво става дума:

– случаят „Иванчева“, ако се докаже, е искане на подкуп от частно лице, който не е получила, като самата тя не е част от организираната държавна корупционна схема.
– случаят „Баневи“, ако се докаже и не е покрито от давност, разграбване на средства на бившата комунистическа икономика. Нито Баневи, нито откраднатите средства са част от настоящата организирана корупционна схема.

– случаят „Арабаджиеви“ е подобен на случаят „Баневи“.
Във връзка с последните два казуса, няма арести на
Домусчиеви, Гергов и десетки други, извършили разграбване на предприятия. Няма понеже всички тези са част от организираната държавна корупционна схема.
Борба с истинската корупция от последните 10-15 години няма.
Време е за закупуване на жълти жилетки. Ако няма достатъчно, пазарната ни икономика, ще осигури производител.


Източник: epicenter.bg

В категории: Анализи и коментари, Други теми

Сподели:

Коментари

0 коментара
Добави коментар
Добавете коментар
Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 


АНАЛИЗИ И КОМЕНТАРИ
Брюксел откри двоен стандарт при една трета от храните

Атанас Славов: "Процедурата за разследване да е само за главния прокурор"

Българка е с най-силния глас на планетата! Смиляна Захариева записа рекорд за Гинес

Американският президент Доналд Тръмп планира да повдигне въпроса за масовите протести на срещата си с Си Цзинпин

Иво Христов: "Борисов е опитен популист. Той се "храни" от омразата към партиите"

Социално осигуряване: "277 млн. лв. са предвидени за увеличаване на пенсиите"


НОВИНИТЕ
Голям пожар в ТЕЦ "Марица -Изток 2" Паднал е частично 135-метров комин. Голям пожар в ТЕЦ "Марица -Изток 2" Паднал е частично 135-метров комин.

Две жени загинаха, блъснати от шофьорка на пешеходна пътека във Варна Две жени загинаха, блъснати от шофьорка на пешеходна пътека във Варна

Всяко следващо лято ще бъде още по-горещо Всяко следващо лято ще бъде още по-горещо

Валери Симеонов: "При отказ за намаляване на звука, заведението се затваря за 3 дни" Валери Симеонов: "При отказ за намаляване на звука, заведението се затваря за 3 дни"

Специализираната прокуратура разследва най-голямата престъпна група за трафик на мигранти Специализираната прокуратура разследва най-голямата престъпна група за трафик на мигранти